۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۰

معرفی سه پیرغلام اهل بیت در مستند «خانه‌های نورانی»

مستند «خانه‌های نورانی» با محوریت معرفی پیرغلامان اهل بیت و برپایی روضه‌های خانگی با قدمت و سابقه طولانی توسط آنان، روانه آنتن شبکه دو می‌شود.
کد خبر: ۳۸۴

مستند «خانه‌های نورانی» با محوریت معرفی پیرغلامان اهل بیت و برپایی روضه‌های خانگی با قدمت و سابقه طولانی توسط آنان، از چهارشنبه ۲۲ شهریور روانه آنتن شبکه دو می‌شود.

این مستند با هدف تبلیغ و ترویج روضه‌داری‌های سنتی ایران، به سراغ منازل پیرغلامانی همچون «میرزا اسماعیل اربابی»، «میرزا ابوالقاسم عطار» و «حسین آقاجانی بیگ» رفته تا روایتگر برگزاری روضه‌های خانگی در منازل این پیرغلامان باشد.

روضه «میرزا اسماعیل اربابی» روایتی از برگزاری روضه‌های خانگی در خانه میرزا اسماعیل است؛ خانه‌ای که حدود ۸۰ سال است چراغش روشن مانده و بعد از وفات میرزا اسماعیل، به حسینیه‌ای برای عزاداری عاشقان اهل بیت (علیهم السلام) تبدیل شده است. در این مستند با علی آقا فرزند آقای اربابی، شیخ حسین انصاریان که بخشی از روزگار جوانی‌اش را در خانه اربابی سپری کرده، مهدی آصفی دوست میرزا اسماعیل و عضو ثابت جلسات روضه‌خوانی، ماشاءالله عابدی از اعضای هیئت امنای حسینیه اربابی و سیدمحمد سادات شیرازی بانی حسینیه سادات شیرازی و مهمان همیشه روضه‌های میرزا اسماعیل گفتگو می‌شود. کارگردان این قسمت از مستند «خانه‌های نورانی» را بابک مینایی عهده‌دار است.

روضه «میرزا ابوالقاسم عطار» به کارگردانی عباس موزون، روایتی از مرحوم میرزا ابوالقاسم عطار و روضه خانگی اوست که یکی از مشهورترین و قدیمی‌ترین روضه‌های خانگی در تهران به شمار می‌رود. این روضه خانگی در سوگ شهادت امام حسین (ع) در منزل میرزا عطار در حوالی بازار تهران برگزار می‌شد و بزرگان زیادی از جمله عرفا، بزرگان علمی حوزه علمیه، چهره‌های سیاسی نظیر نواب صفوی، بازاریان صاحب نام همچون مرشد چلویی، مرحوم دولابی و... در آن حضور پیدا می‌کردند. این مراسم بیش از ۱۰۰ سال سابقه دارد و هم‌اکنون پس از فوت میرزا عطار توسط فرزندان و نوادگان او برگزار می‌شود.

روضه «حسین آقاجانی بیگ» از دیگر قسمت‌های این مستند به کارگردانی امین لطفی است. هیأت آقاجانی بیگ یکی از قدیمی‌ترین هیأت‌های همدان است که سابقه فعالیت آن به بیش از ۲۰۰ سال پیش باز می‌گردد. آقاجانی بیگ محله‌ای است که بیش از هفتاد سال اجرای تعزیه را پشت سر گذاشته و افرادی همچون حاج رضا زندی، حاج رضا فرخ نیا، علی آجیلی، حاج صادق چارلی و علی رنگچیان، در طول دهه‌های گذشته توانسته‌اند چراغ تعزیه را در این محله روشن نگه دارند.

این مجموعه، جستجویی برای یافتن روح معنوی حاکم بر مکان‌هایی است که روضه‌خوانی اهل بیت با قدمت و سابقه طولانی در آنجا برگزار می‌شد. تأکید این مستند بر ظواهر و تاریخچه بنا‌ها نیست و وجوه عاشقانه و معنوی اماکن مد نظر است تا علاوه بر نمایش اماکن روضه‌خوانی باقدمت به معرفی پیرغلامان باصفا که سال‌ها مشغول خدمت در آن روضه‌ها بودند بپردازد و با اطرافیان آن‌ها هم گفت‌وگویی صورت پذیرد.

مستند «خانه‌های نورانی» به تهیه‌کنندگی محمدامین نوروزی، از چهارشنبه ۲۲ شهریور به مدت سه شب ساعت ۲۳ از شبکه دو سیما روانه آنتن خواهد شد.

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟