حسن رحیمپور ازغدی، استاد دانشگاه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در استودیوی گفتوگوی ویژه خبری مشهد درباره شاخصههای سبک زندگی نبوی گفت: توجه داشته باشیم رهبران بزرگ بشری، پیامبران و کسانی که تاریخسازی، امتسازی و تمدنسازی کردند، تعداد زیادی نبودند. در عین حال، تاریخ شفافی از سبک زندگی رهبران بزرگ در دست بشر نیست.
رحیمپور ازغدی ادامه داد: تا قبل از پیامبر اکرم (ص) هیچ کتاب مقدسی در هیچ دینی در شرق و غرب عالم وجود نداشته و ندارد. حتی پیروان آن دین بر این باور نبودند، که در کتاب مقدسشان عین کلمات خدا گفته شده است؛ یعنی مسیحیان که آخرین دین قبل از اسلام هستند، کتاب مقدس واحدی نداشتند. در کتاب انجیل و عهد عتیق درباره سبک زندگی حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) اتفاق نظر وجود ندارد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نزدیک به ۱۰۰ تا ۱۵۰ انجیل وجود داشت، که هیچ کدام از اینها در زمان حضرت عیسی (ع) نوشته نشده است. حدود چهار تا پنج قرن بعد از حضرت عیسی (ع) تمام انجیلها و کتابهای مقدس را دور ریختند و فقط چهار کتاب را قبول کردند. این چهار انجیل هم در موارد متعدد با هم در تعارض است.
به گفته وی، نه سبک زندگی و شخصیت پیامبران و رهبران بزرگ قبل از پیامبر اسلام (ص) مشخص است، نه کتاب مقدسان معلوم است. تورات و عهد عتیق که قرنها قبل از حضرت مسیح (ع) است، تاریخ است تا وحی. در عهد عتیق که نام بعضی از انبیاء را آورده، به همه آنها توهین کرده است. آخرین کتابهای مقدس بزرگترین انبیاء قبل از پیامبر اکرم (ص) که حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع) هستند، پر از ابهام و تناقض است.
رحیمپور ازغدی با اشاره به اینکه من از برخی بزرگان یهود پرسیدم آن صحبتهایی که در عهد عتیق درباره انبیاء گفته شده، ما مردمان معمولی انجامش ندادیم، تصریح کرد: بله، این کتابها میخواستند بگویند که اگر دزدی، دروغگویی، مستی و ... کنید، باز باب رحمت خدا بر روی انسان باز است و میتوانی پیغمبر هم باشی. حال بروید مقایسه کنید تعابیری که قرآن درباره همان انبیاء دارد، با تعابیری که در تورات، انجیل و ... گفته شده است.