به گزارش خیمه مگ، پیری زود هنگام جمعیت کشور سالهاست که یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب برای کشور عزیز ما ایران است. ایشان در دیدار با اعضای دولت چهاردهم مجددا به علاج پیری زود هنگام جمعیت تاکید فرمودند. با توجه به سرفصل های ۱۳ گانه رهبری در توصیه به دولت چهاردهم و کمک دولت جهت علاج این مشکل، مریم عرب نژاد سرپرست اداره کل امور زنان و خانواده استانداری قم به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت : جهت حل این مشکل پیش آمده دغدغه مند سازی و مسئله مند سازی مسئولین و ترویج فرهنگ فرزند بیشتر زندگی بهتر و از بین بردن تفکرات غلط و سیاست گذاری های غلط گذشته و تغییر سبک زندگی اسلامی به جای سبک زندگی غربی که تمامی این فعالیت ها به صورت همزمان در سطوح مختلف انجام پذیرد، لازم است.
وی ادامه داد: در سطح مدارس برای دانش آموزان و اولیا و مربیان با عنوان های کارگاهی آسیب های تک فرزندی، فواید بارداری زودهنگام و ... تبیین صورت گیرد. همچنین در سطح دانشگاه علوم پزشکی برای ماماها، بهورزان، مراقبین سلامت اقناع سازی و آگاه سازی صورت گیرد و برای زنان که مستعد بارداری هستند مشاوره در نظر گرفته شود
عرب نژاد گفت :لازم است تا در بین عموم مردم از طریق صدا و سیما، شهرداری ها و ... جهت تشویق به فرزندآوری و ازدواج محتوا تولید و منتشر شود.
سرپرست اداره کل امور زنان و خانواده استانداری قم ادامه داد: اجرایی شدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره آمده می تواند کمک شایانی به افزایش جمعیت داشته باشد.
وی گفت : اما نکته مهم نظارت بر اجرایی شدن قانون و حسن اجرای قانون و تسریع و تسهیل در روند ارائه خدمات در سطح دستگاه های مشمول قانون جوانی جمعیت از جمله اعطای تسهیلات، اختصاص زمین، ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، ارائه مشاوره فرزند آوری و... و. از جمله اقداماتی است که دولت می تواند جهت رفع این معظل انجام دهد.
عرب نژاد با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی جهت جلوگیری از پیری جمعیت در کشور گفت : فرهنگ سازی باید در تمامی سطوح شکل بگیرد که رفته رفته در بین اذهان عمومی جابیفتد.
وی افزود: باید خوراک فکری و فرهنگی مرتبط با جوانی جمعیت و آسیب های مرتبط با پیری جمعیت تهیه شود تا مردم نسبت به این موضوع احساس خلا کنند و همه در کنار هم برای برون رفت از این بحران از تمام توان و تلاش و ظرفیت خود بهره بگیرند.
عرب نژاد ارائه سرفصل های آموزشی حوزه، جامعه، مدارس و در نظرگرفتن واحد درسی در سطح دانشگاه ها و کتب درسی را از جمله مواردی دانست که می تواند در فرهنگسازی جهت جلوگیری از پیری زودرس جمعیت مفید باشد.
وی گفت: از تبلیغات محیطی و شهری شامل دیوار نگارها، تلفیق شعر و ادبیات و هنر با موضوع جمعیت و برگزاری کارگاه های آموزشی و مهارت آموزی در سطوح مختلف هم جهت آگاه کردن برای جلوگیری از پیری زود رس می توان کمک گرفت.
سرپرست اداره کل امور زنان و خانواده استانداری قم برای تسهیل تشکیل خانواد و فرزندآوری راهکارهایی را جهت علاج مشکل پیری زود رس جمعیت پیشنهاد داد و افزود: تقویت بنیه اعتقادی خانواده ها، تحکیم بنیان خانواده، تغییر نگرش و تفکرات و سبک زندگی ایرانی اسلامی، راه اندازی مراکز مشاوره و همسان گزینی، فراهم کردن شرایط ازدواج آسان از جمله تهییه اقلام جهیزیه، مراسمات عقد و عروسی، مهریه پایین، اشتغال و ... می تواند از راهکارهای پیشنهادی جهت حل مشکل پیری زود هنگام جمعیت در کشور باشد.