۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹

سه دلیل برای غنیمت بودن عمر و وقت

سه دلیل برای غنیمت بودن عمر و وقت
کارشناس دینی گفت: عمر انسان از نظر اقتصادی قابل قیاس با سرمایه‌های مادی نیست؛ چرا که نه قابل پس‌انداز است و نه امکان قرض دادن یا قرض گرفتن آن وجود دارد؛ آیا عمری که در کارهای خود صرف می‌کنیم، ارزشمند است؟، حتی یک عمل ساده مانند فرستادن صلوات می‌تواند ارزش عمر ما را افزایش دهد.
کد خبر: ۹۲۱۰

به گزارش خیمه مگ،حجت‌الاسلام محسن کافی، در حرم زینبیه اخت الرضا با موضوع "وقت و قدر منزلت آن" به مفاهیم ارزشمند دینی اشاره و بر جایگاه زمان و اهمیت شناخت عمر به‌عنوان سرمایه معنوی تاکید کرد.

ارزش زمان و عمر به‌عنوان سرمایه معنوی

وی افزود: زمان یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های انسانی است و خصوصیات ویژه‌ای دارد، ما اشرف مخلوقات هستیم و عمر، سرمایه‌ای است که اگر قابل رویت بود، بیش از پیش قدر آن را می‌دانستیم، اما این سرمایه به چشم نمی‌آید و همین امر باعث می‌شود که بسیاری از ما پس از گذشت سال‌ها متوجه از دست رفتن آن شویم.

این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: عمر انسان از نظر اقتصادی قابل قیاس با سرمایه‌های مادی نیست؛ چرا که نه قابل پس‌انداز است و نه امکان قرض دادن یا قرض گرفتن آن وجود دارد؛ آیا عمری که در کارهای خود صرف می‌کنیم، ارزشمند است؟، حتی یک عمل ساده مانند فرستادن صلوات می‌تواند ارزش عمر ما را افزایش دهد.

تفاوت در تجربه زمان و شناخت منزلت

حجت‌الاسلام کافی ادامه داد: تجربه زمان برای افراد متفاوت است، سه دقیقه ممکن است برای برخی افراد بسیار سریع و برای برخی دیگر بسیار طولانی بگذرد و این تفاوت به میزان شناخت و درک انسان‌ها از ارزش عمر خود بستگی دارد، خوشا به حال کسانی که در لحظه جان دادن، از عمر خود راضی باشند و احساس کنند که به خوبی از آن بهره برده‌اند.

وی تأکید کرد: در اسلام بر ضرورت درک و غنیمت شمردن وقت ها سفارش موکد شده است، امام علی(ع) در بحث خدمت کردن به دیگران و غنمیت دانستن وقت فرموده اند«الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ ،فانتَهِزُوا فُرَصَ الخَیرِ ، فرصت، چون ابر می گذرد. پس، فرصتهای کار خوب را غنیمت شمرید. بهترین راحتی و آسودگی، بی‌‏توقعی از مردم است»