به گزارش خیمه مگ،ایام نوروز و مصادف بودن آن با شهادت حضرت زهرا (س) فرصتی است برای این حضور و بیشک تامل در جایگاه معنوی حضرت معصومه و شناخت و معرفت ایشان میتواند در بهرهگیری از این زیارت بسی موثر باشد.
* چرا «معصومه»؟
بالاترين مقامى كه براى آن حضرت مى باشد صفت عصمت اوست و اين مسئله از دو مورد استفاده مى شود:
* بهشت پاداش زيارت او
* شفیعه روز جزا
امام صادق (ع) فرمود: (... به شفاعت حضرت معصومه (س) شيعيانم داخل بهشت مى شوند عوالم: «ج 21 ص 331 ح 1».
* برابرى زيارت او با زيارت امام رضا (ع)
امام رضا (ع) فرمود: هر كه معصومه را در قم زيارت كند مانند كسى است كه مرا زيارت كرده است. زندگانى حضرت معصومه « ناسخ التواريخ».
* نسب حضرت معصومه (س)
* فرزند امام
* خواهر امام
در قسمتى از زيارتنامه آمده است: (... سلام بر تو اى خواهر ولى خدا).
* عمه امام
امام جواد (ع) فرمود: (هر كه قبر عمه ام را در قم زيارت كند بهشت سزاوار اوست).
در قسمتى از زيارت نامه آمده است: (سلام بر تو اى عمه ولى خدا).
* لقب فاطمه كبرى
در خانواده حضرت موسى بن جعفر (ع) حضرتش را بعنوان «فاطمه كبرى» يعنى «فاطمه بزرگ» مى خواندند. بحار: ج 48 ب 12 ح 1
* محدثه
حضرت فاطمه معصومه (س) از فاطمه دختر امام صادق (ع) از فاطمه دختر امام باقر (ع) از فاطمه دختر امام سجاد (ع) از فاطمه و سكينه دختران امام حسين (ع) از ام كلثوم دختر فاطمه زهرا (س) از فاطمه زهرا (س) نقل مى كند كه فرمود: آيا فراموش كرديد كلام رسول خدا (ص) را در غدير خم كه فرمود: (هر كه را من مولاى اويم على مولاى اوست. «صحيفه الرضا: ص 172 225 ح 109.».
حضرت فاطمه معصومه (س) از فاطمه دختر امام صادق (ع) از فاطمه دختر امام باقر (ع) از فاطمه دختر امام سجاد (ع) از فاطمه دختر امام حسين (ع) از زينب دختر امير المومنين (ع) از حضرت فاطمه زهرا (س) نقل مى كند كه فرمود: (همانا هر كه با محبت آل محمد بميرد شهيد مرده است). - «عوالم: ج 21 ص 354 ح 3»
* نوید فاطمه به شیعیان
حضرت فاطمه معصومه (س) از فاطمه دختر امام صادق (ع) از فاطمه دختر امام باقر (ع) از فاطمه دختر امام سجاد (ع) از فاطمه دختر امام حسين (ع) از ام كلثوم دختر امير المومنين (ع) از فاطمه زهرا (س) نقل مى كند كه پيامبر (ص) فرمود: «هنگاميكه مرا به آسمان بردند داخل بهشت شدم در آنجا قصرى از درّ سفيد ميان خالى ديدم كه داراى درب زينت شدهای بود با درّ و ياقوت و بر آن درب،پرده اى آويخته بود، من سرم را بلند كردم، ديدم بر درب نوشته است: لا اله الا الله، محمد رسول الله، على ولى القوم، يعنى: (خدائى جز خداى يگانه نيست، محمد رسول خداست، على ولى و صاحب اختيار مردم است)، و بر پرده نوشته شده بود: (به به، كيست مثل شيعيان على)؟ داخل شدم، در آنجا قصرى از عقيق سرخ ميان خالى ديدم كه دربى داشت از نقره كه به زبرجد سبز زينت شده بود و بر آن درب نيز پرده اى آويخته شده بود. سرم را بلند كردم، ديدم بر در نوشته شده: (محمد رسول خداست على وصى مصطفى است) و بر پرده نوشته شده: (بشارت بده شيعيان على را به حلال زادگى).
داخل شدم، قصرى از زبرجد سبز ميان خالى ديدم كه بهتر از آن نديده بودم، اين قصر درى داشت از ياقوت سرخ كه با لؤ لؤ زينت شده بود و بر آن درب پرده اى آويخته شده بود، سرم را بلند كردم ديدم بر پرده نوشته شده: (شيعيان على رستگارانند).
گفتم: اى حبيبم جبرئيل ! اين قصر از آن كيست؟ گفت از آن پسر عمو و جانشين تو على بن ابيطالب است. و همه مردم در روز قيامت برهنه محشور مى شوند مگر شيعيان على. و همه مردم را به اسم مادرشان صدا مى زنند مگر شيعيان على كه به اسم پدرانشان صدا زده مى شوند.
گفتم: حبيبم جبرئيل ! چرا چنين خواهد بود؟ گفت: چون اينها على را دوست دارند، لذا حلال زاده اند. عوالم: ج 21 ص 352 ح 1.