۲۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

وجود بیش از هزار بنای قدیمی و نیازمند به مرمت در اصفهان

وجود بیش از هزار بنای قدیمی و نیازمند به مرمت در اصفهان
امام جمعه اصفهان با بیان لزوم رسیدگی و تعیین وضعیت برخی از بناهای قدیمی در اصفهان گفت: بیش از هزار ساختمان در اصفهان به عنوان بنای قدیمی معین کرده اند که آن را نمی سازند و به دیگران نیز اجازه مرمت و استفاده از آن را نمی دهند و میراث نیز بودجه ای برای خرید این بناها ندارد .
کد خبر: ۸۴۶۲

به گزارش خیمه مگ،آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با وزیر گردشگری و میراث فرهنگی با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری میراث و ابنیه قدیمی اظهار داشت: از زمانی که در اصفهان حضور پیدا کردیم بنا را بر این قرار دادیم تا همه مدارس علمیه اصفهان مرمت و بنای قدیمی آن حفظ شود.

وی افزود: نباید در این باره حساس شد و باید اصل بر این قرار داده شود که نشان دهیم اجداد ما چنین ابنیه ای با اصول مهندسی می ساخته اند و نباید تنها کهنگی بنا را نشان دهیم و علاوه بر این اگر چندین بنای شبیه به هم وجود دارد تنها موارد خاص آن را مرمت کرده و به نمایش بگذاریم.

امام جمعه اصفهان با بیان لزوم رسیدگی و تعیین وضعیت برخی از بناهای قدیمی در اصفهان گفت: بیش از هزار ساختمان در اصفهان به عنوان بنای قدیمی معین کرده اند که آن را نمی سازند و به دیگران نیز اجازه مرمت و استفاده از آن را نمی دهند و میراث نیز بودجه ای برای خرید این بناها ندارد و البته افراد متمولی هستند که می توانند بناهای تاریخی را خریداری کرده و آن را مرمت و حفظ کنند.

وی اضافه کرد: در مورد صنایع دستی نیز بسیاری از اساتید صنایع دستی اصفهان اکنون نیاز به حمایت دارند و این بی انصافی است که به سراغ آنها نرویم.

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: باید از ظرفیت وجود این اساتید برای تربیت نسل بعد استفاده کرد، زیرا این اساتید میراث حقیقی ما هستند و باید از هنر آنها استفاده نمود.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تاکید بر پیشرفت های کشور پس از انقلاب اسلامی و لزوم تبیین این دستاوردها تصریح کرد: در جمهوری اسلامی کارهای زیادی انجام شده است و یکی از آن اقدامات رسانده تولید برق از ۷ هزار مگاوات به بالای ۸۰ هزار مگاوات پس از انقلاب اسلامی بوده است.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه قضاوت برخی افراد، کودکانه است و با ایجاد یک ناراحتی همه اقدامات را نادیده می گیرند و جوانان ما نیز از وضعیت گذشته اطلاع ندارند.

در ابتدای این دیدار سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به تبیین شرایط فعلی میراث فرهنگی پرداخت و اظهار داشت: یکی از مشکلات و مسائل میراث فرهنگی موارد مرتبط با موقوفات و تداخلاتی است که با میراث فرهنگی در این حوزه وجود دارد و این در حالی است که حدود ۵۰ درصد از مسائلی که در کشور در مورد میراث فرهنگی وجود دارد، در حوزه املاک و اوقاف است.

وی افزود: مرمت اکنون یک علم است و همه متخصصان آن تحصیل کرده و با سابقه بالا هستند و هیئتی برای تعیین حریم میراثی در اصفهان تشکیل شده و نقشه برداری هوایی اصفهان این حریم را نشان می دهد.

صالحی امیری با اشاره به ارزش بناهای تاریخی و قدیمی در دنیا عنوان کرد: در دنیا مناطقی که در حوزه تاریخی قرار دارند از بناهای مدرن بسیار گران تر هستند و این مسئله در ایران برعکس است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر برای خرید ملک های قدیمی در حال خطر که ارزش ماندن دارند ۳۷ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است و در این زمینه دو حق شرعی و حقوقی وجود دارد، حق شرعی که حق مالک است و قابل تعدّی نیست و دیگری حق حاکمیت است که اظهار می کند قصد دارد بنای میراثی را برای نسل های آتی حفظ کند.

وزیر میراث فرهنگی با تاکید بر تاثیر سوء تبلیغات منفی رسانه های غربی بر گردشگری و بازدید از میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: گره دیگری که وجود دارد گره بین میراث فرهنگی با گردشگری است، یعنی میراث فرهنگی گنجی است و دیگران می خواهند این گنج را ببینند، اما تصویر مشوّشی که رسانه های غرب از ایران ایجاد کرده اند، روی گردشگری اثر سوء داشته است و ما نیز قدرت خنثی سازی کار رسانه ای غرب را نداریم.