به گزارش خیمه مگ،خانم نجار زادیان، معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه محلات در گفتوگویی در اراک، اظهار داشت: حلم و بردباری امام حسن مجتبی(ع) چنان برجسته بود که ضربالمثل «حلم الحسنیة» در وصف ایشان رواج یافت.
وی افزود: این خصلت نیکو، ریشه در تربیت قرآنی و آموزههای اسلامی داشت، چنانکه در روایتی آمده است: کنیزی شاخه گلی به امام حسن (ع) هدیه کرد و آن حضرت در پاسخ، او را آزاد کردند و امام (ع) در این باره فرمودند: «خداوند ما را چنین تربیت کرده است.»
معاون فرهنگی مدرسه علمیه فاطمیه محلات تصریح کرد: حلم امام حسن (ع) از آیات قرآن نشأت گرفته بود. به عنوان مثال، خداوند در قرآن میفرماید: «ناپسندی را با نیکی دفع کن، که ناگاه خواهی دید همان کس که میان تو و او دشمنی است، گویی دوستی گرم و صمیمی است.
نجار زادیان تصریح کرد: نمونههای تاریخی متعددی از حلم امام حسن (ع) وجود دارد. مروان، یکی از دشمنان سرسخت خاندان رسالت، در وصف ایشان میگوید: «این کارها را با کسی انجام دادم که حلم و خویشتن داری او با کوه ها برابری می کند.»
وی اظهار کرد: در یکی از این نمونهها، پیرمردی از اهالی شام در مدینه، امام حسن (ع) را مورد بدگویی قرار داد اما امام (ع) با لبخندی به سوی او رفت و با مهربانی و بزرگواری با او سخن گفتند، نیازهایش را برطرف و او را به مهمانی دعوت کردند، این رفتار کریمانه چنان تأثیری بر آن پیرمرد گذاشت که اشک از چشمانش جاری شد و زبان به ستایش امام (ع) گشود.
نجار زادیان تأکید کرد: پیامبر اکرم(ص) نیز با بینش عمیق خود در وصف امام حسن(ع) فرمودند: «اگر عقل، خود را به صورت مردی نشان دهد، آن مرد، حسن (ع) است.»