به گزارش خیمه مگ، رویداد «پیوند صادق» (دوشنبه یکم اردیبهشتماه) با حضور حجتالاسلام سیدمصطفی میرلوحی، رئیس ستاد مردمی «پیوند صادق»، محمدعلی سعیدینژاد، دبیر اجرایی ستاد مردمی «پیوند صادق»، موسوی، رئیس اداره کل قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران و ایزدیان، مدیرعامل جامعه تعلیمات اسلامی در آستانه سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام میرلوحی در این نشست با اشاره به خدمات ارائه شده در بزرگداشت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: در سالهای اخیر، با کمک عاشقان و ارادتمندان امام صادق(ع) و همچنین مؤسسات و نهادهای عمومی مانند آموزش و پرورش، صدا و سیما، شهرداری و سایر سازمانها توانستیم گامی هرچند کوچک در جهت تعظیم شعائر آن حضرت در مسجد جامع امام صادق(ع) برداریم.
وی با اشاره به اهمیت بزرگداشت شهادت امام جعفرصادق(ع) افزود: شهادت امام صادق(ع) در ۲۵ شوال، فرصتی برای بزرگداشت رئیس مذهب جعفری است. در این روز، برنامههایی در صدها مسجد و مرکز مذهبی پیشبینی شده و حمایتهایی از سوی نهادهای مختلف انجام شده است. در مکتب امامت و ولایت، تعظیم شعائر الهی و بزرگداشت اولیای خدا جایگاه ویژهای دارد. در مقابل، برخی مکاتب مانند وهابیت، با چنین مراسمی مخالف هستند و حتی به تخریب حرمهای ائمه(ع)، از جمله حرم بقیع که مدفن امام صادق(ع) است، اقدام کردهاند.
حجتالاسلام میرلوحی ادامه داد: بیش از دوسوم معارف شیعه از امام صادق(ع) نقل شده است. ایشان با تربیت هزاران شاگرد و بیان دهها هزار حدیث، پایههای فقه، کلام و تفسیر را استوار کردند. به همین دلیل، مذهب شیعه به نام آن امام شناخته میشود. همانطور که برای امام حسین(ع) در عاشورا و اربعین، یا برای امام رضا(ع) در مشهد، اجتماعات میلیونی برگزار میشود، باید برای امام صادق(ع) نیز برنامههای باشکوهی ترتیب داد.
وی با اشاره به شیوههای بزرگداشت امام صادق(ع) بیان کرد: برگزاری مجالس عزاداری در مساجد، مدارس و هیئتها، تشکیل دستههای سینهزنی و حرکت در خیابانها، نصب پرچم و نشانههای سیاه در اماکن عمومی، اطعام و کمک به نیازمندان و تقویت پیوند بین مسجد، مدرسه و محله با محوریت امام صادق(ع) میتواند در این مناسبت مورد توجه قرار گیرد.
اعلام وفاداری به جبهه حق
حجتالاسلام میرلوحی در ادامه تأکید کرد: حمایت از برنامههای بزرگداشت امام صادق(ع) در برخی مدارس و مساجد با کمک خیرین انجام خواهد شد و امکاناتی برای اطعام و برگزاری مراسم فراهم شده است. این برنامهها فرصتی است تا وفاداری خود را به اهل بیت(ع) و انزجار از دشمنان آنها نشان دهیم. همانطور که امروز در جهان شاهد مظلومیت مردم فلسطین و مقاومت در برابر ظلم هستیم، باید در مقابل دشمنان اهل بیت(ع) نیز موضعی روشن داشته باشیم. بزرگداشت امام صادق(ع) فقط یک مراسم مذهبی نیست، بلکه اعلام وفاداری به جبهه حق است. بنابراین باید هرکس به هر اندازهای که میتواند در بزرگداشت شهادت امام صادق(ع)، چه با برگزاری مجلس، چه با نصب پرچم سیاه یا حتی عزاداری در خانه مشارکت کند، این نشاندهنده عشق ما به خاندان پیامبر(ص) و انزجار از ستمگران است.
محمدعلی سعیدینژاد، دبیر اجرایی ستاد مردمی «پیوند صادق» نیز در ادامه گفت: همانطور که از نامش پیداست، این نهاد یک ستاد مردمی است و عمدتاً متشکل از اعضای کانون مدارس اسلامی و جامعه تعلیمات اسلامی است. هدف ما این است که برنامهای مشابه مراسم غدیر، به صورت عمومی و گسترده در سطح کشور اجرا شود. سه مرکز علمی اصلی در کشور یعنی حوزههای علمیه، دانشگاهها و مدارس را داریم که مدارس با توجه به پوشش حدود ۱۶ میلیون دانشآموز در ۱۱۰ هزار مدرسه، از گستردگی بیشتری نسبت به حوزهها و دانشگاهها برخوردار است. همچنین، آموزش و پرورش حدود ۲۵ هزار هیئت دانشآموزی دارد. در دانشگاهها نیز، چه دولتی و چه آزاد، معمولاً هر تشکل یا بسیج دانشجویی هیئتهای مذهبی خود را دارد.
وی افزود: برگزاری مجالس امام صادق(ع) و برگزاری مسابقات فرهنگی در دو رده سنی بالای ۱۲ سال(دانشآموزان دبیرستان) و زیر ۱۲ سال (دانشآموزان دبستان) در اولویت قرار دارد و در این راستا کتاب «زندگانی امام صادق(ع)» تألیف مرحوم سیدجعفر شهیدی توسط ایرانصدا به صورت صوتی تولید شده است که به زودی بارگذاری میشود. همچنین، پنج کلیپ انیمیشنی از زندگی امام صادق(ع) توسط تیم ستاد ساخته شده است که در چهار حوزه منتشر خواهد شد. به برندگان این مسابقات نیز برای بالای ۱۲ سال کمک هزینه سفر عمره، عتبات و مشهد مقدس و صدها جایزه نقدی و زیر ۱۲ سال نیز جوایز نقدی اهدا خواهد شد.
سعیدینژاد با اشاره به برنامه ویژه شهادت امام صادق(ع) در مدرسه عالی شهید مطهری گفت: مدرسه عالی شهید مطهری با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران، (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ماه) از ساعت ۱۱، مراسمی به مناسبت شهادت امام صادق(ع) در میدان بهارستان برگزار خواهد کرد که سخنران این مراسم حجتالاسلام والمسلمین رحیمیصادق، مدیر حوزههای علمیه استان تهران است و سیدمیثم سیدحسینی مداحی خواهد کرد. در این مراسم طلاب، دانشجویان و مردم حضور خواهند داشت.
حجتالاسلام سیدمحمد موسوی، رئیس اداره کل قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران در ادامه این نشست گفت: این رویداد معنوی و ظرفیت مغفول ماندهای که با هدف احیای مراسم عزاداری امام صادق(ع) مورد استفاده مردمی قرار خواهد گرفت، با حضور شرکای تربیتی مختلفی که کنشگری فعالی در این زمینه دارند، شکل گرفته است. اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران برنامهریزیهایی را در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بهرهگیری از ظرفیت مناسبتهای دینی برای هویتسازی و تقویت هویت دینی دانشآموزان انجام داده است.
شهادت امام صادق(ع) و تربیت دینی دانشآموزان
وی افزود: شهادت امام صادق(ع) میتواند نقش مهمی در تربیت دینی دانشآموزان ایفا کند. یکی از ظرفیتهای مهم در این زمینه، هیئتهای دانشآموزی هستند که در شهر تهران بیش از ۱۲۰۰ هیئت فعال در مدارس مشغول فعالیت هستند که از این ظرفیتها در سالروز شهادت امام صادق(ع) استفاده خواهد شد.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به برنامههای پیشبینیشده در این مراسم گفت: برگزاری مراسم عزاداری و دستههای سینهزنی با حضور دانشآموزان، بهرهگیری از ظرفیت مبلغان خانم و آقای مدارس، از جمله طلاب فعال طرح «امین» و سایر نهادهای حوزوی، استفاده از پشتیبانی سازمان تبلیغات اسلامی و امور خیریه برای گفتمانسازی و راهاندازی دستهجات عزاداری از مدرسه به مسجد یا اماکن متبرکه با حضور دانشآموزان، معلمان و اولیا، راهاندازی ایستگاههای صلواتی در شب و روز شهادت امام صادق(ع)، برگزاری گسترده مراسم در روز چهارشنبه(روز قبل از شهادت) در مدارس، راهاندازی پویش «پیروان مکتب امام صادق(ع)» در شبکه شاد و برگزاری جلسات گفتمان دینی با حضور مبلغان نهادهای حوزوی در روز شهادت و روزهای قبل از آن، به منظور تبیین سیره و اهداف آن امام همام و تقویت هویت دینی دانشآموزان پیشبینی شده است.
حجتالاسلام حسینی، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در پایان با اشاره به برنامه دانشگاهها به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: اداره کل فرهنگی و اجتماعی و متصدی امور هیئات دانشجویی در سراسر کشور، این افتخار را دارد که با روند رو به رشد هیئتهای دانشجویی در سالهای اخیر، شاهد تبدیل شدن این هیئتها به نهادهایی پویا و تأثیرگذار در دانشگاهها باشد. امروز هیئتهای دانشجویی با سازوکاری منسجم و مستقل فعالیت میکنند؛ به گونهای که نه تنها منتظر دستور ستاد مرکزی نیستند، بلکه به صورت خودجوش و فعال در ایام مختلف برنامههای معنوی برگزار میکنند.
وی افزود: هیئتهای مستقر در دانشگاهها، هیئتهای نخبگانی و هیئتهای خوابگاهی از جمله هیئتهای دانشجویی هستند که برخی از آنها هنوز به صورت رسمی ثبت نشدهاند، اما در حال برنامهریزی برای گسترش فعالیتهای خود به خارج از دانشگاهها هستند و در این مراسم نیز فعال خواهند بود.
ایزدیان، مدیرعامل جامعه تعلیمات اسلامی نیز در پایان به برخی از برنامههای هیئتهای مذهبی در رابطه با شهادت امام صادق(ع) پرداخت.