درباره ما

مجله "خيمه" از سال ١٣٨٠ انتشار خود را با عنوان هيأت مكتوب حسيني آغاز كرد. 


در سالهاي بعد انتشارات خيمه و سپس انتشارات إحيا نيز براي توليد كتاب و محتواي مذهبي به راه افتاد و با شكل گيري بخش هاي ديگر آموزشي و ترويجي مجموعه "هيأت قرآني إحيا" با هدف ترويج شعائر مذهبي و مناسك آييني شكل گرفت. 


هرچند مجله خيمه در طول بيست و دو سال گذشته  فراز و فرودهاي گوناگون داشته اما همچنان به عنوان رسانه اي تخصصي براي اظهار مودت حضرت سيدالشهداء عليه السلام و اطلاع رساني و مطالعه و پژوهش در اين حوزه فعال است.


امر ما را إحیا کنید!

 

رسالت فرهنگی ما در حوزۀ تبلیغ دین را این سخن گهربار و راهبردی امام هشتم (علیه‌السلام) تبیین می‌کند که: «رحم الله من أحیا أمرنا...»؛ رحمت خداوند بر کسی که امر ما را زنده کند. پرسیدند چگونه؟ پاسخ داد: «یتعلّم علومنا ثمّ یعلّمها الناس فإنّ النّاس لو علموا محاسن کلامنا لاتّبعونا...»؛ معارف ما را فراگیرد و سپس به دیگران تعلیم دهد. زیرا که اگر مردمان از نیکویی‌های مکتب ما باخبر شوند، از ما پیروی خواهند کرد.


اسلام غریب بوده و امروز دوباره به غربت دچار شده است. این واقعیت تلخ را پیش از این رسول خدا پیش‌بینی کرده بود که فرمود: «الاسلام بدء غریباً و سیعود غریباً کما کان»؛ لیکن مظلومیت پیامبر و اهل‌بیت و غربت اسلام از این است که ارزش‌های متعالی و انسان‌ساز و سعادت‌آفرین آن شناخته نشده است و جرم و گناه ما در این غربت، اگر از دشمنان بیشتر نباشد، کمتر نیست.


امروز جهان تشنه‌تر از همیشه در انتظار آب گوارا و زلال معارف مکتب اهل‌بیت است مردم کشورهای مختلف، با زبان‌ها و قومیت‌ها و گرایش‌های گوناگون، خسته‌تر از همیشه چشم‌به‌راه کسانی هستند که آن محاسن را به زبان روز و در قالب‌های مناسب و قابل فهم و درک آنان عرضه کنند، بی‌آنکه از خود چیزی بر آن حقایق بیفزاید یا آن‌ها را به سلیقه‌ها و برداشت‌ها و تنگ‌نظری‌های نفسانی خود بیالایند.


هیئت قرآنی «إحیاء» به‌عنوان مجموعه‌ای فرهنگی و تبلیغی، رسالت خود را در این می‌داند که به وسایل گوناگون در احیای این امر الهی بکوشد و بر مبنای فرمان و رهنمود امام هشتم (علیه‌السلام)، «رحم الله أحیا أمرنا»، به تبلیغ و معرفی محاسن مکتب اهل‌بیت بپردازد. انتشار مجلات خیمه، جدید و محیا در کنار فعالیت انتشارات خیمه برای نشر کتاب‌هایی در حوزۀ مناسک آیینی و شعائر دینی، پژوهشکده و کتابخانۀ تخصصی امام حسین (علیه‌السلام)، بخش آموزش، سایت‌های اطلاع‌رسانی، تولید محصولات فرهنگی در حوزۀ سبک زندگی دینی و برپایی مجالس و مراسم آیینی در همین راستاست.


بی‌تردید، بضاعت ناچیز ما در این مجموعۀ کوچک، هیچ نسبت معقولی با ضرورت‌ها و نیازهای جهان معاصر برای آشنایی با حقایق مکتب اهل‌بیت ندارد؛ اما آروز داریم که اگر خدا به عنایت خود اندک بهره‌ای از اخلاصمان دهد،‌در این راه قدم برداریم. گفته‌اند که: «مسیر طولانی هزار فرسنگ با یک گام آغاز می‌شود» و ما با دست‌های خالی و پاهای ناتوان، دل خوش کرده‌ایم که در آشوب و هیاهوی روزافزون و رنگارنگ نیت‌ها و عزیمت‌ها، تنها نیت و عزیمت خود را در راه احیای امر سروران و پیشوایان خود هزینه کنیم و می‌دانیم آنان چنان بزرگوار و کریم‌اند که به ناتوانی و سبک‌وزنی‌مان نمی‌نگرند؛ بلکه از لطف و احسان خویش همین متاع ناچیز را بسیار می‌شمارند و به‌خوبی می‌خرند.


مخاطب تشنه و منتظر است؛ حتی همین جا در کنار خودمان و عنایت حاضر و ناظر است و تنها ماییم که باید همت کنیم و با توشۀ اخلاص، همۀ بضاعت خود را در عرصه‌های گوناگون دیداری و شنیداری و نوشتاری برای احیای امر خاندان نور به میدان آوریم و همگان را با زیبایی‌ها و نیکویی‌های مکتب آنان آشنا سازیم.


آنان، خود، چنان به این موضوع حساس بوده‌اند که در روایات داریم: احادیث ما را با خط خوش بنویسید. معنای این سخن آن است که پیشوایانمان از ما توقع دارند، در هر عرصه‌ای، پیام و رسالت آنان را به بهترین زبان و جذاب‌ترین شکل مؤثرترین شیوه به مشتاقان برسانیم. چنین باد.

 

محمدرضا زائری