به گزارش خیمه مگ،نخستین نشست برخط معاونت پژوهش حوزههای علمیه خواهران با مدیران و معاونان پژوهش مدیریتهای استانی با حضور حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزههای علمیه خواهران، خانم متولیان معاون پژوهش، مدیران ادارات و دیگر همکاران ستادی معاونت پژوهش در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل در مقدمه این نشست اظهار کرد: یکی از دستاوردهای ماه مبارک رمضان و روزه داری در این بود که طبق فرموده خداوند در قرآن کریم به پرهیزکاری سوق داده شویم؛ «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»(بقره ۱۸۳).
وی ادامه داد: ثمره یک ماه روزهداری، امساک و پرهیز از حلال خداوند رسیدن انسان به قله است که این امر تلاش بیشتر برای حفظ این دستاورد است.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل افزود: یکی از دستاوردهای مهم افراد متقین «عمل به وظایف محول شده» است. امیرمؤمنان علی(ع) میفرمایند «طَلَبُ اَلْمَرَاتِبِ وَ اَلدَّرَجَاتِ بِغَیْرِ عَمَلٍ جَهْلٌ؛ علمی که عمل در آن نباشد چیزی جز جهل نیست»، خداوند در قرآن کریم میفرماید «وَلَا تَهِنُوا وَ لَا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ؛ سستی مکنید و اندوهگین مباشید، زیرا اگر ایمان آورده باشید شما برتری خواهید جست»، بهرهگیری از آموزههای دینی، روایی و تقوا میتواند انسان را به چنین جایگاه مرتفع علمی برساند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: امیدوارم در دنیایی که تمام شیاطین و اهریمنها علیه اسلام ناب بسیج شدهاند، دستاوردهای شایانی را کسب کنیم.
وی در پایان سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از ارائه گزارش کارکرد معاونت پژوهش گفت: صرف صحبت گفتاری مشکلات را حل نخواهد کرد و تلاش و کوشش مضاعفی را در راستای پژوهش میطلبد.
خانم فاطمه کبری متولیان، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران نیز در این نشست خاطرنشان کرد: از مدیران و معاونین پژوهشهای استانی نسبت به پیگیری دغدغههای پژوهشی تقدیر و تشکر میکنم.
وی افزود: گزارش های اعلام شده بر اساس برنامه تعلیم و تربیت، ذیل ۹ راهبرد و ۲۵ برنامه پژوهشی تنظیم و دستهبندی شده است که امیدوارم روند پایانی این برنامه ۵ ساله به بهترین شکل برگزار شود تا در صدد پیگیری و برنامهریزی برای ۵ سال آینده قرار گیریم.
در ادامه هر یک از مدیران ادارات معاونت پژوهش به ارائه گزارشات و برنامههای سال جدید پرداختند.
خانم زهره تمیزکار، مدیرکل پژوهش های تحصیلی به بیان گزارش اداره خود پرداخت که گزیده آن به شرح ذیل است؛
مرتضی کرامتی، مدیرکل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران نیز با معرفی بخشهای این اداره کل به بیان گزارشات صورت گرفته پرداخت و تصریح کرد: هدف ما در اداره کل پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران بر اساس همگرایی و تعامل است که این همگرایی و همافزایی در معاونت ستاد و مراکز استانی لحاظ میشود که در سال این روند افزایش مییابد.
وی ادامه داد: دغدغه ما نسبت به مسائل پژوهشی است تا ما را به سمت و سوی تبلیغ، تدریس و تحصیل مناسب راهنمایی کند.
بخشی از فعالیتهای صورت گرفته اداره پژوهشهای عمومی حوزههای علمیه خواهران به شرح ذیل است؛
درک اقتضائات زمانه و تحولات
بهرهگیری از ظرفیت طلاب جوان بهویژه دهههای ۸۰ و ۹۰
حضور بیشتر طلاب خواهر در مجامع علمی مانند کمیتههای علمی برگزار شده
رسیدن به قلههای چشم اندازه ۱۴۱۴ در حوزه زن و خانواده
شناسایی دوهزار پژوهشگر در سال گذشته
حمایتهای مادی و معنوی از پژوهشگران از طریق مرکز خدمات حوزههای علمیه
برگزاری دورههای عمافزایی در مشهد مقدس
ایجاد ۵۰ نشریه علمی و تخصصی در چهارچوبهای مختلف
برگزاری ۲۳۶ کرسی علمی و تدریجی
برگزار همایشات بر اساس نیاز روز مااند حورای انسیه، شهر عشق زن،خانواده و امنیت و...
خانم طیبه غفاری، مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به ساختار اداره خود، اظهار کرد: اداره امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران از بخشهای فرهنگی ـ تبلیغی، پژوهش و آموزش تمشیت میکند و تا کنون به راهاندازی ۱۰ دوره شناسایی طلاب استعداد برتر تحت عنوان «ناب» اقدام کرده است.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده توسط اداره امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران پرداخت که گزیده آن به شرح ذیل است؛
افزایش تعداد شرکتکنندگان دورههای استعداد برتر
افزایش تعداد شرکتکنندگان دورههای استعداد برتر
افزایش استانهای مصاحبهکننده
شناسایی و ثبتنام طلاب استعداد برتر به صورت متمرکز
تدوین و تصویب آییننامههای استعداد برتر حوزههای علمیه
برگزاری دورههای همافزایی و ارائه کتب و مقالات
حمایت و پشتیبانی از طلاب استعداد برتر
حمایت مالی در زمینه چاپ کتاب و آثار و...
حجتالاسلام والمسلمین ربانی، مدیرکل برنامه ریزی و تدوین متون تحصیلی حوزههای علمیه خواهران هم به ارائه گزارش عملکرد اداره خود اشاره کرد که اهم آن به شرح ذیل است؛
حجتالاسلام والمسلمین ربانی به ارائه دو برنامه مثمرثمر برای حوزههای علمیه خواهران اعلام کرد: امیدوارم در آینده با همکاری حجتالاسلام والمسلمین فاضل کنگرهای تحت عنوان خدمات شهید سیدحسن نصرالله تشکیل شود تا بتوانیم با الگوسازی مستمر به بیان خدمات ایشان و جبهه مقاومت بپردازیم.
وی در پایان گفت: حضور حوزههای علمیه خواهران در مجامع و مراکز علمی بسیار حائز اهمیت است که میتواند رشد و سربلندی این مجموعه را برعهده داشته باشد.