۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۳

بانوان طلبه باید زینب‌وار در میدان تبیین حاضر شوند

بانوان طلبه باید زینب‌وار در میدان تبیین حاضر شوند
نیری گفت: بانوان طلبه باید زینب‌وار در میدان تبیین حضور یابند و حقایق تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی به ایران اسلامی را برای جامعه روشن کنند.
کد خبر: ۹۸۱۸

به گزارش خیمه مگ،در ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفای ایشان و در پی تجاوز اخیر رژیم غاصب صهیونیستی به خاک ایران اسلامی، ضرورت بازخوانی نهضت عاشورا و بهره‌گیری از آموزه‌های آن در تحلیل تحولات معاصر، بیش از پیش احساس می‌شود.

به همین مناسبت، خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان در گفت و گو با طاهره نیری ثابت، استاد مدرسه علمیه صدیقه کبری(س) شهرستان بهار به بیان سوالاتی میپردازد که در ادامه می‌خوانید:

فلسفه اصلی قیام امام حسین(ع) چه نسبتی با مقاومت در برابر تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی دارد؟

فلسفه قیام امام حسین(ع) در جوهره خود مقابله با ظلم، ستم و انحراف از مسیر اسلام ناب محمدی بود. این پیام تاریخی، امروز نیز الهام‌بخش ایستادگی در برابر ظلم و اشغالگری رژیم غاصب صهیونیستی است. همان‌طور که حضرت سیدالشهدا(ع) در برابر باطل ایستاد، ملت ما نیز با همان روحیه عاشورایی در برابر اشغالگری و جنایت ایستاده‌اند.

آموزه «هَیهاتَ مِنّا الذِّلّه» را چگونه می‌توان در مواجهه با تجاوز اخیر معنا کرد؟

«هیهات منا الذله» سبک زندگی عزتمندانه‌ای را معرفی می‌کند که نه تسلیم می‌شود و نه فرار می‌کند. دشمنان اسلام سال‌هاست با هیمنه پوشالی رسانه‌ای و تبلیغاتی خود، سعی در مرعوب کردن ملت‌ها دارند. از ارتش شکست‌ناپذیر خواندن رژیم غاصب صهیونیستی گرفته تا سردار قادسیه خواندن صدام. اما حقیقت ماجرا چیز دیگری است؛ همان‌گونه که عاشورا ثابت کرد عزت حقیقی در پایداری است، امروز نیز ملت ما با شجاعت، عقلانیت و صبر در برابر دشمن ایستاده‌اند.

آیا می‌توان مقاومت امروز را ادامه راه یاران عاشورا دانست؟

قطعاً. همان‌گونه که امام حسین(ع) و یاران وفادارش در برابر ظلم ایستادند، ملت ایران نیز با تأسی از همان مکتب در برابر نظام سلطه و استکبار جهانی مقاومت می‌کند. انقلاب اسلامی امتداد راه عاشورا است؛ راهی که امام خمینی(ره) آغاز کرد و امروز به دست مقام معظم رهبری ادامه یافته است.

در شرایط کنونی، شباهت‌های جبهه باطل امروز با لشکر یزید چیست؟

یزید نماد حکومت فاقد مشروعیت و اخلاق بود. امام حسین(ع) هرگز با چنین حکومتی مصالحه نکرد. امروز نیز آمریکای جنایتکار و رژیم غاصب صهیونیستی در همان جایگاه قرار دارند؛ فاقد مشروعیت سیاسی و تهی از اخلاق انسانی. و ما به پیروی از مکتب امام حسین(ع)، هرگز این جبهه باطل را به رسمیت نخواهیم شناخت.

اگر امام حسین(ع) امروز در میان ما بودند، نسبت به حمله دشمنان چه موضعی داشتند؟

بی‌تردید همان فریاد «هیهات منّا الذلّه» را سر می‌دادند و در برابر ظلم می‌ایستادند؛ همان‌گونه که امروز سلاله پاک ایشان، مقام معظم رهبری ، با همان روحیه، پرچم مقاومت را در برابر دشمنان به دوش کشیده‌اند.

مفاهیم عاشورایی چگونه می‌توانند در تحلیل حوادث سیاسی-امنیتی امروز به کار گرفته شوند؟

حماسه عاشورا دارای پیامدهای ژرف سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و معنوی است. این نهضت، هم انقلاب درونی ایجاد کرد و هم محرک جنبش‌های بزرگ بیرونی شد. عاشورا به ما می‌آموزد که در هر عصر و در برابر هر ظلمی، باید بصیر، مقاوم و الهام‌ پذیر بود. بی‌جهت نیست که انقلاب اسلامی نیز ادامه مسیر عاشورا تلقی می‌شود؛ نهضتی که تا ظهور منجی ادامه خواهد داشت.

درس وفاداری و فداکاری حضرت عباس(ع) چه کارکردی در دفاع امروز دارد؟

حضرت عباس(ع) نمونه تمام‌ عیار اطاعت، ایثار و ازخودگذشتگی است. امروز نیز هر رزمنده، فعال فرهنگی، بانوی مؤمن یا طلبه وظیفه دارد با وفاداری به ولایت، برای حفظ ارزش‌ها فداکاری کند. حتی اگر تحلیل شخصی‌اش با رهبری متفاوت باشد، اطاعت از ولی فقیه در بزنگاه‌های تاریخی، عین وفاداری عباسی است.

بانوان طلبه در پاسخ به تجاوز دشمنان، چه نقشی در ترویج فرهنگ مقاومت عاشورایی دارند؟

بانوان طلبه، ستون فرهنگی خانواده و جامعه‌ هستند. آنان با بهره‌گیری از معارف قرآنی و تربیت عاشورایی، می‌توانند مرزهای جهاد تبیین را گسترش دهند. وظیفه آنان فقط تحصیل و تدریس نیست، بلکه آگاهی‌بخشی، امیدآفرینی و تثبیت روانی خانواده‌ها نیز بر دوش آنان است. آنان مبلّغانی در تراز تمدن‌سازی هستند.

نقش روایت‌گری صحیح عاشورا در مقابله با جنگ روایت‌ها علیه مقاومت چیست؟

اگر امروز عاشورا زنده است، مدیون روایتگری شجاعانه حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) است. تحریف و تحقیر، دو سلاح تبلیغاتی دشمن است که اگر با روایت صحیح مقابله نشوند، حقیقت قربانی خواهد شد. فهم دقیق عاشورا ما را در برابر این جنگ نرم مسلح می‌کند