به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلنیا در سلسله نشست های نهج البلاغه در تشریح بخش اول حکمت ششم نهج البلاغه بیان داشت: امیرالمؤمنین(علیه السلام) میفرمایند «صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ»؛ یعنی سینه انسان عاقل، صندوق اسرار اوست. انسان عاقل، اسرار خود و دیگران را نزد دل خود محفوظ نگاه میدارد و از افشای آن پرهیز میکند.
وی در ادامه افزود: رازداری آنقدر مهم است که میتواند سرنوشت یک ملت را تغییر دهد. حضرت میفرمایند: «سِرُّکَ أسِیرُکَ فإن أفشَیتَهُ صِرتَ أسِیرَه؛ راز تو در بند توست، اما اگر آن را فاش کنی، تو در بند آن راز میافتی.»
امام جمعه پارسیان به ویژگی دوم اشاره کرد و اظهار داشت: خوشرویی و برخورد مناسب، وسیله جلب محبت دیگران است. امام علی(علیه السلام) میفرمایند: «وَ الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ؛ خوشرویی، تور محبت است.»
وی تأکید کرد: ما نمیتوانیم همه را با مال جذب کنیم، اما با اخلاق نیکو میتوانیم دلها را تسخیر کنیم. حتی کودکان، مغازهدار خوش برخورد را برای خرید ترجیح میدهند.
حجتالاسلام اسماعیلنیا گفت: سومین ویژگی، بردباری است. حضرت علی(علیه السلام) میفرمایند: «الاحتِمالُ قَبرُ العُیوبِ»؛ صبر و بردباری، همچون قبری است که عیوب انسان را پنهان میکند. اگر انسان بردبار باشد، عیبهایش پوشیده میماند.
وی افزود: افراد ناصبور و زودخشم، عیبهایشان را در معرض دید قرار میدهند، اما صابرین، حتی اگر عیبی هم داشته باشند، آن را در سکوت و تحمل پنهان میکنند.
امام جمعه پارسیان به چهارمین ویژگی اخلاقی اشاره کرد و گفت: امام میفرمایند: «وَ مَنْ رَضِیَ عَنْ نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُ عَلَیْهِ»؛ کسی که از خودش راضی باشد و دچار خودپسندی شود، دشمنان زیادی پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: خودبزرگبینی باعث میشود افراد با دیگران برخورد نادرست داشته باشند و در نتیجه، تنفر عمومی ایجاد شود. اگر میخواهیم مردم ما را دوست داشته باشند، باید فروتن باشیم، نه خودخواه و متکبر.
حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلنیا در جمعبندی سخنان خود تصریح کرد: اگر چهار خصلت رازداری، خوشرویی، بردباری و پرهیز از خودپسندی در ما نهادینه شود، قطعاً در تبلیغ، تعاملات اجتماعی و زندگی فردی موفقتر خواهیم بود.