۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

آیا شراب اثر دارویی دارد؟ / روایات چه می‌گویند؟

آیا شراب اثر دارویی دارد؟ / روایات چه می‌گویند؟
بر اساس احادیث، خداوند شفا را در چیزهایی که حرام کرده است قرار نداده و نباید به بهانه درمان، به سراغ محرمات رفت. همچنین داستان ابن ابی یعفور به عنوان نمونه ای از ضررهای مصرف حرام برای درمان آورده شده است.
کد خبر: ۷۹۶۹

به گزارش خیمه مگ، مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه به انتشار پرسش و پاسخی پیرامون «آیا در حرام شفا است؟ بررسی احادیث پیامبر (صلی الله علیه و امام صادق (علیه السلام)» پرداخته که تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

 

سوال: حدیثی در رابطه با اینکه در حرام خدا شفا نیست، داریم؟

 

پاسخ:

 

برای جواب سئوال پرسشگر محترم به چند مورد از احادیث در این رابطه اشاره می شود:

 

۱. پیامبر گرامی اسلام می فرمایند: «در چیزهای حرام، هیچ شفائی نیست». «شفای شما در چیزهایی که بر شما تحریم شده، قرار داده نشده است».[۱]

 

۲. از حضرت امام صادق ـ علیه السلام ـ در رابطه با اثر دارویی شراب پرسیدند، آن حضرت فرمود: «به درستی خدای عزّوجلّ در چیزی که آن را حرام کرده، دواء و شفائی قرار نداده است».[۲]

 

۳. ابن ابی یعفور به امام صادق ـ علیه السلام ـ عرض کرد: به مرضی مبتلا هستم که هر وقت شدّت می کند، قدری نبیذ (شراب انگور) می آشامم، درد ساکن می شود.

امام ـ علیه السلام ـ فرمود: «نیاشام؛ به درستی که حرام است و جز این نیست که از شیطان است و می خواهد تو را به حرام بیندازد، اگر از شراب خوردنت ناامید شود، درد برطرف می شود.

ابن ابی یعفور از محضر امام ـ علیه السلام ـ در مدینه مرخص شد و به کوفه برگشت و دردش بیشتر شدّت کرد، بستگانش برایش نبیذ (شراب انگور) آوردند و اصرار به خوردنش کردند. او گفت: به خدا سوگند، قطره ای از آن را نخواهم آشامید، چند روزی به شدّت ناراحت بود تا اینکه درد برطرف شد و تا آخر عمر به آن مرض مبتلا نشد.[۳]

 

نتیجه گیری: بنابراین، در هیچ حرامی شفا نیست و ما نباید فریب نفس امّاره و شیطان را بخوریم و نباید به بهانه های واهی به سراغ آشامیدنی های حرام از قبیل شراب و غیره برویم.

ما باید در صورت مبتلا شدن به هر نوع مرضی، از راههای مشروع و معقول به مداوای خود بپردازیم و از خدا طلب شفاء کنیم.