۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۸

حضرت معصومه(س) احیاگر خطبه غدیر بود

حضرت معصومه(س) احیاگر خطبه غدیر بود
آشتیانی، حضرت معصومه(س) را احیاگر خطبه غدیر دانست و گفت: حضرت معصومه در طول هجرت به ایران و در مکان‌های استراحت، خطبه غدیر را قرائت و تشریح می‌کردند.
کد خبر: ۹۳۵۶

به گزارش خیمه مگ،دومین جلسه از سلسله نشست‌های «سیری در نهج‌البلاغه» امروز در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) اراک با حضور خانم آشتیانی استاد حوزه علمیه استان مرکزی برگزار شد.

در این نشست، خانم آشتیانی ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه(س) و آغاز دهه کرامت، به جایگاه والای این بانوی بزرگوار در اسلام پرداخت.

وی اظهار داشت: حضرت معصومه(س) مظهر کرم و جود و بانویی است که همیشه و فقط برای خدا عمل می‌کرد و گوش به فرمان امام خود بود.

آشتیانی، حضرت معصومه(س) را احیاگر خطبه غدیر دانست و بیان کرد: حضرت معصومه در طول هجرت به ایران و در مکان‌های استراحت، خطبه غدیر را قرائت و تشریح می‌کردند، این نکته نشان‌دهنده اهمیت وافر این خطبه در نگاه ایشان و همچنین تلاش ایشان در ترویج آن است.

وی با اشاره به مطالب جلسه گذشته و با قرائت بخشی از خطبه ۱۲۱ نهج‌البلاغه، که خود تفسیری برای سوره تکاثر است، به تحلیل این بخش از کلام امام علی(ع) پرداخت.

این استاد حوزه تصریح کرد: این خطبه، با تأکید بر گذرا بودن دنیا و توجه به آخرت، از مردگان به عنوان عبرتی برای زندگی کنونی یاد می‌کند.

آشتیانی تأکید کرد: امام علی(ع) در این بخش از خطبه، با بیان این‌که مرگ آغاز زندگی حقیقی انسان است، از مردگان خود عبرت می‌گیرد و به حاضران می‌فرمایند: از مردگان خود عبرت بگیرید که چگونه با جاه و جلال خود، اکنون آرام در خاک خفته‌اند و از همه اموال و مقامات خود تهی شده‌اند، آیا شما که در این دنیا هستید، به این حقیقت توجه نمی‌کنید؟

وی با تأمل در این آیات و روایات، به اهمیت توجه به ارزش‌های معنوی و پرهیز از غرق شدن در دنیای مادی، تکبر و تکاثر، پرداخت.

آشتیانی خاطرنشان کرد: خطبه ۱۲۱ نهج‌البلاغه، با اشاره به سرنوشت زودگذر دنیوی و تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای زندگی آخرت، نقش مهمی در آگاهی و بصیرت مؤمنان دارد.