13 روز از تجاوز وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه میگذرد و در طول این 13 روز، خیل انبوهی از کودکان، زنان و مردان بیدفاع و بیپناه فلسطینی جان خود را از دست دادهاند.
این روزها تمامی اخبار منعکسشده در رسانهها تحت تاثیر تهاجم وحشیانه غاصبان صهیونیست به بیمارستان المعمدانی غزه قرار دارد؛ تهاجمی که به شهادت بیش از 1500 تن و مجروح شدن شمار کثیری از زنان و کودکان انجامید.
اما وقایع و تحولات رخداده در فلسطین از آغاز تاریخ اشغالگری به امروز، چنان وسیع، گیرا و پردامنه است که میتواند دستمایه ساخت آثار پرشمار سینمایی، تلویزیونی و مستند قرار گیرد. به ویژه در بزنگاه مهم تاریخی طوفان الاقصی که باید تمام آنچه در صحنه نبرد رخ میدهد را مو به مو و جزء به جزء روایت کرد تا برای تاریخ بماند و آیندگان بدانند که جنایات رژیم صفاک صهیونیستی و نسلکشی وحشیانه در فلسطین اشغالی چه بر سر انسان و انسانیت آورد و چگونه نوزادان، زنان، کودکان و نوجوانان فلسطینی را به خاک و خون کشید.
اینکه پس از گذشت 45 سال از وقوع انقلاب اسلامی هنوز فیلم «بازمانده» به کارگردانی زندهیاد سیفالله داد، تنها اثر سینمایی قابل توجه در زمینه پرداختن به مهمترین مسئله جهان اسلام باشد، عرق شرم را بر پیشانی هر انسان آزاده و دردمندی مینشاند. البته که این سخن به معنای نفی تلاشهای ارزشمند سایر فیلمسازان در پرداختن به مسئله فلسطین نیست اما به هر روی، نمیتوانیم انکار کنیم که دستمان خالی است. آری پس از گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، باید صراحتا اذعان کرد که سینما و تلویزیون در زمینه خلق آثاری که راوی مقاومت و مجاهدتهای ملت مظلوم فلسطین در میدان نبرد با دشمن دژخیم صهیونیستی باشند، ضعیف عمل کردهاند و در این زمینه دستشان و دستمان به نحو مأیوسکنندهای خالی است.
اما این یأس، میتواند به بارقههایی از امید تبدیل شود. چه اینکه طوفان الاقصی، فرصت تازه و بیسابقهای را برای جبران کمکاریهای گذشته پیشروی اهالی سینما و تلویزیون قرار داده است. مشروط بر اینکه قدر این فرصت را بدانند و از ظرفیتهای مستتر در آن به خوبی بهرهبرداری کنند.
در این مقطع حساس تاریخی، لازم است فیلمسازان دغدغهمند به میدان بیایند، دوربینهایشان را روشن کنند و آنچه از ظلم و جور و عداوت بر ملت مظلوم فلسطین روا میشود را برای تاریخ ثبت کنند. اکنون دیگر زمان درنگ و تعلل نیست. تاریخ ما را به نظاره نشسته است و آیندگان قضاوتمان خواهند کرد.
طوفان الاقصی به مثابه یکی از مهمترین بزنگاههای تاریخ مبازره با ظلم و استکبار، ایجاب میکند که همگان به تکلیف و رسالت خود عمل کنند. از سازمان سینمایی که میتواند وظیفه سیاستگذاری و تسهیل شرایط ساخت آثاری با موضوع فلسطین را فراهم کند تا دیگر نهادها و سازمانهای مرتبط به عرصههای فرهنگ، هنر و رسانه اعم از حوزه هنری، اوج و امثالهم که میتوانند با تخصیص بودجه و تجمیع امکانات و ظرفیتهای لازم، گام موثری را در مسیر خلق آثار درخور سینمایی و تلویزیونی بردارند و کفه ترازو را هر چند به میزانی اندک، به سمت خلق و ترسیم روایتهای سینمایی و تلویزیونی، از جنس مظلومیت ملت بیپناه و بیدفاع فلسطین، نسلکشی رژیم دژخیم صهیونیستی و استکبارستیزی جهانی، سنگین سازند.
باید امیدوار بود و چشمانتظار تا فیلمسازان آزاده و متعهد به میدان بیایند و عهدهدار رسالت خطیر روایتگری برای ثبت در تاریخ شوند.
امیدواریم و چشمانتظار...