وی افزود: معیار کرامت در قرآن تقواست نه قومیت و مذهب. جایگاهی که در آن هیچ عرب و عجم و سیاه و سفیدی در آن مطرح نیست. اگر یک طرف عرب هستند، در طرف دیگر، بلال حبشی است. یعنی رسول خدا صلی الله علیه و آله در تلاطم عصبیتهای قومی، یک اخوت بینظیری بین اصحاب به وجود آورد؛ به ویژه در موقعیت و شرایطی که مهاجرین مکه به مدینه هجرت کردند. حضرت در میان انصار و مهاجران پیمان اخوت بست. نتیجهاش این شد که یک انصار به مهاجر میگوید این همه زمین دارم؛ حالا وقتی رسول خدا ما را برادر کرده، زمین را بین هم تقسیم کنیم. برای اخوت و برادری این قدر فداکاری میکردند. خداوند در آیات وحی فرمود «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ.»
سیدسعید درباره تلاشهای رسول اکرم صلی الله علیه و آله در راستای اتحاد امت گفت: ایشان در حدیثی میفرماید «لَا تَحَاسَدُوا وَ لَا تَنَاجَشُوا وَ لَا تَبَاغَضُوا وَ لَا تَدَابَرُوا وَ لَا یَبِعْ بَعْضُکُمْ عَلَى بَیْعِ بَعْضٍ»؛ یعنی بر یکدیگر حسد نورزید و یکدیگر را مهجور نکنید و بر هم کینه نداشته باشید و با یکدیگر خیانت نکنید و همه برادر یکدیگر باشید. رسول خدا صلی الله علیه و آله در هر گام و هر موقعیت و قرآن در مواقع مختلف به برادری و اخوت و صلح و امنیت با یکدیگر امر کرده است و تأکید کرده عصبیتهای مختلف از جمله عصبیتهای قومی را از بین ببرید.
وی بزرگترین درس اسلام را زندگی حول محور وحدت دانست و گفت: باید با هم متحد باشیم. در این صورت هیچ گرگی در دنیا و هیچ ابرقدرتی در جهان نمیتواند بر ما ضرر برساند و شکست دهد. اگر متفرق باشیم، گرگ که هیچ، حتی یک جانور کوچک که هیچ حیثیتی ندارد، باز میتواند بر ما ضرر برساند. تا زمانی که به هم محبت داشته باشیم و متحد باشیم، هیچ قدرتی ما را تکان نمیدهد و خداوند سرافرازمان میکند. خداوند و پیامبرش دستور به وحدت دادند و ما باید بر این دستور عمل کنیم و از هرگونه اختلافات داخلی خودداری کنیم. گام بزرگی که جمهور اسلامی ایران برای رسیدن به این هدف برداشته است و تلاشی که ادامه دارد، جای تبریک دارد. امیدواریم خداوند تلاش دستاندرکاران را ثمر دهد و ما را از اختلافات و عداوتها دور نگه دارد.