به گزارش خیمه مگ،نشست علمی-پژوهشی با عنوان «تحلیل مفاهیم بنیادین حوزه زن و خانواده در کشاکش غرب مفهومی و شرق مفهومی» با سخنرانی خانم فریبا علاسوند، استاد حوزه و پژوهشگر حوزه زن و خانواده در سالن اجتماعات مدرسه علمیه الزهرا(سلاماللهعلیها) مسجدسلیمان برگزار شد.
در این نشست، جمعی از طلاب، اساتید، کادر مدرسه علمیه و مبلغین خواهر حضور داشتند و به تبیین مفاهیم کلیدی مرتبط با هویت زن، خانواده و نقش تمدنساز بانوان در عصر حاضر پرداخته شد.
خانم فریبا علاسوند در این نشست با اشاره به جایگاه تأثیرگذار زنان در تحولات تاریخی و اجتماعی، اظهار داشت: هر زمان که جهان به دورهای جدید از تحول و تغییر پرتاب میشود، زن در مرکز این تغییرات قرار دارد. این نقشآفرینی چه در قالب زن سنتی و چه در هیئت زن مدرن، نقشی محوری و تعیینکننده است.
وی با بیان اینکه امروز در کشورهای غربی، سیاست و اقتصاد حول محور بدن زن سامان مییابد، تصریح کرد: سرمایهداری نوین با سرمایهگذاریهای کلان در حوزههایی همچون پورنوگرافی، از بدن زن بهعنوان ابزار سودآوری استفاده میکند، این در حالی است که شأن انسانی زن در چنین رویکردی نادیده گرفته میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده، با اشاره به مقاومت کشورهای شرقی، بهویژه ایران اسلامی، در برابر جریانهای انحرافی تمدن غرب، گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در جبههای واحد در برابر پدیدههای بحرانزایی چون همجنسگرایی ایستادگی میکند، البته ما تنها کشور مدافع نهاد خانواده نیستیم، اما نقش مؤثر و پیشتازانهای در این حوزه داریم.
وی به لزوم احیای الگوی سوم زن مسلمان اشاره کرد و یادآور شد: زندگی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) بهعنوان الگوی سوم، نمونهای جامع از عبادت، مسئولیتپذیری اجتماعی و ایفای نقش تمدنی زن در خانواده و جامعه است. ایشان نهتنها در بندگی خداوند سرآمد بودند، بلکه بهعنوان یک شهروند مؤمن، نسبت به مسائل جامعه نیز مسئولانه رفتار میکردند.
علاسوند به لزوم ارتقاء آگاهی اجتماعی و سیاسی بانوان اشاره کرد و یادآور شد: زنان باید نسبت به تحولات داخلی و جهانی، از جمله وقایع غزه، لبنان و سایر نقاط بحرانی، آگاه باشند. آنها باید بیندیشند که چه سهمی در رفع مشکلاتی چون فقر یا بیعدالتی میتوانند ایفا کنند.
این پژوهشگر حوزه زن و خانواده، تأکید کرد: نقشهای همسری، مادری و انتخاب ازدواج بهموقع از اولویتهای زن مسلمان است، اما این نقشها نباید مانع از مشارکت آگاهانه و فعال در عرصههای فرهنگی، اجتماعی و فکری شود.