۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰

طلبگی همراه با غربت است، اما نباید از این مسیر ناامید شد

طلبگی همراه با غربت است، اما نباید از این مسیر ناامید شد
استاد اخلاق حوزه علمیه خراسان، با بیان اینکه مسیر طلبگی در دوران کنونی نیز با غربت همراه است، گفت: طلبه باید در کنار تحصیل علم، به عمل صالح نیز توجه داشته باشد و نباید از کمبود همراهان در این راه ناامید شود.
کد خبر: ۸۳۶۸

به گزارش خیمه مگ، حجت‌الاسلام واضحی، در درس اخلاق طلاب مدرسه علمیه امام سجاد علیه‌السلام با اشاره به حدیث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که فرمودند: «إِنَّ الإِسْلَامَ بَدَأَ غَرِیبًا وَ سَیَعُودُ غَرِیبًا»، گفت: چون ولایت با غربت همراه است، طلبگی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در عصر حاضر، طلبه علاوه بر ثواب تحصیل علم، ثواب غربت را نیز به دوش می‌کشد. به گونه‌ای که ممکن است دستش پر از علم و معرفت باشد، اما کمتر کسی به او توجه کند.

وی همچنین به نقل از حضرت علی (علیه‌السلام) فرمودند: «لَا تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الهُدَاةِ لِقِلَّةِ أَهْلِهِ»، تأکید کرد: نباید از کمبود همراهان در این مسیر نگران شد. مقام معظم رهبری نیز بارها اشاره کرده‌اند که همراهی مردم در این راه به تعداد زیاد نیاز ندارد بلکه باید معیار و نصاب صحیحی برای همراهی وجود داشته باشد. همان‌طور که در جنگ بدر تعداد اندک مسلمانان به نصاب کافی برای پیروزی رسید.

حجت‌الاسلام واضحی در ادامه افزود: در این مسیر همراه با غربت، طلبه باید علم و عمل را به صورت همزمان در نظر بگیرد. بسیاری از آداب و قواعد المتعلمین علاوه بر اینکه دانشی هستند، باید عملیاتی هم بشوند.

وی به اهمیت پرهیز از لغویات اشاره کرد و بیان داشت: خداوند متعال در سوره مومنون ترک امور لغویه را یکی از ویژگی‌های مومنین معرفی کرده است.

وی تصریح کرد: طلبه باید با تمرکز بر اهداف عالی‌تری که در مسیر علم و دین دارد، از پرداختن به مسائل بی‌ارزش و لغو خودداری کند.