۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷

گسترش نقش زنان در تربیت جامعه اسلامی، هدف اصلی انجمن علمی مطالعات زن و خانواده است

گسترش نقش زنان در تربیت جامعه اسلامی، هدف اصلی انجمن علمی مطالعات زن و خانواده است
حجت‌الاسلام کندری، نقش زنان در تربیت جامعه اسلامی را یکی از ارکان اصلی انجمن علمی مطالعات زن و خانواده انجمن دانست و گفت: برای دستیابی به جامعه‌ای شکوفا و مترقی، توجه ویژه به خانواده‌های مترقی، به‌ویژه مادرانی که نقش تربیتی بسزایی دارند، ضروری است.
کد خبر: ۸۵۸۸

به گزارش خیمه مگ، حجت‌الاسلام کندری مدیر مجموعه‌های علمی حوزه علمیه خراسان، امروز پنجشنبه ۲ اسفندماه در مراسم افتتاحیه انجمن علمی مطالعات زن و خانواده حوزه علمیه خراسان در مدرسه اسلام‌شناسی حضرت زهرا (س)، ضمن تبریک به مناسبت ماه شعبان، اظهار داشت: ماه شعبان، ماه رحمت است و این ماه به‌عنوان ماه پیامبر اکرم (ص)، پیامبر رحمت شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت قرآن و توجه به آن در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان، تصریح کرد: قرآن کتاب زندگانی ماست، اما متأسفانه کمتر به آن مراجعه می‌کنیم، قرآن فقط کتاب زندگی فردی انسان نیست بلکه شامل جنبه‌های علمی و فکری انسان نیز می‌شود.

وی افزود: یکی از واژگان کلیدی که در قرآن بارها تکرار شده، تدبر و تفکر است، اسلام دینی است که پایه‌گذار آن تفکر و تعقل است و از این رو باید در بحث‌های علمی و پژوهشی به سمت تحلیل صحیح و تدبر در مسائل حرکت کنیم.

حجت‌الاسلام کندری در ادامه با تأکید بر اهمیت تحقیق و پژوهش در حوزه‌های علمی، ابراز کرد: تحقیق و پژوهش امری ضروری است که می‌تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود، البته پژوهش‌های گروهی که پشتوانه خرد جمعی دارند، از دقت و اتقان بیشتری برخوردار هستند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته، مباحثات علمی و کارهای گروهی میان علما و اندیشمندان رواج داشت، اما کم‌کم این سنت‌ها به فراموشی سپرده شد، اکنون با تأسیس انجمن‌های علمی و مراکز پژوهشی، می‌توانیم چالش‌های حوزه علمیه و جامعه اسلامی را بررسی کرده و پاسخ‌های علمی و مستند ارائه دهیم.

وی سپس در خصوص اهمیت تأسیس انجمن علمی مطالعات زن و خانواده در حوزه علمیه خراسان نیز ابراز کرد: این انجمن علمی در راستای بررسی موضوعات زنان و خانواده، که از موضوعات حیاتی جامعه اسلامی است، تأسیس شده است.

حجت الاسلام کندری با بیان اینکه مطالعات زن و خانواده به‌ویژه با توجه به تأکیدات دینی در خصوص نقش زنان در تربیت جامعه، یکی از محورهای مهم در این انجمن خواهد بود، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم جامعه‌ای مترقی و شکوفا داشته باشیم، باید خانواده‌های مترقی و با بصیرت داشته باشیم که در آن‌ها، مادران با مسئولیت‌های تربیتی خود نقش بسزایی ایفا کنند.

مدیر مجموعه‌های علمی حوزه علمیه خراسان افزود: در جامعه اسلامی، زنان و مادران همواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند و آموزه‌های دینی ما بر نقش مهم آن‌ها در تربیت فرزندان و ارتقاء جامعه تأکید فراوانی دارند.

وی ادامه داد: به همین دلیل، تأسیس انجمن‌های علمی مانند این انجمن که با محوریت مطالعات زن و خانواده فعالیت می‌کند، برای پاسخ‌گویی به چالش‌های اجتماعی و فرهنگی ضروری است.

وی با اشاره به نقش انجمن‌های علمی در ارتقای پژوهش‌های اسلامی، خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی و مراکز پژوهشی می‌توانند به‌عنوان بسترهای مناسبی برای ارتقای کیفیت پژوهش‌ها در حوزه‌های مختلف، به ویژه در زمینه‌های مرتبط با مسائل اجتماعی و زنان، عمل کنند و لذا یکی از وظایف این انجمن‌ها فراهم آوردن بستر مناسب برای پژوهش‌های تخصصی است، به‌ویژه در موضوعاتی که به صورت ویژه در دستور کار قرار دارند.

حجت‌الاسلام کندری به تشریح تأثیر و نقش انجمن‌های علمی در حل مسائل روز جامعه پرداخت و یادآور شد: انجمن‌های علمی می‌توانند در حل مسائل روز جامعه اسلامی، به ویژه در سطح بین‌المللی، نقش کلیدی ایفا کنند، به‌عنوان مثال، موضوعات جنجالی مانند «زن، زندگی، آزادی» که در برخی کشورهای اسلامی مطرح می‌شود، نیاز به پاسخ‌گویی علمی و مستند دارند و این انجمن‌ها می‌توانند پاسخ‌هایی دقیق و متقن بر اساس آموزه‌های دینی ارائه دهند.

وی در ادامه به نقش‌های دیگر انجمن‌های علمی و مراکز پژوهشی اشاره کرد و گفت: تشویق به اجتهاد و نوآوری علمی، تبیین و توسعه علوم انسانی اسلامی و بسترسازی برای تعاملات علمی بین حوزه و دانشگاه از دیگر نقش‌های این انجمن‌ها است، همکاری و هم‌افزایی میان حوزه و دانشگاه می‌تواند در پاسخ به مسائل علمی و فرهنگی جامعه اسلامی مؤثر باشد.

مدیر مجموعه‌های علمی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر لزوم حمایت از پژوهشگران و مهارت‌آموزی طلاب، خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی و مراکز پژوهشی می‌توانند از پژوهشگران حمایت کنند و آنان را در نشر آثار علمی و مقالات تشویق نمایند، این انجمن‌ها همچنین به عنوان بسترهایی برای تقویت مهارت‌های علمی طلاب و پژوهشگران جوان می‌توانند در نظر گرفته شوند.