۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰

امام هادی (ع) مصداق «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ» بودند

امام هادی (ع) مصداق «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ» بودند
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بر تفسير و تبيين زيارت جامعه كبيره به عنوان بزرگترين ميراث گرانبهاي امام هادی(ع) تاکید کردند.
کد خبر: ۷۵۲۳

به گزارش خیمه مگ، این مرجع تقلید، در پیامی به کنگره جهانی سيره‌پژوهي امام علی النقی(ع)تاکید کردند: حضرت  امام هادی (ع) به اسم و رسم و رفتار، مصداق «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ» بودند.

معظم له ادامه دادند: امروز يكي از بزرگترين ميراث گرانبهاي آن حضرت، زيارت جامعه كبيره است كه مشحون از معارف بلند ولائي در معرفي مقالات عاليه ائمه معصومين عليهم‌السّلام مي‌باشد و بايد در حوزه‌هاي علميه و مراكز علمي تفسير و تبيين شود.

ایشان یادآور شدند: ما در معرّفي الگوهاي انسانيّت كه سعادت دنيا و آخرت بشریت را در گفتار و رفتار خود به ما نشان داده‌اند، مقصّر هستيم.

متن  کامل پيام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پی می آید:

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمدلله رب العالمين والصلوة والسّلام علي سيّد الأنبياء والمرسلين ابي‌القاسم محمد و آله الطاهرين سيما بقية‌الله في الأرضين.

قال الله تعالي: «وَ جَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَ أَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ»[1]

و قال الله تعالي: «أُولئِكَ الَّذِينَ هَدَى اللهُ فَبِهُدَاهُمُ اقْتَدِهْ»[2]

و قال سبحانه تعالي: «إِنَّمَاأَنتَ مُنذِرٌ وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ»[3]

السلام عليكم و رحمة ‌الله

با عرض تبريك به عزيزان و شخصيّت‌هاي محترمي كه در اين همايش هدايت ‌افزا و سيره‌پژوهي حضرت امام هادي عليه‌السّلام شركت نموده‌اند به طور خلاصه و مختصر عرض مي‌كنم كه امام هادي عليه‌السّلام در عصر خودشان با وجود موانع سياسي و مزاحمات حكّام زمان، در حفاظت و حراست از فرهنگ تشيّع كه همان فرهنگ راستين اسلام است، وظايف ولائي و امامت خود را به بهترين نحو انجام دادند و بزرگاني را در علوم اسلامي مخصوصاً تفسير و حديث تربيت نمودند كه هر كدام، از اساتيد فنّ و مصابيح هدايت بودند.

در كرائم اخلاق و معالي صفات، دوست و دشمن به عظمت مقام آن حضرت اتفاق داشتند. آن حضرت دهمين امام از ائمه اثني‌عشر عليهم‌السّلام مي‌باشند كه در اخبار متواتره از فريقين، پيغمبر اكرم صلّي‌الله عليه وآله وسلّم به آنها بشارت داده است. اسناد اين روايات بيشتر از حدّ تواتر است و در كتب مسانيد و صحاح و جوامع اهل سنّت اين روايات كه بر غير ائمه اثني‌عشر عليهم‌السّلام قابل انطباق نيست، روايت شده است. آن حضرت به اسم و به رسم و رفتار، مصداق «وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ» بود.

وظيفه ما اين است كه احاديث شريفه و علومي را كه از آن حضرت روايت شده بياموزيم و هدايت‌هاي آن حضرت را در زندگي معنوي و ايماني و اخلاقي سرمشق زندگي قرار دهيم.

امروز يكي از بزرگترين ميراث گرانبهاي آن حضرت زيارت جامعه كبيره است كه مشحون از معارف بلند ولائي در معرفي مقالات عاليه ائمه معصومين عليهم‌السّلام مي‌باشد و بايد در حوزه‌هاي علميه و مراكز علمي ما تفسير و تبيين شود.

امروز ما در معرّفي الگوهاي انسانيّت كه سعادت دنيا و آخرت را براي ما در گفتار و رفتار خود نشان داده‌اند، مقصّر هستيم.

وظيفه دانشمندان در اين زمان كه دشمنان مي‌خواهند جوانان عزيزان ما را از هدايت‌هاي الهي محروم نمايند بسيار سنگين است. امّيد است اين همايش‌ها براي شناخت بزرگان دين  كه همه هاديان امّت هستند، موفّق بوده و بتوانند گوشه‌اي از دين خود را به اسلام عزيز و قرآن ادا نمايند.

حقير از همه شركت‌كنندگان و گردانندگان اين جلسه باشكوه تشكّر نموده و مزيد توفيقات همگان را از خداوند متعال در ظلّ عنايات حضرت بقية‌الله الأعظم ارواح العالمين له الفداء مسألت دارم.

 و السلام عليكم و رحمة‌الله و بركاته

خواندنی ها
مطالب بیشتر
استاد مطهرى و روش های پژوهش در معارف دینى

استاد مطهرى و روش های پژوهش در معارف دینى

ويرايش جديد كتاب

ويرايش جديد كتاب "نصرالله" منتشر مي شود

کمبود آخوند داریم!

روایتی موفق از یک حساب ذخیرهٔ ارزی معنوی و تاریخی

کمبود آخوند داریم!

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش