به گزارش خیمه مگ، هرچند میان انتشار ویراست اول کتاب (سال ۶۱) و دوم آن(۸۷)، بیست و شش سال فاصله است، اما بنابر صلاحدید نویسنده، نوشتههای کتاب که به همت انتشارات نیوشا به زیور طبع آراسته شده، حتی اشتباهات سهوی و تحتاللفظیِ آن، تغییر نکرده است.
این کتاب که مجموعهای از مقالات نویسنده است، حاصل فکر و ذکر و زندگی داوری اردکانی طی سال های نخست انقلاب بوده و به همین خاطر است که تغییر آن در این شرایط، معنا و مفهوم خاصی ندارد. مقالاتِ هشتگانه کتاب عبارتند از: «روشنفکری و روشنفکران»، «عقلِ سیاسی»، «رهبری در مشروطیت انقلاب اسلامی»، «فلسفه و انقلاب»، «انقلاب اسلامی و برخی مسائل جهانی»، «امپریالیسم»، «انقلاب اسلامی»، «انقلاب ایران».
داوری اردکانی در این کتاب کوشیده تا به بررسی پدیدارشناسانه انقلاب اسلامی بپردازد و شاید مهمترین نکته حائز اهمیت در باب این کتاب، منحصرنشدن انقلاب، به ساحت سیاست و تاکید داوری بر انقلاب در تفکر و ایجاد تفکر نو است. لذا انقلاب حقیقی، انقلاب در زندگی بشر انقلابی است که بشر را به فطرت اصلیِ خود بازمیگرداند و از اینرو بسط انقلاب را منوط به قوه قهریه نمیداند؛ آنچه باید بسط پیدا کند، تفکر حاصل از انقلاب است.