به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده ابراز داشت: نوروز، نماد حيات، نشاط، تحرك و جواني در طبيعت و نماد همبستگي و تحكيم روابط برادرانه با نزديكان و فاميل و دوستان است.
وی که با شبکه الکوثر گفت و گو می کرد به پیام های نوروزی مقام معظم رهبری اشاره کرد و ادامه داد: در اين پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب ضمن ارزيابي كلي سال گذشته، با نامگذاري سال جديد محوريترين برنامه تكاملي و پيشرفت كشور در اين سال را تعيين و از مردم و دولت خواسته ميشود كه در اين سال تلاش خود را در اين محور افزايش دهند. رهبر معظم انقلاب سال 1391 را سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني كه استمرار شعار سال گذشته(جهاد اقتصادي)ميباشد، نامگذاري كردند و اين در راستاي تثبيت و تحكيم استقلال اقتصادي است كه بعدي از ابعاد شعار اصلي انقلاب «استقلال آزادي جمهوري اسلامي» ميباشد.
رايزن فرهنگي ايران با اشاره به ريشه دار بودن فرهنگ نوروز در ايران گفت: پس از ورود اسلام به اين كشور و استقبال مردم از اين دين و اعتقاد پيدا كردن و قبول آن از سوي مردم ايران زمين، اين فرهنگ نيز استمرار يافت؛ زيرا آداب و رسوم اين فرهنگ با احكام شرعي اسلام نه تنها منافات نداشت بلكه مظاهر عيد از جمله نظافت، ديد و بازديد و . . . مورد تاييد و تاكيد اسلام بود. البته گفته ميشود كه پس از مسلمان شدن مردم برخي از آداب اين فرهنگ دستخوش تغيير شد از جمله تبديل سفره هفتشين به هفتسين زيرا شراب يكي از اجزاي سفره هفتشين بود و به علت حرمت شراب در اسلام مردم آنرا تبديل به سفره هفتسين نمودند تا متناسب با فرهنگ اسلامي باشد.
وي افزود: انقلاب اسلامي نيز از ابتداي پيروزي با نوروز تعاملي مثبت داشت و با تشكيل كاروان های راهیان نور و برگزاري هفته همدردي و كمك به ايتام و فقرا بر شكوه آن افزود.
حجت الاسلام رئيسزاده با اشاره به آداب و رسوم نوروز و تقسيم آن به سه دسته قبل از حلول سال، حين تحويل سال و پس از آن به تشريح برخي از برنامههاي نوروزي مردم از جمله «خانهتكاني- خريد شب عيد- زيارت قبور اموات در جمعه آخر سال- دعاي تحويل سال و ديد و بازديد و . . . پرداخت و گفت: در لحظه تحويل سال سعي مردم آن است كه در مساجد و بارگاه ائمه(ع) و امامزادگان حضور داشته و در اين لحظه با مناجات با خداوند و قرائت دعاي يا "مقلب القلوب و الابصار" براي سال جديد از خداوند تبارك و تعالي آرزوي تكامل و پيشرفت مينمايند.