۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰

آیت‌الله دین‌پرور: اختلافات مذهب را به عنوان حربه علیه همدیگر به کار نگیریم

کرامت انسانی ایجاب می‌کند ما با افرادی که افکار دیگری دارند یا به قولی، دگراندیش هستند، بتوانیم زندگی کنیم و آنها را مورد توجه قرار دهیم و معاند خودمان ندانیم.
کد خبر: ۷۴۲

آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ درباره اهمیت مسئله وحدت بین مسلمین گفت: مسئله وحدت اسلام از مهم‌ترین مسائل عصر ما است؛ لذا دشمن سعی می‌کند به هر عنوانی شده آن را بر هم بزند. از دیرباز در بین مسلمانان، فرق و مذاهب متعددی وجود داشت که عمده آنان تشیع و اهل تسنن بودند. ما باید با وجود اختلافات مذهبی بتوانیم کنار هم زندگی کنیم و در راه رسیدن به اهداف مشترک خودمان تلاش کنیم. حتی در یک خانواده ممکن است دو برادر اختلاف سلیقه داشته باشند. این اختلاف نباید سبب درگیری و تنش شود. این حالتِ تحمل حالتی است که انسان بتواند حرف‌های مخالف را بشنود و در خودش تحلیل کند و با طرف مخالفش بتواند هم‌سازی و هماهنگی داشته باشد.

وی افزود: ما با اهل تسنن خیلی موارد مشترکی از جمله در توحید،‌ نبوت، معاد و ... داریم. اختلافاتی هم داریم. ما می‌خواهیم سنی در عین اینکه سنی است و شیعه در عین اینکه شیعه است، با هم برادر باشند، همچنان که خود امیرالمؤمنین علیه‌السلام در زمان خودشان این رفتار را داشتند. ائمه ما نیز ملتزم به وحدت بودند. ما نمی‌خواهیم به خاطر اختلاف عقیده به جان هم بیفتیم. وحدت ایجاب می‌کند در کنار هم باشیم، مشترکات را دریافت کنیم و آنچه که مورد اختلاف است، به عنوان حربه علیه همدیگر به کار نگیریم.

راهکارهای وحدت‌ بین مذاهب در سیره امام صادق(ع)

دین‌پرور ادامه داد: یکی از نکات طلایی سخنان امام و مقام معظم رهبری در برابر کل این توطئه‌ها و برنامه‌های مخرب، دعوت به وحدت است؛ نه به صورت امری تشریفاتی بلکه از باب کرامت انسان. انسان مورد تکریم است، هرچند اعتقاداتی داشته باشد که به نظر ما صحیح نباشد. کرامت انسانی ایجاب می‌کند ما با افرادی که افکار دیگری دارند یا به قولی، دگراندیش هستند، بتوانیم زندگی کنیم و آنها را مورد توجه قرار دهیم و معاند خودمان ندانیم.

برخی تلاش دارند وحدت را امری ظاهری و تشریفاتی و غیر واقعی جلوه دهند، در حالی که وحدت یک امر حقیقی و واقعی است که در حد خودش می‌تواند هویت مسلمانان و جامعه اسلامی را حفظ کند. پس دعوت به وحدت، دعوت به حقیقتی است که واقعیت دارد و می‌تواند سبب ادامه حیات مسلمین شود.

 

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟

از روایت تک ‌بُعدی سیرهٔ فاطمی بپرهیزیم

در گفتگو با بانو مجتهده زهره صفاتی و دکتر مریم معین‌الاسلام عنوان شد

از روایت تک ‌بُعدی سیرهٔ فاطمی بپرهیزیم

خدا می‌خواست دختران فاطمه باشیم

چند روایت خواندنی از زنان تازه‌مسلمانی که به حضرت‌ زهرا(س) و حجاب فاطمی‌ ارادت دارند

خدا می‌خواست دختران فاطمه باشیم