۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۰

سی‌امین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح 3 طلاب خراسان جنوبی

سی‌امین جلسه دفاعیه پایان نامه سطح 3 طلاب خراسان جنوبی
برگزاری سی‌امین جلسه دفاع از پایان نامه سطح3 رشته تخصصی کلام اسلامی در مدرسه علمیه تخصصی امیرالمؤمنین علیه السلام بیرجند با عنوان «کارکردهای اجتماعی دین اسلام از دیدگاه شهید مطهری و شهید صدر» برگزار شد که توسط استاد محترم داور حجت الاسلام والمسلمین جواد اکبری مطلق، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
کد خبر: ۷۶۵۷

به گزارش خیمه مگ،برگزاری سی‌امین جلسه دفاع از پایان نامه سطح3 رشته تخصصی کلام اسلامی در مدرسه علمیه تخصصی امیرالمؤمنین علیه السلام بیرجند با عنوان «کارکردهای اجتماعی دین اسلام از دیدگاه شهید مطهری و شهید صدر» برگزار شد که توسط استاد محترم داور حجت الاسلام والمسلمین جواد اکبری مطلق، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

تدوینگر پایان‌نامه حجت الاسلام علی رضایی مقدم در ابتدا ضمن قدردانی از اساتید محترم اظهار داشت: كاركردهاي اجتماعي دين از جمله مباحث حوزه جامعه‌شناسي دين است كه به بررسي نقش و كاركرد دين در جوامع انساني مي پردازد و ديدگاه‌هاي مختلف را در اين زمينه مورد نقد و بررسي قرار مي‌دهد.

وی افزود: شهید مطهري و شهید صدر از عالماني هستند كه به كاركردهاي اجتماعي دين توجه كرده‌اند و اين موضوع را مي‌توان در خلال نوشته‌ها و سخنان ايشان بررسي نمود. آنان با رویکرد میان دینی در جای جای آثار خویش سعی نمودند برکات، مقاصد، فواید و در اصطلاح جدید، کارکردهای دین اسلام را نشان دهند. 

رضایی مقدم در ادامه گفت: استاد مطهري (ره) معتقد است اسلام نه تنها فرد را در مقابل خدا مسئول و متعهد مي‌داند؛ بلكه او را در مقابل جامعه نيز متعهد مي‌داند. افراد جامعه مانند اعضا و جوارح بدن كم و بيش جور يكديگر را مي‌كشند؛ اختلال يكي از آنها موجب زوال سلامت از عضوهاي ديگر مي‌گردد و به واسطه داشتن سرنوشت مشترك افراد اجتماع است كه اگر يك نفر بخواهد گناهي مرتكب شود، بر ديگران لازم مي‌آيد تا مانع او گردند.

حجت الاسلام رضایی در تبیین نظریه شهید صدر پیرامون کارکردهای اجتماعی دین اسلام، گفت: شهید صدر نمودهای اصل عدالت اجتماعی را در اصل همکاری عمومی (تکافل عام)، اصل توازن اجتماعی، توزیع و همچنین تولید می‌داند. اصل همكاري عمومي ضمن تأييد ارزش هاي اسلامي، هزينه مشاركت را كاهش داده و به توسعه كمك مي كند. بنابراین، تأکید بر همکاری اجتماعی در سخنرانی‌های اسلامی می‌تواند بازتابی از چگونگی تأکید سخنرانی‌های اسلامی بر حرکت به سمت وضعیت مطلوب باشد که از آن به عنوان پیشرفت یاد می‌شود.

گفتنی است تدوینگر این پایان‌نامه از راهنمایی و مشاوره‌ حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا محمدزاده در مقام استاد راهنما و از جناب آقای دکتر علی زنگویی در مقام استاد مشاور، بهره برده است.