به گزارش خیمه مگ،دومین همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی توسط مرکز تخصصی احیاء امر با همکاری اندیشکده هیأت صبح امروز نهم اسفند در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد.
آیت الله سید مهدی میرباقری در این همایش با اشاره به اینکه محفل گفتگوی اهل بیت(ع) احیای امر است، گفت : عزاداری سیدالشهدا (ع) برای صفگیری در برابر دشمنان است که به انسان بصیرت میدهد و جبهه حق و باطل را میشناساند و این کار در هیأت دنبال می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: در عصر روشنگری بشر به دنبال سودگرایی از طبیعت و موجب نوعی نگرش خدایی و حکومت کردن میان انسانها شده و موجب گردیده است که روابط از بالا به پایین قطع شود و روابط افقی شود و در این عصر روابط انسان ها بر اساس منفعتطلبی و بازارگرایی است.
وی افزود: در عصر روشنگری انسان طبیعت را برای توسعه می خواهد و به دنبال حیات اجتماعی و سود و منفعت است و نهادهای اجتماعی و خانواده برهمین مبنا فعالیت دارند.
آیت الله میرباقری تأکید کرد: اما در الهیات، به معارف فکری تاکید می شود و جامعه بر پایه محبت و خانواده بر مبنای رحمات خونی شکل گرفته است، اگرچه تلاش دارند که آن را از بین ببرند ولی تداوم دارد. در این نظام روابط طولی و عرضی و براساس محبت و مودت است یکی از نهادهای موثر در ترویج این نظام، نهاد هیأت است.
وی با اشاره به آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»، گفت: خداوند دستور میدهد که مومنین، معتصم به حبل الهی باشند چراکه پروردگار ما روابط عدالت را به روابط الفت و محبت میان انسانها تبدیل کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه کسی که کریم تر است دست برتر دارد، تأکید کرد: اگر خدای عالم کریم، سمیع و رحیم نباشد، هرگز بین ما رابطه کرامت شکل نمیگیرد، کریم بودن انسان ها به دلیل آن است که از کرامت الهی برگرفته شده است. بنابراین هر چه جامعه به جامعه عصر روشنگری نزدیک شود، سوداگری و صفات رذیله آن بیشتر میشود و آن هم به دلیل همین تلاشهای شیطانی است که با تجارت و سرگرم کردن به دنیا میخواهند انسان را از الهیات جدا کنند، اما الهیات پشتیبان جامعه است.
آیت الله میرباقری تصریح کرد: رشد دنیا پرستی مبتنی بر صفات رذیله است و انسان را آلوده به کفر و شرک می کند، هرچه جامعه به روشنگری نزدیک شود فساد و صفات رذیله در آن بیشتر می شود و حاصل آن را می بینیم، عاشورا در چنین فضایی شکل گرفت. جامعه ما باید جامعه سلمان ها و ابوذرها باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فلسفه هیأت بر مدار محبت شکل گرفته است و تلاش دارد انسان دارای ویژگی های حمیده و مبتنی بر تولی باشد ما باید تولید دانش و ادبیات کنیم و نهاد علم به آن بپردازد.