۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰

فرصت تاریخی طوفان الاقصی برای جبران کم‌کاری‌های سینما و تلویزیون نسبت به فلسطین/ آقایان و خانم‌ها! دوربین‌هایتان را روشن کنید!

طوفان الاقصی را می‌توان به مثابه فرصت بی‌سابقه‌ای دانست که پیش‌روی سینما و تلویزیون قرار گرفته است تا کم‌کاری‌های گذشته را جبران کنند.
کد خبر: ۹۸۲

13 روز از تجاوز وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه می‌گذرد و در طول این 13 روز، خیل انبوهی از کودکان، زنان و مردان بی‌دفاع و بی‌پناه فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند.

این روزها تمامی اخبار منعکس‌شده در رسانه‌ها تحت تاثیر تهاجم وحشیانه غاصبان صهیونیست به بیمارستان المعمدانی غزه قرار دارد؛ تهاجمی که به شهادت بیش از 1500 تن و مجروح شدن شمار کثیری از زنان و کودکان انجامید.

طوفان الاقصی , کشور فلسطین , سینما , تلویزیون , نوار غزه ,

اما وقایع و تحولات رخ‌داده در فلسطین از آغاز تاریخ اشغال‌گری به امروز، چنان وسیع، گیرا و پردامنه است که می‌تواند دستمایه ساخت آثار پرشمار سینمایی، تلویزیونی و مستند قرار گیرد. به ویژه در بزنگاه مهم تاریخی طوفان الاقصی که باید تمام آنچه در صحنه نبرد رخ می‌دهد را مو به مو و جزء به جزء روایت کرد تا برای تاریخ بماند و آیندگان بدانند که جنایات رژیم صفاک صهیونیستی و نسل‌کشی وحشیانه در فلسطین اشغالی چه بر سر انسان و انسانیت آورد و چگونه نوزادان، زنان، کودکان و نوجوانان فلسطینی را به خاک و خون کشید. 

طوفان الاقصی و طوفانی که هنرمندان تجسمی به راه انداختند + عکس

این‌که پس از گذشت 45 سال از وقوع انقلاب اسلامی هنوز فیلم «بازمانده» به کارگردانی زنده‌یاد سیف‌الله داد، تنها اثر سینمایی قابل توجه در زمینه پرداختن به مهم‌ترین مسئله جهان اسلام باشد، عرق شرم را بر پیشانی هر انسان آزاده و دردمندی می‌نشاند. البته که این سخن به معنای نفی تلاش‌های ارزشمند سایر فیلمسازان در پرداختن به مسئله فلسطین نیست اما به هر روی، نمی‌توانیم انکار کنیم که دست‌مان خالی است. آری پس از گذشت 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، باید صراحتا اذعان کرد که سینما و تلویزیون در زمینه خلق آثاری که راوی مقاومت و مجاهدت‌های ملت مظلوم فلسطین در میدان نبرد با دشمن دژخیم صهیونیستی باشند، ضعیف عمل کرده‌اند و در این زمینه دست‌شان و دست‌مان به نحو مأیوس‌کننده‌ای خالی است.  

طوفان الاقصی , کشور فلسطین , سینما , تلویزیون , نوار غزه ,

اما این یأس، می‌تواند به بارقه‌هایی از امید تبدیل شود. چه اینکه  طوفان‌ الاقصی، فرصت تازه و بی‌سابقه‌ای را برای جبران کم‌کاری‌های گذشته پیش‌روی اهالی سینما و تلویزیون قرار داده است. مشروط بر اینکه قدر این فرصت را بدانند و از ظرفیت‌های مستتر در آن به خوبی بهره‌برداری کنند.

در این مقطع حساس تاریخی، لازم است فیلمسازان دغدغه‌مند به میدان بیایند، دوربین‌هایشان را روشن کنند و آنچه از ظلم و جور و عداوت بر ملت مظلوم فلسطین روا می‌شود را برای تاریخ ثبت کنند. اکنون دیگر زمان درنگ و تعلل نیست. تاریخ ما را به نظاره نشسته است و آیندگان قضاوت‌مان خواهند کرد.

طوفان الاقصی , کشور فلسطین , سینما , تلویزیون , نوار غزه ,

طوفان الاقصی به مثابه یکی از مهم‌ترین بزنگاه‌های تاریخ مبازره با ظلم و استکبار، ایجاب می‌کند که همگان به تکلیف و رسالت خود عمل کنند. از سازمان سینمایی که می‌تواند وظیفه سیاستگذاری و تسهیل شرایط ساخت آثاری با موضوع فلسطین را فراهم کند تا دیگر نهادها و سازمان‌های مرتبط به عرصه‌های فرهنگ، هنر و رسانه اعم از حوزه هنری، اوج و امثالهم که می‌توانند با تخصیص بودجه و تجمیع امکانات و ظرفیت‌های لازم، گام موثری را در مسیر خلق آثار درخور سینمایی و تلویزیونی بردارند و کفه ترازو را هر چند به میزانی اندک، به سمت خلق و ترسیم روایت‌های سینمایی و تلویزیونی، از جنس مظلومیت ملت بی‌پناه و بی‌دفاع فلسطین، نسل‌کشی رژیم دژخیم صهیونیستی و استکبارستیزی جهانی، سنگین‌ سازند.

باید امیدوار بود و چشم‌انتظار تا فیلمسازان آزاده و متعهد به میدان بیایند و عهده‌دار رسالت خطیر روایت‌گری برای ثبت در تاریخ شوند.

امیدواریم و چشم‌انتظار...

 

 

خواندنی ها
مطالب بیشتر
حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق
محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

نگاهی به شخصیت عرفانی و سلوک سیاسی آیت‌الله شیخ‌عبدالقائم شوشتری عارفی مدافع امام و آقا

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق محقق و کارشنان دین و از شاگردان آیت‌الله شوشتری

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

المراجعات و مدل مناظره دربارهٔ امامت در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا شرف‌الدین

دفاعی به‌دور از تهاجم و تنش

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

زارعی در «نشان ارادت»:

توهین کنندگان به قرآن را با عشق متوجه اشتباهشان کنیم

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

روایت حجت‌الاسلام قنبری‌راد از کتابی که آیت‌الله سیدعزالدین زنجانی نوشت

خطبهٔ فدکیه محور وحدت

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟

در معرفی و تبلیغ دین کجا اشتباه کرده‌ایم؟