به گزارش خیمه مگ، حضرت آيتالله مظاهري در آيين عمّامهگذاري 150 نفر از طلّاب اصفهان که در مدرسۀ صدر و با حضور جمعي از علما و مدرسّين حوزۀ علميۀ اصفهان، مسئولين مراکز و دستگاههاي حوزوي و مديران مدارس علميّه برگزار شد، ضمن تبريک فرارسيدن عيد بزرگ اکمال دين و ابلاغ ولايت، عمّامۀ طلّاب را تاج ملائکه دانسته و افزودند: پيامبر اکرم«صلياللهعليه وآله وسلّم» در غدير خم پس از نصب اميرالمؤمنين«سلاماللهعليه» به ولايت، بر سر آن امام بزرگوار عمّامه نهادند و فرمودند، «عمّامه تاج ملائکه است».
معظّمله ادامه دادند: طلّاب و فضلايي که معمّم ميشوند و نيز خانوادههاي آنان، بايد از اين جهت که عمّامۀ اميرالمؤمنين«سلاماللهعليه» و تاج ملائکه را بر سر مينهند خوشحال باشند و به لباس فاخر روحانيّت افتخار کنند.
حضرت آيتالله مظاهري وظيفۀ اساسي و رسالت اصليِ طلّاب علوم ديني را تبليغ دين و ترويج اسلام دانسته و خاطرنشان کردند: طلّاب و به ويژه فضلايي که لباس روحانيّت بر تن دارند، بايد ضمن برخورداري از علم و دانش کافي، متديّن و متّقي باشند و در ترويج دين و تبليغ، خود از عقل و درايت بهره گيرند.
*لزوم فراگیری عمیق طلاب علوم دینی در زمینه اعتقادات، اخلاق و احکام
ایشان طلّاب علوم ديني را به فراگيري عميق علم و دانش در سه بخش اعتقادات، اخلاق و احکام فراخوانده و تصريح کردند: روحانيّون و فضلاي حوزههاي علميّه، بايد با تسلّط کامل، به بيان و پاسخگويي مسائل شرعي مردم بپردازند و نيز با مطالعه و تحقيق جدّي در زمينۀ اعتقادات، شبهات اعتقادي جوانان را با ارائۀ برهان و بيان استدلال منطقي پاسخ گويند و همچنين پايبندي علمي و عملي به علم اخلاق داشته باشند تا علاوه بر خودسازي، در جامعه به ديگرسازي بپردارند.
معظّمله اضافه کردند: جلسات سخنراني و مجالس وعظ و خطابۀ روحانيّون و طلّاب علوم ديني بايد بر تبيين هر سه بخش دين يعني احکام، اخلاق و اعتقادات استوار باشد تا براي مردم مفيد واقع شود.
*برخورداری از تقوی شرط لازم برای طلاب
حضرت آيتالله مظاهري در بخش ديگري از بيانات خود، برخورداري از تقوا را شرط لازم براي طلّاب علوم ديني دانسته و تصريح کردند: تقيّد به ظواهر شرع يعني انجام واجبات و مستحبّات و اجتناب از محرّمات و مکروهات، براي مبلّغان و مروّجان دين مبين اسلام لازم است، امّا کافي نيست و طلّاب علوم ديني بايد از ملکۀ تقوا برخوردار باشند؛ به گونهاي که با استمرار تقيّد به ظواهر شرع، حالتي براي آنان پديد آيد که خود به خود و به صورت ناخودآگاه به انجام واجبات و ترک محرّمات و مکروهات بپردازند و در بهجا آوردن نوافل و مستحبّات کوتاهي ننمايند.
گناه طلاب علوم دینی، گناه نابخشودنی است
ايشان در اين زمينه تأکيد کردند: اگر طلبۀ علوم ديني و به ويژه طلبۀ معمّم، گناهي مرتکب شود، از آن جهت که با گناه خود، قبح گناه را در جامعه ميشکند و موجب بدبين شدن مردم به روحانيّت ميگردد، بعيد است موفق به توبه شود و از اينرو ميتوان گفت: در برخي از موارد، گناه طلّاب علوم ديني، گناه نابخشودني است.
حضرت آيتالله مظاهري، خودسازي و تهذيب نفس را از ديگر لوازم مبلّغان دين دانسته و افزودند: تهذيب نفس براي همۀ مردم و به ويژه براي طلّابي که ملبّس به لباس فاخر روحانيّت ميشوند و در زمرۀ مبلّغان علوم ديني محسوب ميگردند، لازم است.
معظّمله اضافه کردند: فضلا و طلاب بايد رذائلي همچون حسادت، رياستطلبي، دنياگرايي و جاهطلبي را از دل خود ريشهکن کنند و فضائل و خصائص نيکوي اخلاقي را جايگزين آن صفات ناپسند نمايند تا بتوانند به هدايت جامعه بپردازند.
*مقام علمای متقی برتر از انبیای تبلیغی بنی اسرائیل
حضرت آيتالله مظاهري با اشارۀ مجدّد به شأن و رتبۀ والاي روحانيّت، مقام علماي متّقي را برتر و يا در حدّ انبياي تبليغي بنياسرائيل دانستند و افزودند: صرف نظر از پيامبران الوالعزم«عليهمالسّلام» و نيز انبياي صاحب کتاب و شريعت، ساير انبياي الهي، انبياي تبليغي بودهاند و اگر عالمان ديني و روحانيّت شيعه، به وظايفي که بيان شد به خوبي عمل کنند و در تحصيل علم و کسب تقواي الهي و تهذيب نفس کوتاهي ننمايند، بر اساس برخي روايات، مقام و منزلت آنان دستکم، نظير مقام و منزلت انبياي تبليغي بنياسرائيل است.