به گزارش خیمه مگ،حجتالاسلام والمسلمین عبدالجلیل محمودی مدیر مدرسه علمیه خاتمالانبیاء(ص) قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به ضرورت توجه به منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در راستای برنامهریزی برای تربیت و رشد جامع طلاب انقلابی، اظهار داشت: توجه به سنتهای اصیل حوزوی و احیای آنها، حلقه مفقوده نظام تربیت طلاب است که در برنامههای فعلی مدارس حوزه کمتر به آن پرداخته میشود.
وی افزود: مدرسه علمیه خاتمالانبیاء(ص) قم بهعنوان یکی از سربازخانههای حضرت ولیعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و از مدارس موفق و انقلابی حوزه، با بیش از دو دهه تلاش خستگیناپذیر در خدمت به سربازان امام زمان (عج) امسال نیز افتخار دارد که پذیرای ۳۰ نفر از طلاب جدیدالورود در مقطع سیکل (پایه هشتم تا دهم) باشد.
احیای سنتهای اصیل حوزوی؛ اولویت اصلی مدرسه خاتمالانبیاء
مدیر مدرسه علمیه خاتمالانبیاء (ص) قم تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویتهای ما در این مدرسه، تلاش جهت احیای سنتهای اصیل حوزوی است که متأسفانه تا حدودی به فراموشی سپرده شده و این مسئله بر کارآمدی نظام تربیت طلاب تأثیر منفی گذاشته است. ما در مدرسه خاتمالانبیاء تلاش داریم تا با احیای این سنتها، سطح علمی و تربیتی طلاب را ارتقا بخشیم و آنان را برای ایفای نقش مؤثر در جامعه آماده سازیم.
امکان ادامه تحصیل طلاب در دوره متوسطه دوم
حجتالاسلام والمسلمین محمودی در پاسخ به سوالی درباره امکان ادامه تحصیل طلاب در دوره متوسطه دوم، گفت: معتقدیم که محتوای علمی و دانش عمومی ارائهشده در دوره متوسطه دوم برای طلاب جدیدالورود ضروری است. بنابراین با تحصیل آنها در این دوره، با رعایت ضوابط و مقررات مدرسه مخالفتی نداریم و تا حد امکان، در این زمینه با آنان همکاری خواهیم کرد.
برنامه جامع استعدادیابی و استعدادپروری
وی به تشریح برنامههای استعدادیابی و استعدادپروری این مدرسه پرداخت و بیان داشت: یکی از ویژگیهای بارز و متمایز مدرسه خاتمالانبیاء، اجرای برنامههای جامع استعدادیابی، استعدادپروری و کارورزی در خود مدرسه است که این برنامه از پایه چهارم و همزمان با آغاز دروس فقه و اصول آغاز میشود. هدف اصلی از اجرای این برنامهها، شناسایی صحیح استعدادها، علایق و رویکردهای طلاب از طریق ارزیابی جامع و بهرهگیری از نظرات مربیان، مشاوران و متخصصان استعدادیابی است، بهگونهای که این رویکردها با اهداف و مأموریتهای طلبگی همخوانی داشته باشد.
مدیر مدرسه علمیه خاتمالانبیاء (ص) قم افزود: با این رویکرد میتوانیم تشخیص دهیم که کدام طلاب دارای رویکرد تبلیغی، کدام دارای رویکرد تدریسی، کدام دارای رویکرد پژوهشی و کدام دارای رویکرد مدیریت فرهنگی هستند. هدف ما این است که هر طلبه، علاوه بر تحصیل شایسته دروس حوزوی و تربیت اخلاقی، بتواند در آینده با حداکثر کارآیی و اثربخشی به جامعه اسلامی خدمت کند و در مسیر اعتلای اسلام و انقلاب گام بردارد.
نظام رتبهبندی طلاب؛ گامی در جهت رشد جامع طلاب
حجتالاسلام والمسلمین محمودی با اشاره به برنامههای متنوع مدرسه در راستای تربیت طلاب تراز انقلاب اسلامی، اظهار داشت: یکی از برنامههای ویژه این مدرسه، رتبهبندی کمی و کیفی طلاب است. برای این منظور، کارنامهای صدنمرهای برای هر نیمسال تحصیلی طراحی شده است که با همکاری اساتید و معاونان مدرسه، در پایان هر نیمسال برای هر طلبه، یک ارزیابی جامع صورت میگیرد. بر اساس این ارزیابی، طلاب به چهار رتبه تقسیم میشوند و متناسب با رتبهها، وظایف مدرسه برای رشد هر طلبه در هر نیمسال تعیین خواهد شد.
وی افزود: با اجرای این شیوه رتبهبندی، نحوه تعامل مطلوب و هدفمند مربی و مسئول پایه با طلبه مشخص خواهد شد. امیدواریم با استفاده از نقد و نظرهای سازنده کارشناسان محترم، بتوانیم گامی هرچند کوچک در مسیر رشد جامع سربازان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برداریم.
رویکرد خروجیمحور در برنامهریزیهای مدرسه
مدیر مدرسه علمیه خاتمالانبیاء(ص) قم با تأکید بر رویکرد خروجیمحور در برنامهریزیهای این مدرسه، گفت: ما در مدرسه خاتمالانبیاء با نگاه خروجیمحور برنامهریزی میکنیم. در واقع، در کنار اجرای دقیق فرآیندها، به دنبال دستیابی به خروجی متناسب با اهداف و رسالتهای طلبگی و سازمان روحانیت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، با استفاده از کارشناسان معاونت تهذیب حوزه، علاوه بر استعدادسنجی، استعدادپروری و کارورزی حداقلی (در حد وسع و ظرفیت مدرسه) را برای طلاب محترم در سالهای پایانی سطح یک در نظر گرفتهایم. بحول و قوه الهی تلاش میکنیم با بهرهگیری از ظرفیت اساتید جوان، فاضل، مهذب، بصیر و انقلابی، در کنار تقویت انگیزه برای تحصیل جدی دروس حوزوی، تابآوری و روحیه جهادی، تبلیغی و تهذیبی طلاب را افزایش دهیم تا این عزیزان با روحیه ایمان و امید، بتوانند در عرصههای مختلف حوزه، نظام و انقلاب اسلامی بهصورت شایسته خدمت کنند.