۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

نظارت و بازرسی از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی

نظارت و بازرسی از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) رعایت احکام الهی را مهم‌ترین راهکار در ارزیابی درست بیان کردند.
کد خبر: ۵۸۲۲

به گزارش  خیمه مگ،آیت‌الله مصباح یزدی پیش از ظهر امروز در دیدار با مدیر کل نظامی، انتظامی و امنیتی سازمان بازرسی کل کشور، ارزیابی را از مهمترین ارکان مدیریتی معرفی کردند و گفتند: نظارت و بازرسی از ارکان اصلی مدیریت است که با گسترده شدن مدیریت، این امر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. چرا که اگر ارزیابی وجود نداشته باشد، علاوه بر امکان انحراف در رسیدن به هدف، ‌ممکن است حتی به نتیجه معکوس هم برسیم.

ایشان با ضروری خواندن وجود سازمان بازرسی کل کشور ادامه دادند: در هر یک از قوای مجریه، مقننه و قضائیه بخش نظارت و بررسی وجود دارد که این بخش‌ها در زیرشاخه‌های این قواست. حال با توجه به این که این سه قوه جدا از هم نیستند، ‌نیاز است که نظارت و بررسی عالی‌تری، بر کارهای آنان نظارت کند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)ادامه دادند: دستگاه نظارت و بررسی باید در ارزیابی‌های خود احکام الهی را در نظر بگیرند و نگذارند زمینه‌ای پیش بیاید که احکام الهی در جامعه کم‌رنگ شود.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که هدف از شکل‌گیری دستگاه نظارت و بررسی بهتر شدن روند اجرای امور و جلوگیری از تخلفات است، افزودند: ما باید بدانیم که خداوند بر امور ما نظارت می‌کند؛‌ بنابراین باید همواره مراقب باشیم که کارها و وظایف خود را درست انجام دهیم و در مسیر خود به انحراف نرویم.

آیت‌الله مصباح یزدی ادامه دادند: شاید انسان بتواند در دستگاه نظارت و بررسی مخفی کاری کند، ولی باید بداند که خداوند به عمل دل‌های ما آگاه است و نمی‌توان در پیشگاه او کار پنهانی انجام داد.

ایشان خاطرنشان ساختند: اگر این فرهنگ در میان مردم جای گیرد و آنان همواره خدا را ناظر اعمال و افکار خود بدانند، در این شرایط وظیفه دستگاه نظارت و بررسی و همچنین دستگاه قضایی بسیار کم می‌شود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)رعایت عدالت را از دیگر ضروریت‌ها در نظارت و بررسی معرفی کرد و گفت: رعایت عدالت زمانی محقق می‌شود که انسان خدا را ناظر اعمال خود بداند و اجرای احکام الهی را پیش روی خود قرار دهد.

ایشان با اشاره به این که برای نظارتی کامل، نیاز به سطح وسیعی از بودجه و نیروی انسانی است، اظهار داشتند: هیچ کشوری نمی‌تواند در همه کارها حضور یابد و تمامی عرصه‌های کاری را تحت پوشش نظارتی خود قرار دهد؛ برای برطرف کردن این مشکل، باید میان کارها و امور مختلف، گزینش نماید و بر اساس این گزینش، کار نظارت و بررسی خود را انجام دهد.

آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید براین که برای گزینش باید کارها را اولویت بندی کنیم، خاطرنشان کردند: در این اولویت‌بندی‌ها، نخست باید کارهایی که به قوام نظام اسلامی و مصلحت مردم مربوط می‌شود،‌ توجه نمود. چون که در این دو عرصه اشتباه یا انحرافی به وجود آید، فساد بزرگی ایجاد می‌کند.

ایشان افزودند: در اولویت‌بندی میان مصلحت مردم نیز باید میان کثرت افراد و خسارتی که برای مردم دارد، توجه نمود. اگر ما تمام نیروی خود را صرف ارزیابی کارهای کم ارزش کنیم، ازکارهای مهم‌تر غافل می‌شویم و آسیب‌های بزرگی را متحمل شویم.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)خاطرنشان کردند: اگر ما در این ارزیابی خود نتوانیم اولویت شناسی عاقلانه داشته باشیم، ممکن است کاری که درست است،‌خیانت محسوب شود.

خاطرنشان می‌شود، در ابتدای این دیدار، مدیر کل نظارت و بررسی امور نظامی و انتظامی و امنیت، سازمان بازرسی کل کشور گزارشی از فعالیت‌های این اداره ارائه داد.

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟