کلیسای ملی واشنگتن، کلیسای جامع سنت پیتر و سنت پل در شهر واشینگتن دی. سی که معمولاً به عنوان کلیسای جامع ملی واشنگتن شناخته میشود، یک کلیسای جامع متعلق به کلیسای اسقفی (کلیسای انگلیکن) است. این مذهب در قرن شانزدهم از کلیسای کاتولیک جدا شد. دلیل اصلی جدایی این کلیسا نه مباحث الهیاتی بلکه اختلاف پادشاه «هنری هشتم» با پاپ و کلیسای کاتولیک بود. کلیسای انگلیکن به شیوه اسقفی اداره میشود.
عالیجناب جاثلیق گارگین دوم، رهبر دینی ارامنه حوزه اچمیادزین – ارمنستان
هتک حرمت به ساحت مقدس قرآن کریم و مقدسات ادیان را به شدت محکوم میکنیم. موضوع تخریب و تغییر هویت اماکن مقدس و میراث تاریخی و فرهنگی ارمنیان در مناطق تحت تسلط جمهوری باکو و نیز رفتار جنایتکارانه و هتک حرمت نسبت به این اماکن و آثار که با خط دهی و ترویج از سوی دولت جمهوری آذربایجان به وقوع میپیوندد، مدنظر داریم.
در محکومیت قاطع اهانت به مقدسات اسلامی و بیانیههایی که کلیسای ارمنی تاکنون در خصوص بیاحترامی به مقدسات اسلامی منتشر کرده، بار دیگر بر موضع آستان مقدس اچمیادزین در محکومیت اهانت به مقدسات اسلامی تأکید میکنیم و امیدواریم که "چنین اقدامات پلیدی با مجازات درخور آن همراه شود".
جاثلیق آرام اول کشیشیان، رهبر اعظم ارامنه حوزه سیلیسی لبنان
مسیحیت تعرض و اهانت به مقدسات دینی به خصوص توهین به قرآن مجید را بهشدت محکوم میکند. زیرا ادیان الهی حمله و توهین به هیچ یک از ادیان آسمانی را به هر بهانه و توجیهی نمیپذیرند.
ما هتک حرمت قرآن کریم را مانند هتک حرمت انجیل میدانیم و آنچه در کشور سوئد رخ داد منافات کامل با آموزههای دیانت مسیحیت داشته و ما آن شخص را از اتباع کلیسای مسیحیت و یا مسیحی نمیدانیم، زیرا نمیتوان دست به هر کاری زده و آن را در پرتوی آزادی بیان توجیه کنیم.
از دید ما شخصی که به مقدسات توهین کند، مرتکب جرم سنگینی شده است که میبایست مجازات قانونی شود.
یکی از مراکز مهم دین مسیحیت در لبنان، کلیسای حواری ارمنی است که به عنوان یکی از کهنترین کلیساهای جهان شناخته میشود. آرام یکم پیشوای دینی ارمنیهای جهان، حوزهی عالی سیلیسی و جاثلیق مقدس سیلیسه کلیسای حواری ارمنی است.
بنابر اعلام این خبر، متن پیام پاسخ «عالیجناب پاتریارک کریل» اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه به نامه حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در پی اهانتهای مکرر به ساحت مقدس قرآن کریم قبلا نیز ارسال شده است.
همچنین، نامه حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور از طریق نشانی اینترنتی «سند جهانی حقوق ادیان» تدوین شود قابل مشاهده و دسترسی علاقهمندان است.