۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰

ربیع الأنام؛ بهار بندگان

یک کارشناس مذهبی با تأکید بر فضائل ماه ربیع الاول، از آن به عنوان بهار بندگان یاد کرد چراکه در عصر ظهور، امیدی مضاعف در دل بندگان است.
کد خبر: ۴۴۸

 

حجت الاسلام والمسلمین امین کثیری، کارشناس مذهبی درمورد برکات ماه ربیع الاول بیان کرد: ایام خجسته‌ای را در ماه ربیع الاول پیش رو داریم؛ ماهی که نام آن ربیع به معنای بهار است و الان، حال کشاورزی را داریم که با گذشت اسفندماه و آمدن بهار جوانه‌ها را روی درختان و ثمره زحمات خود را می‌بیند و خستگی روز‌های کاشت برطرف می‌شود و فکر نمی‌کنم هیچ باغبانی وارد باغ خود شود و ببیند درختانش به شکوفه نشسته اند و لبخند به لبانش ننشیند و لذت نبرد و این حس فقط مختص باغبان نیست بلکه افرادی هم که از کنار باغ رد می‌شوند لذت می‌برند. بنابراین، یک شکوفه زیبای بهاری می‌تواند همه ما را برای چند لحظه هم که شده متوقف کند و همین باعث می‌شود با نگاه کردن به آن و زیبایی و ظرافتش، لذت ببریم و با شروع ربیع، حس دل‌های ما بدین صورت است. چون در ماه‌های محرم و صفر سعی کردیم از خودمان مراقبت کرده و به یکدیگر کمک کنیم و نذر دهیم و حالا می‌خواهیم دل هایمان شکوفه بزنند و این اتفاق در ماه ربیع رخ می‌دهد و ما از نظاره کردن آن خوشحال می‌شویم و حس شعف مقدسی به ما دست می‌دهد که موجب پویایی در زندگی می‌شود و دوباره، امیدوارمان می‌کند. 

این کارشناس مذهبی گفت: این که خطاب به صاحب الامر، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف عرض می‌کنیم ربیع الأنام خیلی تعبیر طریق و زیبایی است. چون اگر در طول تاریخ بشریت نگاه کنیم و آن را به یک سالی تبدیل کنیم که گردش ایام را در آن ببینیم، متوجه می شویم الان در فصل زمستان تاریخ بشریت به سر می‌بریم. در نتیجه، از آن جایی که برای ماه شمسی و میلادی، پایان زمستان و شروع بهاری را داریم و همیشه این موضوع برای بشر دوست داشتنی است به همین خاطر، تلاش می‌کنیم بهار تاریخ بشریت فرا برسد که همین ربیع است. زیرا پایان سیاهی ها، ظلم‌ها و رنج هاست و زندگی بشر وارد یک دوره و زیبایی و شکوفایی جدیدی می‌شود وهمه تعبیراتی که از دوران و عصر ظهور داریم این موضوع را به ما نشان می‌دهند که قرار است ایام خوش و زیبا فرا برسند.

ربیع الأنام؛ بهار بندگان

حجت الاسلام کثیری تصریح کرد: ممکن است الان از شنیدن و دیدن اخبار دنیا لذت نبرید. اما قرار است زمانی برسد که وقتی به دنیا نگاه می‌کنید و اخبار آن را می‌شنوید از آن لذت ببرید چراکه دل‌ها پر از محبت می‌شوند و این ربیع الأنام است. ان شاءالله، در عصر ظهور، زمستان تاریخ بشریت به آخر رسیده و بهارش فرا می‌رسد و ربیع الأنام، به معنای بهار بندگان است. 

او مطرح کرد: در ماه ربیع، مناسبت‌های ارزشمندی را پیش رو داریم و دل هایمان بهاری می‌شود که این لطافت بهار بسیار دل انگیز و دوست داشتنی است. چون ربیع، معنای لطیفی هم دارد و وقتی در معنای لغت شناسی، ربیع می‌گفتند یعنی بارانی است که خبر خوش بهار را به انسان می‌رساند و علاوه بر لطیف بودنش، سودبخش، دوست داشتنی و زاینده است. زیرا باد و باران بهار تفاوتی با باد و باران پاییز دارد چراکه در حالت پاییزی، برگ‌های زرد از درختان می‌ریزند، در حالی که باد و باران بهاری زاینده و جان بخش است و انسانی هم که در این مسیر قرار می‌گیرد روح و جان تازه‌ای پیدا می‌کند و به همین خاطر، به این باران بهاری که لطافت و روح افزایی داشته است ربیع می‌گفتند و پس از آن، به بهار به دلیل خاصیت این بارانی که خبردهنده شروع بهار است ربیع گفته شده است.

این کارشناس مذهبی افزود: وجود مقدس حضرت صاحب الزمان (عج)، باران جان فزایی هستند که با یک گوشه چشم و نظر و عنایت، جان‌ها زنده می‌شوند و دل‌های بشریت روح تازه‌ای می‌گیرند و از این حالت افسردگی و خودخواهی و دور از آرامش خارج می‌شوند. بنابراین، حضرت صاحب الان (عج)، امام زمان (عج) ما هستند و وعده همه انبیاء الهی بوده که بهاری در عالم خواهد آمد و به طور فطری، بشر دوست دارد که منجی بیاید و گره‌های درهم تنیده‌ای که به ظاهر نمی‌توان هیچ جوره باز کرد را با قدرت ماورایی خود باز کرده و مشکلات را حل کند و خیلی از امید‌های ما نشأت گرفته از ندای فطرت ماست.

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
ويرايش جديد كتاب

ويرايش جديد كتاب "نصرالله" منتشر مي شود

کمبود آخوند داریم!

روایتی موفق از یک حساب ذخیرهٔ ارزی معنوی و تاریخی

کمبود آخوند داریم!

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم