به گزارش خیمه مگ،یوسف صمدزاده تهیهکننده سینما و تلویزیون در گفتگویی درباره الزام پرداختن به خانواده در آثار نمایشی گفت: متاسفانه در زمان حال آنچنان که باید به موضوع خانواده در آثار نمایشی توجه نمیشود و تنها کارهای طنز هستند که مورد توجه قرار میگیرند درحالیکه توجه به تولیدات خانوادگی موجبات ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی را فراهم میآورد.
وی ادامه داد: در دهه ۶۰ و ۷۰ امکان تولید فیلم بیشتر فراهم بود. برای مثال به شخصه سرمایهگذاری ساخت فیلم را در آن دوران عهدهدار میشدم اما امروز چنین کاری قابل انجام نیست چون هزینههای تولید را تنها باید با ارقام میلیاردی برآورده کرد. در دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای خانوادگی یکی از گونههای پرمخاطب سینما بود که عمدتاً در گیشه نیز با موفقیت روبرو میشد اما دیگر چنین اتفاقی کمتر در سینما رخ میدهد.
این تهیهکننده تصریح کرد: در آثار خانوادگی دهه ۶۰ فرهنگسازی خوبی صورت میگرفت. در فیلم «اتوبوس» به تصوری اشتباه از نامادری پرداخته شد حتی در آن کار مقام مادری مورد توجه قرار گرفت. در تولیدات آن زمان علاوه بر اینکه به گیشه توجه میشد همیشه اشاعه مفاهیم ارزشی در اثر مورد تاکید بود. از مدیران و مسئولان تقاضا میکنم که شرایطی فراهم آورند تا فیلمسازان بتوانند مجدداً فیلمهای خانوادگی را با فراغ بال تولید کنند.
این سینماگر تاکید کرد: اگر مدیران فرهنگی به دنبال اشاعه سبک زندگی ایرانی اسلامی هستند مهمترین مسیری که باید پیش گیرند سینما و تلویزیون است زیرا به واسطه ابزار رسانه میتوان سبک زندگی ایرانی اسلامی را اشاعه داد اما این کار با باید با دقت روی فیلمنامه انجام داد متاسفانه در شرایط فعلی اکثر تولیداتی که در شبکه نمایش خانگی شاهدش هستیم چندان با سبک زندگی ایرانی - اسلامی همخوانی ندارد.
وی تاکید کرد: در سینمای دهه ۶۰ حتی در فیلمهای انقلابی نیز با محور قرار دادن خانواده جذب مخاطب صورت میگرفت. در فیلم «ایستگاه» به بحث بمبگذاری اشاره میشود اما وجود خانواده باعث میشود فردی که تصمیم به چنین کاری دارد از رفتار خود پشیمان شود. کارکرد خانواده در دیگر ژانرهای سینمایی نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد
صمدزاده در انتهای این گفتگو با بیان اینکه شرایط برای کار کردن در سینما چندان مهیا نیست، گفت: سالهاست در سینما فعالیت میکنم اما هم اکنون وضعیت به گونهای شده که امکان کار کردن برایم سخت است زیرا با توجه به بالا رفتن هزینههای تولید، حتماً برای ساخت فیلمهای سینمایی باید سرمایهگذاری قوی وجود داشته باشد.