خانه امام صادق علیه السلام زیر نظر دستگاه غاصب خلافت بود، امام به هیچ وجه در چنین موقعیتی نمی توانست همراه با شیعیان دسته عزا راه بیندازد. در بررسی روایات می بینیم که امام زمانِ دوران ائمه علیهم السلام حتی در خانه هم باید با تقیه روضه میگرفتند.
امام جعفر صادق علیه السلام در روایتی به بیان جایگاه دشمنان و غاصبان حق حضرت زهرا (س) پرداختند.
حضرت موسی مبرقع(ع) 40 سال در قم زندگی کردند و جد سادات رضوی هستند، گفتند: متاسفانه فرهنگ سازی نشده که حضرت موسی مبرقع(ع) مثل حضرت شاهچراغ هستند و حرم ایشان باید عظمت داشته باشد.
امام سجاد علیه السلام در مورد علم لدنی ایشان میفرمایند: عمّه جان! تو عالمهای هستی بدون اینکه معلّم داشته باشی و فهمیدهای هستی بی آنکه کسی مطالب را به تو فهمانده باشد»
وقتی پیامبر (ص) پارچه زرد را از دور نوزاد حسین (ع) باز کرد و پارچه سبز را آورد، شاید کسی نمیدانست این تغییر رنگ، نمادی است از تحولی عظیم که در نسل این کودک رخ خواهد داد؛ تحولی که به ظهور منجی ختم میشود.
در دنیای متحول امروز، پیروی از سیره معصومین نه در تکرار رفتارهای ظاهری، بلکه در درک عمیق اصول و ارزشهای رفتاری آنان نهفته است. الگوبرداری از حضرت زهرا(س) زمانی راهگشاست که به جای بازسازی قالبهای رفتاری ۱۵ قرن پیش، به فهم و اجرای اصول ارزشی و معنوی ایشان در زندگی معاصر بپردازیم.
امام باقر(ع) در روایتی از ویژگیهای منحصر به فرد مصحف فاطمه(س) پرده برداشتند؛ کتابی آسمانی با جلد زبرجد و اوراقی از درّ سفید که علوم گذشته و آینده را در خود جای داده است.