به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی در خطبه اول نماز جمعه این هفته و در ادامه شرح دعای اول صحیفه سجادیه به تبیین فقره دیگری از این دعای شریف پرداخت.
وی ادامه داد: امام زین العابدین (ع) در این فقره می فرمایند: « ثمَّ أَمَرَنَا لِیَخْتَبِرَ طَاعَتَنَا وَ نَهَانَا لِیَبْتَلِیَ شُکْرَنَا فَخَالَفْنَا عَنْ طَرِیقِ أَمْرِهِ وَ رَکِبْنَا مُتُونَ زَجْرِهِ فَلَمْ یَبْتَدِرْنَا بِعُقُوبَتِهِ وَ لَمْ یُعَاجِلْنَا بِنِقْمَتِهِ بَلْ تَأَنَّانَا بِرَحْمَتِهِ تَکَرُّماً وَ انْتَظَرَ مُرَاجَعَتَنَا بِرَأْفَتِهِ حِلْماً»؛ آنگاه دستوراتش را متوجّه ما فرمود تا فرمان بردن ما را بسنجد؛ و از محرّمات بر حذرمان داشت تا شکرکردنمان را بیازماید. پس از این همه عنایت، از مسیر دستورش رویگرداندیم؛ و بر مرکب سخت و سنگین محرّماتش سوار شدیم. با این همه به کیفرش نسبت به ما شتاب نورزید؛ و بر انتقام گرفتن از ما عجله نکرد؛ بلکه به رحمت و کرمش، از سر خشنودی و رضایت، با ما معامله کرد؛ و به مهربانی و بردباریاش، بازگشت ما را از مسیر گناه انتظار کشید.
حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی تصریح کرد: امام سجاد(ع) در این بخش از دعا فلسفه اوامر و نواهی الهی را آزمایش انسانها و سنجیدن میزان بندگی و شکر آنها دانسته و سپس به لطف بی کران پروردگار متعال در پذیرش توبه انسانهای گناهکار اشاره می فرمایند.
وی افزود: در همین مناجات شعبانیه نیز که در این ایام سفارش شده، مکررا به مساله توبه و انابه اشاره می شود؛ در یکی از فقرات دعا عرضه می داریم:«الهی انا عبدک الضّعیف المذنب و مملوکک المنیب فلا تجعلنی ممّن صرفت عنه وجهک و حجبه سهوه عن عفوک»؛ الهی، من بنده ناتوان و گنهکار و مملوک توبه کارت هستم، پس مرا از آنان که روی از آنها گردانیدی و به غفلت و سهو، از عفوت محروم شدند، مگردان.
امام جمعه کهک در ابتدای خطبه دوم، ضمن گرامی داشت ۱۲ بهمن و سالروز استقبال تاریخی ملت ایران از امام خمینی (ره)، به تبیین مجاهدت های آن مرد بزرگ در مسیر استقرار حکومت اسلامی پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) از ابتدای رهبری مبارزات ملت ایران، خود در صف مقدم میدان بود و همین مسئله موجب شد تا مردم نیز در راه مبارزه با طاغوت از هیچ مجاهدتی دریغ نکنند ، در زمانی که بسیاری از نخبگان جامعه در برابر خیانتهای رژیم پهلوی سکوت اختیار کرده و مرعوب فشارها تهدیدها شده بودند، مردم دیدند که مرجع تقلیدشان بی پروا وارد میدان مبارزه شده و از تحمل زندان مخوف شاهنشاهی و یا بیش از ۱۴ سال تبعید به ترکیه و عراق و فرانسه و حتی نثار خون فرزند مجتهدش ابایی ندارد.
حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی در ادامه، ولادت حضرت سیدالشهداء (ع) و روز پاسدار را به همه مومنین به ویژه پاسداران انقلاب اسلامی تبریک و تحنیت گفته و جملاتی از امام خامنه ای (حفظه الله) درباره اهمیت و جایگاه سپاه را نقل نمود که می فرمایند:«همه باید قدر سپاه را بدانند.... سپاه را باید گرامی داشت، سپاه یک نعمت بزرگ الهی است در کشور...».
وی در پایان خطبه های نماز جمعه با تبریک ولادت حضرت ابالفضل العباس (ع) و روز جانباز، ایثارگری و جانبازی در راه حق را ویژگی برجسته قمر بنی هاشم (ع) دانسته و گفت: در زیارتنامه ای که از امام معصوم (ع) برای این شخصیت بزرگ الهی وارد شده است، به ویژگی های ممتازی اشاره شده است؛ در یک نقطه می فرمایند: « أشْهَدُ أنَّک قَدْ بَالَغْتَ فِی النّصِیحَةِ وَأعْطَیتَ غَایةَ الَْمجْهُودِ»؛ شهادت می دهم که تو نهایت خیرخواهی و تلاش را به نمایش گذاشتی. و در فقره دیگر می فرماید:« اشْهَدُ أنّک لَمْ تَهِنْ ولَمْ تَنْکلْ وَأنَّک مَضَیتَ عَلَی بَصِیرَةٍ مِنْ أمْرِک»؛ شهادت می دهم که تو هرگز دچار سستی و کوتاهی نشدی و همواره با بصیرت درکار خود رفتار نمودی.