۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

دهه تکریم مساجد فرصت تقویت پایگاه های اصلی ارتباطات دینی و فرهنگی است

دهه تکریم مساجد فرصت تقویت پایگاه های اصلی ارتباطات دینی و فرهنگی است
حجت الاسلام صفدری با اشاره به اینکه مساجد، اگر محور همبستگی اجتماعی و مرکز رفع نیازهای دینی و فرهنگی جامعه باشند، حضور پرشور مردم را به همراه دارد گفت: دهه تکریم مساجد فرصتی است تا نه‌تنها فضای فیزیکی، بلکه نقش معنوی و اجتماعی مساجد را نیز احیا کنیم و آن‌ها را به پایگاه‌های اصلی ارتباطات دینی و فرهنگی تبدیل نماییم.
کد خبر: ۸۶۲۸

به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام صفدری با توصیه خود و دیگران به رعایت تقوای الهی در خطبه های نمازجمعه ۳ اسفند گفت: در دهه مبارک تکریم و غبارروبی مساجد قرار داریم وخوب است که نسبت به احیای نقش محوری مساجد در جامعه نگاه ویژه ای انجام شود.  

 

امام جمعه مهستان افزود: مساجد به عنوان پایگاه برکات دینی و اجتماعی هستند و به درستی دهه آخر ماه شعبان به‌عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد نام‌گذاری شده است.

 

وی تصریح کرد: این اقدام، نمادی از اهتمام مسلمانان به جایگاه مساجد در زندگی فردی و اجتماعی آنان است. عمران و آبادانی مساجد، نه‌تنها به ساخت‌وساز و امکانات مادی محدود نمی‌شود، بلکه رشد معنوی و حضور فعال مؤمنین نیز از شاخصه‌های اصلی آن است.

 

وی توضیح داد: چالش‌های توزیع نامتوازن مساجد در کشور ما، توزیع مساجد به‌صورت حساب‌شده انجام نشده است؛ در برخی مناطق، تراکم مساجد زیاد است، درحالی‌که برخی مناطق با کمبود مواجه‌اند.

 

وی ادامه داد: به‌عنوان نمونه، در شهر مهستان و به‌ویژه در فاز ۷، نیاز به مسجد بیشتر احساس می‌شود، اما در برخی نقاط دیگر، باوجود داشتن مسجد، کمبود نمازگزار و استقبال پایین مردم از برنامه‌های عبادی و اجتماعی مساجد دیده می‌شود.

 

به گفته خطیب نمازجمعه مهستان، ضرورت احیای مساجد با مشارکت مردم اگرچه جابجایی فیزیکی مساجد غیرممکن است، اما احیای مساجد متروک و بی‌رمق کاملاً ممکن و ضروری است.

 

وی با اشاره به اینکه مساجد فقط برای نماز نیستند؛ بلکه محلی برای فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و سیاسی نیز محسوب می‌شوند. بیان کرد: مردم هر محله باید خودشان در مدیریت و برنامه‌های مسجد نقش‌آفرینی کنند و توانایی‌های فردی خود را در خدمت امور عبادی، فرهنگی و اجتماعی مسجد قرار دهند.

 

خطیب و امام جمعه مهستان خاطرنشان کرد: مساجد، اگر محور همبستگی اجتماعی و مرکز رفع نیازهای دینی و فرهنگی جامعه باشند، شاهد حضور پررنگ‌تر مردم و اثرگذاری عمیق‌تر در جامعه خواهیم بود. دهه تکریم مساجد فرصتی است تا نه‌تنها فضای فیزیکی، بلکه نقش معنوی و اجتماعی مساجد را نیز احیا کنیم و آن‌ها را به پایگاه‌های اصلی ارتباطات دینی و فرهنگی تبدیل نماییم.