نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر «دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان» با حضور خانواده شهید حدادیان بهعنوان متولیان برگزاری این جایزه، امروز هشتم مهرماه ۱۴۰۲ در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
مهدیه غلامپور دبیر دومین دوره جایزه ادبی شهید محمد حسین حدادیان گفت: جایزه ادبی شهید محمد حسین حدادیان به همت خانواده این شهید درباره موضوعاتی چون شهادت این شهید بزرگوار برگزار میشود. در این دوره ما موضوع جدیدی با عنوان خرافات در اسلام را به این دوره از جشنواره اضافه کردهایم.
در این نشت پدر شهید محمد حسین حدادیان بیان کرد: پس از دوازده روز که از خاکسپاری شهید محمد حسین حدادیان گذشت رهبر معظم انقلاب اسلامی به منزل ما آمدند و سه بار از این شهید به عنوان نور یاد کردند که برایمان بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: متاسفانه حرفی که از زبان دشمن در میآمد درباره نحوه شهادت این شهید بود که به اشتباه درباره شهادت این شهید مینوشتند. شهید محمد حسین حدادیان از بسیجیان قرارگاه ثارالله بود که در سن ۲۲ سالگی در قلب تهران به شهادت رسید. بعد از شهادت ایشان انتظار داشتیم که بسیاری از نویسندگان به نحوه شهادت این شهید ورود کنند و درباره فرقههای انحرافی کتاب بنویسند؛ در نتیجه من و مادر این شهید تصمیم گرفتیم تا جایزه ادبی شهید محمد حسین حدادیان، این رویداد فرهنگی را بدون هیچ وابستگی به ارگان و نهادی برگزار کنیم که تا امروز پیش رفتیم.
پدر شهید محمد حسین حدادیان درباره آثار ارسالی سال گذشته گفت: ما فکر نمیکردیم سال گذشته حدود ۳۰۰ اثر به دست ما برسد، اما این اتفاق افتاد و آثار در دو مرحله به دست ما رسید. در نهایت آثار برگزیده به یک کتاب ختم شد که انشاءالله روزهای آینده چاپ و به دستمان خواهد رسید.
مادر شهید محمد حسین حدادیان در ادامه این نشست خبری گفت: علت این گردهمایی را در جملاتی مختصر عرض خواهم کرد، آقا محمد حسین حدادیان جوان مومن انقلابی بود که در طول زندگی خود ارادت ویژهای به خانم حضرت زهرا (س) داشتند. زمانی که ایشان عازم سوریه شدند انتظار داشتم محمد حسین را با شهادت به من برگردانند؛ اما محمد حسین در تهران به دست فرقه ضاله به شهادت رسید. آقا محمد حسین شهید شد تا حافظ مرزهای اعتقادی جوانان مملکت و مرز و بوم باشد. آمد تا با شهادت خود پرچم دار شهادت شود.
وی ادامه داد: ما با راهنماییهای خود محمد حسین به این نتیجه رسیدیم که بهترین مبارزه برای محمد حسین برگزاری این جایزه ادبی است که امیدوار هستیم ظایف خود را به درستی انجام داده باشیم.
جایزه ادبی شهید محمد حسین حدادیان یک نذر فرهنگی است
مهدیه غلامپور دبیر این جایزه ادبی در ادامه بیان کرد: رویداد فرهنگی، جایزه ادبی شهید محمد حسین حدادیان کاملا مستقل و بدون حمایت هیچ نهاد گروه، حزب و ارگانی برگزار میشود، در دوره قبل هم همین بود و این رویداد یک نذر فرهنگی است و صلاح دیده شد تا هیچ ارگانی را در این کار دخیل نکنیم.
وی ادامه داد: برگزاری جایزه ادبی در دوره قبل منتهی به ارسال حدود ۳۰۰ شد. داور دوره قبلی خسرو باباخانی بود که خود ایشان بیان کردند که علارغم اینکه شهید شناخته شده نیست اما استقبال خوب بود. در نتیجه ۲۲ اثر را انتخاب کردیم و در کتابی که خروجی جایزه ادبی بود آن را گردآوری کردیم که قرار است به نشر آن را به زودی منتشر کند. با برگزاری این جایزه ادبی تلاشمان این است که جامعه اسلامی را به یکدیگر نزدیک کنیم و فرقههای ضاله را از جامعه خود دور کنیم.
غلامپور عنوان کرد: زمان برگزاری اختتامیه مشخص نیست، زیرا سال گذشته برای چندین بار تمدید این رویداد فرهنگی را داشتیم؛ اما آخرین زمان ارسال اثر نویسندگان تا یکم اسفند مصادف با روز شهادت شهید محمد حسین حدادیان خواهد بود.
مادر شهید محمد حسین حدادیان گفت: آقا محمد حسین درباره شهادت خودشان کمتر صحبت میکردند و گاها میگفتند شهادت خیلی خوب است اما شهادتی که یک تیر بخوری و شهید شوی نه. شهادتی خوب است که پس از شهادت اتفاقات خوبی را در جامعه به یادگار بگذاریم.
در پایان این نشست خبری دبیر جشنواره بیان کرد: جوایز ما در حد توان است که در ادامه به شرح آن خواهم پرداخت. برگزیده اول جایزه ۱۴ میلیون تومانی، برگزیده دوم جایزه ۱۲ میلیون تومانی و برگزیده سوم جایزه ۸ میلیون تومانی با لوح تقدیر و تندیس خواهد بود، همچنین مانند دوره قبل ۲۰ اثر برتر در قالب یک کتاب چاپ خواهند شد.
دومین دوره جایزه ادبی شهید محمدحسین حدادیان با رویکردهای «شهادت در گلستان هفتم»، «فرقههای ضاله» و «خرافات در اسلام» در حوزه داستان کوتاه برگزار میشود.
در اختتامیه نخستین دوره این جایزه ادبی که تیرماه ۱۴۰۱ برگزار شد، ابوالفضل پروین برای داستان «نخلی در پهلو» بهعنوان نفر اول، فرزانه زینلی برای داستان «یک فنجان زهرماری » و رقیه کریمی برای داستان «ابدی باشد این آرامش» بهعنوان نفرات دوم و علی حشمتی غلامی برای داستان «غلطگیر» بهعنوان نفر سوم تجلیل شدند.