۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹

ابراز نگرانی علمای پاکستان از گسترش تبعیض مذهبی در این کشور

ابراز نگرانی علمای پاکستان از گسترش تبعیض مذهبی در این کشور
در نشست آنلاین کمیته برنامه درسی مجلس وحدت مسلمین پاکستان، اعضا بر احیای برنامه درسی ۱۹۷۵ تأکید کردند؛ برنامه‌ای که به دلیل همخوانی با ارزش‌های تمام مذاهب مورد پذیرش همگان است.
کد خبر: ۸۶۸۱

به گزارش خیمه مگ،در نشست آنلاین کمیته برنامه درسی مجلس وحدت مسلمین پاکستان، اعضا بر احیای برنامه درسی ۱۹۷۵ تأکید کردند؛ برنامه‌ای که به دلیل همخوانی با ارزش‌های تمام مذاهب مورد پذیرش همگان است.

حمایت گسترده از احیای برنامه درسی ملی

حجت‌الاسلام مقصود علی دومکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در برنامه درسی فعلی، اظهار داشت: هفتاد میلیون شیعه پاکستان، برنامه درسی موجود را رد کرده‌اند. قانون اساسی پاکستان تضمین می‌کند که هیچ کودکی نباید برخلاف باورهای دینی و مذهبی خود آموزش ببیند. اما دولت در تلاش است تا با اجبار، کودکان شیعه را به پذیرش آموزش مغایر با اعتقاداتشان وادار کند. ما خواهان احیای برنامه درسی سال ۱۹۷۵ هستیم که برای تمام مذاهب و مکاتب فکری یکسان و مورد قبول است.

تأکید علمای شیعه و سنی بر اصلاح نظام آموزشی

سید ابن حسن بخاری در این نشست یادآور شد که شیعیان دومین اکثریت بزرگ مسلمانان پاکستان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: تمام علمای برجسته کشور، از جمله وفاق‌ العلما، برنامه درسی فعلی را غیرقابل قبول و بحث‌برانگیز دانسته و بر سر شش اصل مهم توافق کرده‌اند. این اصول باید مبنای اصلاحات آموزشی آینده قرار گیرد. متأسفانه، برنامه درسی موجود بر پایه تفکر تکفیری طراحی شده است.

همچنین حجت‌الاسلام سید حسن رضا همدانی تأکید کرد که در هیئت متحد علمای پنجاب، علمای شیعه همیشه نماینده مکتب اهل‌بیت بوده‌اند. وی خواستار تصمیم‌گیری‌های مشترک به جای سلطه اکثریت شد و تصریح کرد: نادیده گرفتن یک مذهب با تکیه بر رأی اکثریت، اقدامی غیرعادلانه و نادرست است.

اتحاد علمای شیعه و سنی بر سر برنامه درسی فراگیر

غلام حسین علوی با اشاره به حمایت علمای اهل حدیث و سنی از موضع شیعیان در موضوع برنامه درسی، گفت:موضع ما در قبال برنامه درسی و ذکر صلوات شریف کاملاً مطابق با آموزه‌های قرآن و سنت است و مورد تأیید علمای اهل حدیث و سنی نیز قرار گرفته است.

خواسته مشترک مردم و علما: بازگشت به برنامه درسی ملی ۱۹۷۵

نشست کمیته برنامه درسی مجلس وحدت مسلمین پاکستان، پیام اتحاد ملی را برای همه اقشار جامعه به همراه داشت. علمای حاضر در نشست، احیای برنامه درسی سال ۱۹۷۵ را راهکاری برای حفظ وحدت و انسجام ملی دانسته و خواستار بازنگری فوری در سیاست‌های آموزشی کشور شدند.