۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰

لزوم بازنگری نسبت به دریافت بیمه ساختمانی و کاهش هزینه های ساخت

لزوم بازنگری نسبت به دریافت بیمه ساختمانی و کاهش هزینه های ساخت
امام جمعه اصفهان گفت: مسئله دیگری که برای آن بی جهت هزینه گرفته می شود بیمه ساختمان یا بیمه صدور پروانه است که نیمی از مبلغ بیمه را از صاحب ملک و ساختمان می گیرند که در اصطلاح فقهی این کار "سحت" نامیده می شود.
کد خبر: ۷۹۸۲

به گزارش خیمه مگ،آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، در دیدار با مدیر کل مسکن و راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به لزوم رعایت قوانین شهرسازی و داشتن طرح و نقشه مناسب اظهار داشت: واگذاری ساخت خانه به خود مردم بهتر است و چند کار را باید مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن انجام دهند.

امام جمعه اصفهان ضمن انتقاد از عملکرد نظام مهندسی و اخذ هزینه های گزاف از مردم گفت: اگر می خواهیم هزینه های ساخت مسکن ارزان شود، باید مهندسین خود را در این کار وارد کنید، هم چنان که به مسئولین شهرداری نیز این نکته بیان شد که برای هر ناحیه، مهندس تعیین کنند و به آن حقوق بدهند.

وی افزود: مسئله دیگری که برای آن بی جهت هزینه گرفته می شود بیمه ساختمان یا بیمه صدور پروانه است که نیمی از مبلغ بیمه را از صاحب ملک و ساختمان می گیرند که در اصطلاح فقهی این کار "سحت" نامیده می شود، به این معنا که اگر پولی از فرد بگیرند و در قبال آن چیزی به فرد داده نشود، سحت است.

نماینده ولی فقیه در استان عنوان کرد: پیش از این که این قانون باب شود از افراد هزینه بیمه گرفته نمی شد، اما پس از تصویب این قانون، هزینه بیمه ساختمان از صاحب ملک گرفته می شود و اگر ساختمان هم خراب شود، خسارتی به صاحب ساختمان داده نمی شود.

آیت الله طباطبایی نژاد این قانون را که در دوران پهلوی تصویب شده سبب افزایش هزینه های ساخت و ساز دانست و گفت: این قانون در مجلس پس از انقلاب بررسی نشده و هر سال نیز این بیمه را گران تر کرده اند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: بنیاد مسکن و راه و شهرسازی باید به این بیمه رسیدگی کنند و از مجلس برای بررسی مجدد این قانون درخواست نمایند، در عین حال باید زمینی که برای ساخت مسکن در اختیار مردم قرار می دهند به خصوص برای اقشار ضعیف رایگان باشد.

در ابتدای این دیدار فلاح مدیر کل مسکن و راه و شهرسازی استان گزارشی از عملکرد این مجموعه در استان ارائه کرد و اظهار داشت: تکلیفی که مجلس به عهده دولت شهید رئیسی قرار داد ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال بود و در استان اصفهان ساخت ۲۴۳ هزار واحد باید انجام می شد.

وی افزود: بخشی از این تعهد در طرح بازآفرینی شهری باید صورت می گرفت و ۳۵ هزار واحد نیز شامل حمایت از مالکین خصوصی بود که قصد ساخت و ساز دارند.

فلاح اضافه کرد: در طرح احیای روستاها نیز ۲۰ هزار واحد تعیین و ۲۰ هزار واحد نیز برای مسکن کارکنان دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی تعیین تکلیف شد.

وی با اشاره به این که ۱۰۳ هزار واحد از مجموع تعهد استان باقی ماند عنوان کرد: این تعداد نیز با روش های مختلف از جمله با روش گروه ساخت تعیین تکلیف شد و در ثبت نامی که انجام پذیرفت ۴۶۷ هزار مورد تا کنون مردم درخواست داده اند.

مدیر کل مسکن و راه و شهرسازی استان خاطر نشان کرد: ۱۵۵ هزار نفر حائز شرایط نهایی شدند و در حال حاضر نیز باید برای ۱۵۵ هزار نفر تامین زمین شود و برای حدود ۱۲۰ هزار واحد تامین زمین انجام شده و احداث ۵۰ هزار واحد نیز شروع شده است.

وی عنوان کرد: در اصفهان، در شهرهای تازه تاسیس مجلسی، بهارستان و فولادشهر تامین زمین صورت گرفت و ۵۵ هزار نفر در شهر بهارستان حائز شرایط شدند