۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰

پیامبر (ص) در تلاطم تعصبات قومی اخوت بی‌نظیری بین مردم ایجاد کرد

فعال فرهنگی اهل هندوستان می‌گوید: تا زمانی که به هم محبت داشته باشیم و متحد باشیم، هیچ قدرتی ما را تکان نمی‌دهد و خداوند سرافرازمان می‌کند. پیامبر (ص) در تلاطم تعصبات قومی، اخوت بی‌نظیری بین مردم ایجاد کرد.
کد خبر: ۶۶۷

سیدسعید از فعالان فرهنگی کشور هند در سومین روز از نشست‌های مجازی نخبگان جهان اسلامِ سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی گفت: چند روزی است که میهمان ایران هستیم. شیعیان و اهل سنت در اینجا زندگی مسالمت‌آمیز خوبی دارند. با چشم خود این اتحاد را دیدیدم. خداوند امت را بر یک کلمه استوار کرد. اگر ما بر این کلمه گرد هم آییم و آن را محکم بگیریم، ما هیچ اختلاف اصولی نداریم. زمانی که حضرت محمد صلوات الله علیه مبعوث شد، امت در فرقه‌های مختلف تقسیم شده بود. امت در خیال خود فرو رفته بود. اختلافات خانوادگی و قبائلی که اساسی ندارد، ریشه دوانده بود. برای هر شتری آبشخور مجزایی ساخته بودند. جنگی که سر این قضیه آغاز می‌شد، سال‌ها تداوم می‌یافت. وضعیت جنگ و نزاع و اختلافات داخلی به این حد رسیده بود. خداوند رسول خود را در میان چنین قومی و با چنین وضعیتی مبعوث کرد. خداوند آن حضرت را نبی رحمت و به عنوان رحمةٌ لِلعالَمین فرستاد و آن حضرت این اختلافات و جنگ‌ها و نفرت‌ها را از دل آنان بیرون آورد و مردم را بر یک محور متحد کرد.

وی افزود:‌ معیار کرامت در قرآن تقواست نه قومیت و مذهب. جایگاهی که در آن هیچ عرب و عجم و سیاه و سفیدی در آن مطرح نیست. اگر یک طرف عرب هستند، در طرف دیگر، بلال حبشی است. یعنی رسول خدا صلی الله علیه و آله در تلاطم عصبیت‌های قومی، یک اخوت بی‌نظیری بین اصحاب به وجود آورد؛ به ویژه در موقعیت و شرایطی که مهاجرین مکه به مدینه هجرت کردند. حضرت در میان انصار و مهاجران پیمان اخوت بست. نتیجه‌اش این شد که یک انصار به مهاجر می‌گوید این همه زمین دارم؛ حالا وقتی رسول خدا ما را برادر کرده، زمین را بین هم تقسیم کنیم. برای اخوت و برادری این قدر فداکاری می‌کردند. خداوند در آیات وحی فرمود «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ

سیدسعید درباره تلاش‌های رسول اکرم صلی الله علیه و آله در راستای اتحاد امت گفت: ایشان در حدیثی می‌فرماید «لَا تَحَاسَدُوا وَ لَا تَنَاجَشُوا وَ لَا تَبَاغَضُوا وَ لَا تَدَابَرُوا وَ لَا یَبِعْ بَعْضُکُمْ عَلَى بَیْعِ بَعْضٍ»؛ یعنی بر یکدیگر حسد نورزید و یکدیگر را مهجور نکنید و بر هم کینه نداشته باشید و با یکدیگر خیانت نکنید و همه برادر یکدیگر باشید. رسول خدا صلی الله علیه و آله در هر گام و هر موقعیت و قرآن در مواقع مختلف به برادری و اخوت و صلح و امنیت با یکدیگر امر کرده است و تأکید کرده عصبیت‌های مختلف از جمله عصبیت‌های قومی را از بین ببرید.

اهانت به قرآن نشان داد باید در برابر جهان کفر ید واحده داشت

وی بزرگ‌ترین درس اسلام را زندگی حول محور وحدت دانست و گفت: باید با هم متحد باشیم. در این صورت هیچ گرگی در دنیا و هیچ ابرقدرتی در جهان نمی‌تواند بر ما ضرر برساند و شکست دهد. اگر متفرق باشیم، گرگ که هیچ، حتی یک جانور کوچک که هیچ حیثیتی ندارد، باز می‌تواند بر ما ضرر برساند. تا زمانی که به هم محبت داشته باشیم و متحد باشیم، هیچ قدرتی ما را تکان نمی‌دهد و خداوند سرافرازمان می‌کند. خداوند و پیامبرش دستور به وحدت دادند و ما باید بر این دستور عمل کنیم و از هرگونه اختلافات داخلی خودداری کنیم. گام بزرگی که جمهور اسلامی ایران برای رسیدن به این هدف برداشته است و تلاشی که ادامه دارد، جای تبریک دارد. امیدواریم خداوند تلاش دست‌اندرکاران را ثمر دهد و ما را از اختلافات و عداوت‌ها دور نگه دارد.  

 

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
کمبود آخوند داریم!

روایتی موفق از یک حساب ذخیرهٔ ارزی معنوی و تاریخی

کمبود آخوند داریم!

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت