۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹

قرآن باید همچون نفس، لحظه‌به‌لحظه با مؤمن باشد

قرآن باید همچون نفس، لحظه‌به‌لحظه با مؤمن باشد
آیین تجلیل از برنامه‌سازان شبکه ثقلین در ماه مبارک رمضان، ۲۶فروردین‌ با حضور استاد رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در بوستان ملاصدرای سازمان صدا و سیما برگزار شد.
کد خبر: ۹۲۲۱

به گزارش خیمه مگ،آیین تجلیل از برنامه سازان شبکه ثقلین در ماه مبارک رمضان، ۲۶‌فروردین‌ با حضور حجت الاسلام و المسلمین رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در بوستان ملاصدرای سازمان صدا و سیما برگزار شد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، در مراسم قدردانی از برگزارکنندگان و دست‌اندرکاران، این جلسه را باشکوه، وزین و درخور شأن قرآن کریم دانست و گفت: این مراسم از لحاظ کیفیت، فخیم و فاخر برگزار شده و حضور قاریان برجسته، اساتید قرآنی، مادر، برادر و خواهر شهید عزیز که حافظ قرآن هستند، در کنار مسئولان حاضر در این جلسه، همه از ابعاد مختلف قابل تحسین و تشکر است.

وی به‌طور ویژه از آقای قاسم‌تبار، مدیر شبکه ثقلین، به‌عنوان «خادم‌القرآن» تقدیر کرد و افزود: ایشان در مسیر تحول قرآنی تلاش زیادی کردند و زمینه هم‌افزایی با سایر شبکه‌های قرآنی را فراهم ساختند. نمونه برجسته این هم‌افزایی را در همین ماه مبارک رمضان شاهد بودیم.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی به نوآوری مسابقات قرآنی «ورتل» که در شبکه ثقلین برگزار شد، اشاره کرد و گفت: این برنامه یک تجربه نو و ابتکاری در فضای قرآنی به‌شمار می‌آید. ما تاکنون مسابقات فراوانی در زمینه تحقیق، تفسیر، مفاهیم، ابتهال و اناشید داشته‌ایم، اما برنامه‌ای با این ویژگی و رویکرد در عرصه بین‌الملل تحت عنوان ورتل، تاکنون نداشته‌ایم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تأکید بر ظرفیت بالای شبکه ثقلین و خبرگزاری ابنا تصریح کرد: این دو رسانه با تکیه بر ظرفیت‌های بین‌المللی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و ارتباط با بیش از ۱۳۰ کشور مسلمان و غیرمسلمان، مجامع محلی، مبلغان، نسل جوان و بانوان در جهان اسلام، می‌توانند به رسانه‌هایی کم‌نظیر، و چه بسا بی‌نظیر تبدیل شوند.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم وصیت پیامبر اکرم(ص) را که ترویج فرهنگ ثقلین است، عملیاتی کنیم. قرآن و عترت از هم جدا نیستند. زبان قرآن، زبان اهل‌بیت(ع) است. قرآن زبان محاوره‌اش عربی است، اما زبان فهمش، زبان عقل و فطرت است. در قرآن کریم هم به زبان فطرت اشاره شده، هم به زبان عقل.

این استاد حوزه با اشاره به حدود ۳۰۰ آیه‌ای از قرآن که به تفکر، تعقل و تدبر پرداخته‌اند، گفت: باید به سوی "حیات معقول" حرکت کنیم. هنر قرآن این است که انسان را از موجودی صرفاً حسی، به انسانی عقلی و در نهایت شهودی دعوت می‌کند. این مسیر، یک سیر آرمانی است که انتهای آن "حیات شهودی" خواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: قرآن باید برای انسان، مانند نفس کشیدن شود. همان‌طور که انسان لحظه‌به‌لحظه به هوا نیاز دارد، انسان مؤمن نیز باید به آیات قرآن متنفس شود. اگر این انس برقرار شود، انسان تجلی را در خود احساس می‌کند و متجلی می شود، یعنی خداوند را نیز خواهد دید. اگر انسان نگاه شهودی پیدا کند، خداوند متعال را در همه لحظات زندگی‌اش خواهد دید. این درک، درک رحمت است و انسانی که رحمت خدا را دریابد، در تعامل با خلق نیز رحمت می‌ورزد و جاذبه ایجاد می‌کند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به ظرفیت عظیم تربیتی قرآن کریم اظهار داشت: قرآن خودش معجزه تربیت است. مرحوم عبدالرزاق لاهیجی می‌گوید: علاوه بر معجزه قولی یعنی خود قرآن و معجزه فعلی که پیامبر(ص) داشت، ما یک معجزه تربیتی داریم که امیرالمؤمنین(ع) است. کسی که در آن زمان جاهلی می‌زیست و در پرتو تربیت قرآنی به مظهر حق بدل شد.

وی تأکید کرد: اگر قرآن این‌گونه فهمیده و تفسیر شود، انسان را به عقلانیت، معنویت و اخلاق دعوت می‌کند. آن‌گاه قرائات، ابتهال، اناشید و مسابقات قرآنی که در جمهوری اسلامی به برکت نظام توسعه یافته‌اند، در جایگاه صحیح خود قرار خواهند گرفت. ولی مهم‌تر آن است که کل مسیر زندگی ما مستند به قرآن باشد؛ اندیشه، اخلاق و سبک زندگی ما.

استاد رمضانی با استناد به فرمایش علامه حسن‌زاده آملی گفت: ایشان می‌فرمودند باید کاری کنیم که قرآن بر ما نازل شود. وقتی قرآن بر قلب انسان نازل شود، نورانیت به دنبال خواهد داشت. همچنین می‌فرمودند انسان وقتی به تعلیم پروردگار متعلم شد، خود به معلم تبدیل می‌شود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: ما باید فاصله‌هایمان را هم با ثقل اکبر (قرآن) و هم ثقل کبیر (عترت) کمتر کنیم. هرچه این فاصله‌ها کم‌تر شود، اثر آن در جامعه بیشتر دیده می‌شود. آن‌گاه است که دیگران به انسان "تکبیر" خواهند گفت، البته وقتی معنای درست تکبیر در رفتار و زندگی فردی و اجتماعی او متجلی باشد.

وی افزود: شبکه ثقلین می‌تواند در زمینه کودک و نوجوان، خانواده، بانوان و سبک زندگی که درواقع نرم‌افزار تمدن نوین اسلامی است، نقش پیشگام ایفا کند. وقتی صحنه‌های دلخراش غزه را می‌بینیم و بچه‌های فلسطینی را مشاهده می‌کنیم که در آن شرایط سخت با قرائت آیات قرآن آرامش می‌گیرند، درمی‌یابیم این بخشی از اثر قرآن است.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی در پایان گفت: هنر رسانه‌ای این است که قرآن و اهل‌بیت(ع) را به‌عنوان خط خبری اصلی معرفی کند. اگر همه مسائل از دریچه قرآن و عترت دیده شوند، تحولی عمیق در دنیای امروز رخ خواهد داد. باید نوجوانان را با قواعد طلایی قرآن که از آیات و روایات استخراج می‌شوند آشنا کنیم تا بتوانیم با قدرت فکر و اندیشه، دنیای امروز را در پرتو ثقلین هدایت کنیم.

شایان ذکر است، مسابقه تلویزیونی و بین‌المللی قرآنی «ورتل» در رشته تلاوت ترتیل برای اولین‌بار در سطح جهان اسلام سال گذشته با ابتکار شبکه جهانی ثقلین طراحی و از اول ماه مبارک رمضان از استودیو این شبکه به‌روی آنتن رفت.