۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۰

آثار تربیتی موعظه و نصیحت

آثار تربیتی موعظه و نصیحت
حجت الاسلام قاسم خانی به آثار تربیتی موعظه اشاره کرد و گفت: با مطالعه سرگذشت بسیاری از انسان‌ها در می‌یابیم که آن‌ها با پند و موعظه بیدار شده‌اند و نصیحت قلب انسان را زنده و روحش را آماده پذیرش حق می‌کند.
کد خبر: ۱۶۲۳

به گزارش خیمه مگ از ارومیه، حجت الاسلام حجت قاسم خانی امروز در جمع طلاب خواهر مدرسه علمیه الزهرا (س) خوی که در حسینیه این مدرسه علمیه برگزار شد، اظهار داشت: از مهمترین مسایلی که مورد نیاز همه انسان هاست و برای مؤمنین و خصوصا طلاب لازم و ضروری می‌باشد، مسئله تذکر، موعظه و نصیحت است که در آیات قرآن خدای متعال به پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: وَذَکِّرۡ فَإِنَّ ٱلذِّکۡرَیٰ تَنفَعُ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ، تذکر بده که تذکر و یادآوری برای مؤمنین مفید فائده است.

وی با بیان اینکه اگر انسان از موعظه و نصیحت دور باشد از جایگاه معنوی خود تنزل پیدا خواهد کرد، گفت: در روایات وارد شده که پیامبر (ص) به امام علی(ع) فرمودند، اگر انسان ۴۰ روز موعظه نبیند و تازیانه‌های تذکرات را دریافت نکند، قسی القلب می‌شود و جرأت به انجام گناه پیدا می‌کند.

امام جمعه خوی تصریح کرد: در وصیت امام علی(ع) به امام حسن(ع)، از مهم‌ترین سفارشات حضرت زنده کردن قلب با موعظه است و حضرت سفارش می‌کنند، أَحْیِ قَلْبَکَ بِالْمَوْعِظَةِ، قلبت را با پند و نصیحت زنده نگه دار.

وی ایجاد روحیه موعظه طلبی در مردم را از رسالت‌های انبیای الهی عنوان کرد و یادآور شد: قبل از بعثت پیامبر(ص) دختران را زنده به گور می‌کردند و حضرت با روحیه موعظه طلبی آنان را از عاقبت این کار زشتشان آگاه کرد.

حجت الاسلام قاسم خانی، به اثرات تربیتی موعظه اشاره کرد و گفت: با مطالعه سرگذشت بسیاری از انسان‌ها در می‌یابیم که آن‌ها با پند و موعظه بیدار شده‌اند و نصیحت قلب انسان را زنده و روحش را آماده پذیرش حق می‌کند و اگر با چشم حقیقت بین نگاه کنیم اجسام و اشیاء هم انسان را نصحیت می‌کنند و اگر در وجود انسان نفس اماره حاکم باشد پند و اندرز دیگران هیچ اثری نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: امام جواد(ع) می‌فرمایند: المُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیق مِنَ اللهِ، وَ واعِظ مِن نَفسِهِ وَ قَبُول مِمَّن یَنصَحُهُ، مؤمن نیازمند سه خصلت است: توفیق از سوی خداوند، واعظی از درون خود، پذیرش نسبت به کسی که او را پند می‌دهد.

امام جمعه خوی با تأکید بر لزوم مطالعه کتب شهید مطهری توسط طلاب، گفت: متأسفانه در اثر کم توجهی به مسائل دینی و اسلامی بخشی از جامعه و سبک زندگی ما غربی شده و طلاب در کنار کتب درسی مطالعات غیر درسی خصوصا کتب شهید مطهری را در برنامه داشته باشند که این مسئله موجب تحول در انسان می‌شود.

خواندنی ها
مطالب بیشتر
کمبود آخوند داریم!

روایتی موفق از یک حساب ذخیرهٔ ارزی معنوی و تاریخی

کمبود آخوند داریم!

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت