به گزارش خیمه مگ، حجتالاسلام واضحی، در درس اخلاق طلاب مدرسه علمیه امام سجاد علیهالسلام با اشاره به حدیث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که فرمودند: «إِنَّ الإِسْلَامَ بَدَأَ غَرِیبًا وَ سَیَعُودُ غَرِیبًا»، گفت: چون ولایت با غربت همراه است، طلبگی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در عصر حاضر، طلبه علاوه بر ثواب تحصیل علم، ثواب غربت را نیز به دوش میکشد. به گونهای که ممکن است دستش پر از علم و معرفت باشد، اما کمتر کسی به او توجه کند.
وی همچنین به نقل از حضرت علی (علیهالسلام) فرمودند: «لَا تَسْتَوْحِشُوا فِی طَرِیقِ الهُدَاةِ لِقِلَّةِ أَهْلِهِ»، تأکید کرد: نباید از کمبود همراهان در این مسیر نگران شد. مقام معظم رهبری نیز بارها اشاره کردهاند که همراهی مردم در این راه به تعداد زیاد نیاز ندارد بلکه باید معیار و نصاب صحیحی برای همراهی وجود داشته باشد. همانطور که در جنگ بدر تعداد اندک مسلمانان به نصاب کافی برای پیروزی رسید.
حجتالاسلام واضحی در ادامه افزود: در این مسیر همراه با غربت، طلبه باید علم و عمل را به صورت همزمان در نظر بگیرد. بسیاری از آداب و قواعد المتعلمین علاوه بر اینکه دانشی هستند، باید عملیاتی هم بشوند.
وی به اهمیت پرهیز از لغویات اشاره کرد و بیان داشت: خداوند متعال در سوره مومنون ترک امور لغویه را یکی از ویژگیهای مومنین معرفی کرده است.
وی تصریح کرد: طلبه باید با تمرکز بر اهداف عالیتری که در مسیر علم و دین دارد، از پرداختن به مسائل بیارزش و لغو خودداری کند.