به گزارش خیمه مگ،تعاون و همیاری اجتماعی که در مسیر آن می توان کارهای به ظاهرنشدنی را ممکن ساخت و مشکلات بزرگ را از سر راه برداشت.
تعاون یکی از مهم ترین حلقه های مفقوده در جوامع امروز بشری است. براستی باید گفت اگر بشر امروز به رسم تعاون و همیاری پایبندی داشت و خود را در گسترة اجتماعی و نه صرفا در محدودة شخصی و انفرادی خود می دید، بسیاری از مشکلات و معضلات فردی و اجتماعی او حل می شد.
دین اسلام و نظام مقدس اسلامی از همان ابتدای امر بر محوریت تعاون و همیاری اجتماعی تأکید ویژه ای داشته است.
حضرت امام خمینی در بیانی ماندگار تعاون را یکی از «برکات» انقلاب اسلامی میداند و می فرماید:«اين احساسى كه در ملت ما پيدا شده است كه بايد تعاون كند، بايد اعانت كند. اين از بركات اين انقلاب است».
و انقلاب اسلامی به عنوان یک حرکت بی نظیر جمعی در قرن حاضر از اساس خود بر مبنای تعاون و همیاری آحاد ملت ایران و زیر چتر معنویات و فرهنگ اسلام شکل گرفت و قوام یافت و به نتیجه رسید.
و همین تآکید را از منظر و ساحتی دیگر می توان در کلام رهبری معظم انقلاب هم دید آنجا که معظم له می فرماید:«تعاونيها وسيعترين شبكه اشتراك و دخالت حقيقى مردم در كارهاست».
و این یکی از حقایق ارزشمند و رهیافتهای متجلی شده در عرصه حیات اجتماعی مردم است که با تعاون می توان حس مشارکت جمعی و حضور اجتماعی عموم ملت را ارضاء نمود.
و تردیدی نیست که این بیانات و منویاتِ ریشه ای و زمینه ساز آن، ملهم از اندیشه دینی و معارف سترگ اسلامی است.
پيامبر اسلام محمد (ص ) در بیانی مى فرمايند:
«لو اجتمعتم على البر لتحاببتم».
اگر همه شما در راه خير و نيكوكارى بهم بپيونديد و هم آهنگ شويد، دوستدار و علاقمند به يكديگر خواهيد شد.
از مفاد این کلام نورانی می توان به روشنی دریافت که تعاون نه تنها یکی از راههای رونق اقتصادی و هم افزایی اجتماعی است بلکه نقش موثر و مهمی در ارتقای فرهنگ عمومی و افزایش عواطف و محبتهای جمعی دارد که به بالارفتن حس دوستی و علایق فردی و جمعی و بالتبع افزایش کارآیی جمعی و بالارفتن روحیه مشارکت اجتماعی می انجامد.
و این همان نکته ای است که در قرآن کریم نیز مورد نظر واقع شده و خداوند متعال راهها و طرق محوری و منظومه های تعاون و همیاری اجتماعی را یادآور می گردد و از «نیکویی» و «رستگاری» به عنوان اهداف و سرمنزل های طریق تعاون یاد می کند:
«تعاونوا على البر و التقوى و لا تعاونوا على الاثم والعدوان و اتقوالله ان الله شديد العقاب». (مائده 2)
در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایة ایرانی معرفی شده و این رهیافت و رویکرد با درایت و آینده نگر و افق مند به عنوان شعار اصلی و محوری ایران اسلامی در سال جاری انتخاب شده بی تردید باید با یک بازنگری جدی و توجه عمیق به موضوع «تعاون» به عنوان یکی از اصلی ترین و اصولی ترین راههای رسیدن به منویات شعار امسال رهبری، راه را برای احیای تعاون اسلامی فراهم و موجبات رسیدن به یک جامعه حقیقتا دینی در شئون مختلف فردی و جمعی را مهیا ساخت.