به گزارش خیمه مگ، ایام ولادت و یا شهادت حضرات معصومین(ع) بهترین فرصت در مسیر تبیین سیره و کلام نورانی آن بزرگواران است چه آنکه عمل به آموزه های ناب اهل بیت(ع)، ضامن سعادت دنیا و آخرت بشریت است.
فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) بی شک یکی از بهترین و مغتنم ترین فرصت ها در راستای عمل به جهاد تبیین با محوریت کلام و سیره نورانی ائمه اطهار(ع) خاصه سیده زنان عالم است.
آن چه در ادامه می آید، چکیده ای از صحبت های اساتید حوزه و کارشناسان مسایل فرهنگی و اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خصوص چگونگی تبیین سیره و کلام نورانی حضرت صدیقه کبری(س) با رویکرد درس گرفتن برای امروز جامعه ماست.
اهمیت جایگاه مادر در خانواده بر اساس تعالیم دینی
حجت الاسلام و المسلمین علی اسلامی، استاد حوزه و عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که بهره گیری از تعالیم و آموزه های ائمه اطهار(ع) باید در همه ابعاد و جوانب مرتبط با سبک زندگی مورد توجه ما باشد، اظهار داشت: حضرت فاطمه(س) به عنوان الگوی برتر و کامل زن و مرد مسلمان در ابعاد مختلف مسایل فردی و خانوادگی و اجتماعی باید برای همیشه تاریخ مورد توجه ما باشد و از سیره و بیان گهربار حضرت به خوبی در مسیر سعادتمندی دنیا و آخرت بهره مند شویم.
وی افزود: بر اساس تعالیم اسلام ناب محمدی(ص)، زن به عنوان محور خانواده دارای جایگاه بسیار مهمی است به نحوی که رسول الله(ص) روایات بسیاری مبنی بر احترام کردن این محور خانواده بیان داشته اند.
وی همچنین گفت: بی شک چنانچه این محوریت در خانواده نباشد یا خدای نکرده آسیب ببیند، خانواده، خواه ناخواه دچار تلاطمات روحی و روانی می شود و آرامش اعضای خانواده خدشه دار می شود و لذا باید تأکید کرد که آسایش مادر و حفظ احترام آن زمینه ساز آسایش و آرامش دیگر اعضای خانواده است.
استاد حوزه با اشاره به روایتی از پیامبر اعظم(ص) ابراز داشت: بر اساس فرمایش نورانی حضرت ختمی مرتبت محمدمصطفی(ص)، زن در خانه همچون ریحانه است یعنی وقتی اعضای خانواده وارد خانه می شوند بوی خوشی را استشمام می کنند نه به معنای استعمال عطر بلکه از نظر اخلاقی و روی خوش زن و درواقع بوی خوش زندگی با اخلاق کریمانه زن در خانواده استشمام می شود.
تربیت صحیح فرزندان به تأسی از سیره فاطمی
وی با اشاره به این که مسئولیت اصلی بانوان در جامعه اسلامی، تلاش در مسیر تربیت صحیح فرزندان است و ما این مهم را از سیره نورانی حضرت زهرای مرضیه(س) فرا گرفته ایم، گفت: دنیای امروز غرب می کوشد تا ما را فریب دهد به عنوان مثال اگر زنی در یک کارخانهی صنعتی کار کند از او به عنوان یک فرد روشنفکر یاد می می شود اما از مادرانی که شهدای والامقامی چون همت ها و باکری ها و زین الدین ها را تربیت کرده و به جامعه بشری معرفی می کنند، متأسفانه به غلط به عنوان افراد مرتجع و عقب مانده یاد می شود.
شاخصه های زندگی فاطمی را در جامعه تبیین کنیم
دکتر سیده فاطمه سیدمدلل کار، مدرس دانشگاه و پژوهشگر مسایل فرهنگی نیز با بیان این که هم سبک همسرداری و هم سبک فرزندپروری حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی سبک زندگی برای همه زنان و دختران جامعه ماست، بیان داشت: روش و شیوه همسرداری ام ابیها حضرت زهرا(س) به عنوان بارزترین شاخصه زندگی ایشان حاوی مصادیق زیبایی همچون حسن سلوک با همسر، اطاعتپذیری و حفظ اقتدار همسر، عشق و محبت در زندگی، رسیدگی به تربیت فرزندان و امور منزل و ... است.
وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به کمرنگشدن شاخصه ها و مؤلفه های فرهنگ فاطمی در دنیای امروز گفت: امروزه فضای مجازی و جوّ فرهنگی القا شده در جامعه، نقشهای مادری و همسری و خانهداری را بیارزش و یا کم ارزش جلوه داده و در مقابل، اشتغال بانوان و تصاحب نقشهای مردانه و بیحجابی تبدیل به یک ارزش و هنجار شده است و حال آن که با توجه به رهنمودهای امام و رهبری و دیگر بزرگان ما درمی یابیم که زن با حفظ عزت و کرامت خود درجامعه می تواند بهترین نقش را در مسایل اجتماعی و به خصوص خانوادگی داشته باشد و از رسالت همسری و مادری خود نیز در عین حال غافل نباشد.
وی همچنین یادآور شد: در جامعه امروزی که متأثر از فرهنگ و اندیشه غربی است، الگویی مبتذل و غیر انسانی برای زنان و دختران ارایه می شود و پادزهر این نقشه شوم فرهنگی تأسی به سیره و کلام نورانی حضرت زهرا(س) و به خصوص اهتمام در راستای تبیین و ترویج فرهنگ برآمده از دستورات و تعالیم اهل بیت(ع) است.
بیانی نورانی از رسول الله(ص) در عظمت حضرت زهرا(س)
حجت الاسلام حبیب بابایی، روحانی جهادی و فعال فرهنگی با اشاره به بیان نورانی از حضرت رسول(ص) مبنی بر این که "هر کس دخترم فاطمه(س) را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است. " ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) حقیقتاً نشان دهنده عظمت جایگاه بی بی دوعالم حضرت فاطمه (س) است و این که محبت به ایشان و محبت به اولادشان، زمینه ساز کسب سعادت دنیا و آخرت است.
وی با اشاره به این که برپایه فرمایش رهبر فرزانه انقلاب، امروز جهاد تبیین، فریضه ای فوری و قطعی به شمار می رود و همه نسبت به آن باید اهتمام لازم را داشته باشند، افزود: همه حضرات معصومین(ع) به ویژه حضرت فاطمه(س) الگوی ما در عمل به این فریضه هستند با این حال سیره و کلام زهرای مرضیه(س) در دفاع از ولایت و تبیین حقایق و مقابله با جهل و بی بصیرتی مردم، به عنوان یک امر شاخص و ویژه محسوب می شود.
وی همچنین تأکید کرد: واقعیت آن است که در جامعه اسلامی، ظرفیت ها و قابلیت هایی وجود داشته باشد تا ما بتوانیم این مهم را تحقق بخشیم، ضمن آن که باید موانع و مشکلاتی که در این راه وجود دارد را به درستی شناسایی کرده و برای رفع آن ها چاره اندیشی کنیم.
حجت الاسلام بابایی افزود: در جامعه فعلی که نظام سرمایه داری غرب با تهاجم فرهنگی خود می کوشد تا الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند، بدون تردید پرداختن به ابعاد مختلف شخصیتی حضرت زهرای مرضیه(س) می تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی و اسلامی باشد.
تدبیر مناسب در همه ساحات و شئون زندگیِ انسانی
وی همچنین یادآور شد: از جمله مهم ترین شاخصه های سبک زندگی فاطمی، مدیریت مناسب در رابطه با نقش ها و برنامه های مختلف زندگی است، به این معنا و مفهوم که اگر در وجوه مختلف زندگی حضرت دقت کنیم به خوبی متوجه می شویم که ایشان چه در مسایل فردی مثل عبادات و یا امور خانوادگی همچون رسیدگی به فرزندان، همسرداری و ... و همچنین نقش آفرینی در مسایل سیاسی و اجتماعی، بسیار خوب و متوازن و بر اساس احساس تکلیف و احساس مسئولیت عمل کرده اند.
حجت الاسلام بابایی در خاتمه افزود: حضرت فاطمه(س) بسیار دقیق و مدبرانه در شئون مختلف عمل می کردند و لذا این گونه نبود که پرداختن به یک بُعد ایشان را از دیگر ابعاد و ساحت ها بازبدارد.