۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۲

فرهنگ همت والا را ترویج کنیم

فرهنگ همت والا را ترویج کنیم
امام جمعه موقت اصفهان گفت: برای آنکه جامعه‌ای با عزت و نسل جوانی پاک داشته باشیم باید فرهنگ همت والا را ترویج کنیم زیرا دین عقلایی از ما می‌خواهد تصمیمی فوق‌عادت بگیریم و تا آخر راه بر آن بمانیم.
کد خبر: ۹۸۶۸

به گزارش خیمه مگ،آیت الله سیدابوالحسن مهدوی صبح امروز در مراسم عزاداری غدیریه، اظهار داشت: انسان عابد همت بلند دارد و همت یعنی قصد و اراده‌ای که با آغاز مقدمه عمل همراه شود، به گونه‌ای که تصمیم انسان فراتر از عادات روزمره گردد و او را به سوی کاری بزرگ سوق دهد.

وی افزود: واژه «هام» در عربی به حشره‌ای موذی اطلاق می‌شود که بارها بازمی‌گردد تا از بدن انسان تغذیه کند و این بازگشت مکرر از همان ریشه «همت» گرفته شده است، چنان‌که مگس نیز با سماجت، باز می‌گردد و آرام نمی‌گیرد همان گونه که اراده حقیقی بارها به سراغ دل می‌آید تا کار نیمه‌تمام را به پایان رساند.

امام جمعه موقت اصفهان، تصریح کرد: «هَمّ» در زبان عربی به معنای غم و اندوه است و تناسب آن با همت در این است که انسان هرگاه به هدف بلندش نرسد دچار اندوه می‌شود، همچنین «هِم» به پیرمردی گفته می‌شود که برای برخاستن نیازمند اراده‌ای قوی است و تصمیمش به دشواری به نتیجه می‌رسد و این نیز یادآور می‌شود که همت واقعی تلاشی فراتر از توان معمول می‌طلبد.

وی با استناد به آیه شریفه «وَقَالَ الشَّیْطَانُ لَمَّا قُضِیَ الْأَمْرُ إِنَّ اللَّهَ وَعَدَکُمْ وَعْدَ الْحَقِّ وَوَعَدتُّکُمْ فَأَخْلَفْتُکُمْ وَمَا کَانَ لِیَ عَلَیْکُمْ مِنْ سُلْطَانٍ إِلَّا أَنْ دَعَوْتُکُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لِی فَلَا تَلُومُونِی وَلُومُوا أَنْفُسَکُمْ»، خاطرنشان کرد: در قیامت مردم به شیطان ناسزا می‌گویند، اما او پاسخ می‌دهد که تنها دعوتشان کرده است، بنابراین هر کس می‌خواهد گناهی را ترک کند باید همت خویش را دوچندان سازد زیرا ترک عادت ناپسند مانند سیگار یا هر معصیت دیگری بدون اراده‌ای راسخ میسر نیست.

آیت الله مهدوی ادامه داد: انسان به همت خود وابسته است نه به نیروی جسم و ثروت و حدیث نبوی «المرءُ بِهِمَّتِهِ لا بمالِهِ» گواه همین حقیقت است زیرا هر که بلندهمت باشد از فقر و ضعف نمی‌هراسد و برای تعالی تلاش می‌کند و اگر اراده‌ای استوار در ترک معصیت داشته باشد، خداوند یاورش خواهد بود و اندوه ناکامی را به شیرینی طاعت بدل خواهد کرد.

وی تأکید کرد: برای آنکه جامعه‌ای با عزت و نسل جوانی پاک داشته باشیم باید فرهنگ همت والا را ترویج کنیم زیرا دین عقلایی از ما می‌خواهد تصمیمی فوق عادت بگیریم و تا آخر راه بر آن بمانیم وگرنه انسان بی‌همت میان هام و هَم، میان وسوسه و اندوه سرگردان خواهد ماند و هیچگاه به قلۀ بندگی خدا نمی‌رسد.