۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۸

ظرفیت علمی خوزستان، کانون فعالیت‌های دینی منطقه

ظرفیت علمی خوزستان، کانون فعالیت‌های دینی منطقه
حجت‌الاسلام و المسلمین سبحانی گفت: در خوزستان، علاوه بر ارتباط محیطی، ظرفیت‌های استثنایی زبان عربی برای هم‌افزایی علمی وجود دارد. باید استان خوزستان را به کانون علمی فعال برای منطقه تبدیل کنیم.
کد خبر: ۹۳۵۵

به گزارش خیمه مگ،نشست حجت‌الاسلام و المسلمین سبحانی رئیس قطب تعمیق ایمان دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با جمعی از پژوهشگران و اساتید حوزه نقد فرق انحرافی با تمرکز بر ظرفیت‌های ویژه استان خوزستان و طراحی نقشه راهی برای گسترش فعالیت‌های دینی برگزار شد.

این جلسه با محوریت بررسی وضعیت فرهنگی و اعتقادی استان خوزستان، ساختاردهی به تیم‌های تخصصی و آموزش‌های مستمر، تولید محتوای بومی و طراحی استراتژی‌هایی برای مقابله با جریانات انحرافی برگزار شد و استراتژی‌ها و برنامه‌هایی برای ارتقای فعالیت‌های علمی و فرهنگی این منطقه مطرح شد.

وی به آیه‌ای از قرآن کریم (سوره سبا آیه ۴۶) «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَفُرَادَی ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا» اشاره کرد و گفت: این آیه مصداق حرکت‌های آغازین گروه‌های علمی در خوزستان است که توانستند با منابع محدود و تلاش‌های مداوم، پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین سبحانی تأکید کرد: فعالیت‌های گروهی در قالب کار دو نفره افراد و حرکت‌های مستقل نه تنها باعث تقویت علمی و تخصصی است، بلکه زمینه‌ساز تصمیم‌گیری‌های عملی و حرفه‌ای می‌شود، ما امروز در نقطه‌ای هستیم که اظهار نظرها عملیاتی و تخصصی شده‌اند؛ این مسیر نشان از شکل‌گیری سرداران علمی برای میدان‌های فعالیت است.

ضرورت تشکیل اتاق فکر کاربردی و تخصصی

رئیس قطب تعمیق ایمان دینی، ایجاد اتاق فکر دائمی و تخصصی را برای این جمع ضروری دانست و تأکید کرد: این جمع باید تبدیل به یک اتاق فکر کاربردی برای هماهنگی، هم‌فکری، و طراحی مدل‌های عملیاتی شود، ادامه این جلسات به صورت ماهانه کمک می‌کند تا تجربه‌ها بیشتر مورد بحث و اجرا قرار گیرند.

وی با اشاره به اهمیت استمرار آموزش‌های دینی، پیشنهاد داد یک گروه مجازی از متخصصین حوزه نقد فرق انحرافی تشکیل شود تا ارتباطات علمی و انتقال تجربیات به طور دائم برقرار باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سبحانی خاطرنشان کرد: در خوزستان، علاوه بر ارتباط محیطی، ظرفیت‌های استثنایی زبان عربی برای هم‌افزایی علمی وجود دارد، باید استان خوزستان را به کانون علمی فعال برای منطقه تبدیل کنیم.

اهمیت تولید محتوای کاربردی و بومی

رئیس قطب تعمیق ایمان دینی، تولید محتوای علمی و آموزشی متناسب با نیازهای منطقه را اقدامی ضروری دانست و اظهار کرد: متن‌ها و جزوه‌های آموزشی برای مخاطبان متفاوت اعم از معلمان، مبلغین، دانش‌آموزان و عموم مردم تدوین شود، تولید محتوای بومی نه تنها به ارتقای علمی می‌انجامد بلکه در مقابله با جریان‌های انحرافی و فرهنگی خارجی تأثیرگذار خواهد بود و دفتر تبلیغات اسلامی آماده حمایت از ایده‌های اختصاصی محتواسازی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سبحانی خواهان حضور فعال مبلغین غیرروحانی در مناطق مختلف و گسترش آموزش‌های عمومی برای جلوگیری از نفوذ تهدیدات فرهنگی و اعتقادی شد.

وی ابراز کرد: وظیفه ما در مناطق مختلف، از خوزستان تا جنوب فارس و هرمزگان، حساسیت‌زایی در برابر خطرات فرهنگی و اعتقادی است. این مناطق به خط مقدم مواجهه علمی تبدیل شوند.

برنامه‌ریزی برای آینده: از تخصص تا توسعه بین‌المللی

در این نشست، برنامه‌هایی همچون سندیت رسمی آموزش‌ها، حمایت مالی و رفع موانع موجود برای تکمیل دوره‌های تحصیلی تخصصی به طور مشروح بررسی شد.

رئیس قطب تعمیق ایمان دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: فعالیت‌های استان خوزستان می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها و حتی کشورهای همجوار مانند عراق باشد.

وی با تأکید بر روی آیه‌ای دیگر از قرآن کریم «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا اصبروا وصابروا» گفت: صبر و استقامت، نخستین گام حرکت پیامبران الهی بوده است. در طول این مسیر، ما باید در مقابل سختی‌ها ایستادگی کنیم و فعالیت‌های موجود را با برنامه‌ریزی و تفکر پیشرفت دهیم.