به گزارش خیمه مگ،معاونت پژوهش مجتمع آموزشی ـ پژوهشی ائمه اطهار علیهمالسلام، به منظور پاسداشت معارف عاشورایی و تبیین جایگاه معرفتی نهضت حسینی در عصر حاضر، اقدام به انتشار چهار اثر از آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی نموده، جلوهای از تعهد علمی، نگاه روزآمد و دغدغهمندی در پاسخ به نیازهای فکری جامعه مؤمنین به شمار میروند:
۱. گفتارهای حسینی؛ برگزیده سخنرانیها و مصاحبههای آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی
این نفیس که به همّت معاونت پژوهش و با تقریر و تنظیم ماشاءالله استاد میرزا منتشر شده است، شامل گلچینی از سخنرانیها، مصاحبهها و یادداشتهای علمی ایشان پیرامون تحلیل معرفتی، عقلانی و تربیتی واقعه عاشورا و فرهنگ حسینی است.
در بخش سخنرانیها، مباحثی همچون «عزاداری؛ تجلّی مودّت اهلبیت علیهمالسلام»، «عقلانیت در مسیر شهادت»، و «جایگاه مظلومیت در قیام سیدالشهدا علیهالسلام» مورد توجه قرار گرفته و در بخش مصاحبه، توصیههایی درباره پاکسازی منابر از خوابگوییها، و پالایش اشعار مداحی از مضامین نامأنوس با توحید ارائه گردیده است. بخش سوم نیز به نوشتارهایی در حوزه مسائلی نظیر لعن، استحباب و دفاع معرفتی از فرهنگ عاشورا اختصاص دارد.
این کتاب در ۲۳۰ صفحه، از سوی انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام روانه بازار نشر شده است.
۲. انقلاب حسینی؛ پژوهشی عالمانه در چیستی و چرایی نهضت عاشورا
کتاب علمی ـ تحلیلی «انقلاب حسینی» حاصل سالها پژوهش، تدریس، و تأمل استاد در عرصههای کلام، تاریخ و فقه شیعی است. این اثر که در یک مجلد پنجدفتره تنظیم شده، با ساختاری حلّال محور، کوشیده است ضمن بررسی مبانی نهضت عاشورا، به شبهات فکری و سؤالات نسل امروز پاسخ گوید.
نویسنده در این اثر، عاشورا را مدرسهای جامع در حوزههای معرفتی میداند که در آن، امام حسین علیهالسلام به عنوان کلمه تامّه الهی ظهور یافته و با جهاد ذبی، عقلورزی، و مظلومیتی بینظیر، رسالت الهی را در اوج سختیها به منصه ظهور رسانیده است.
این مجموعه در قالب پنج فصل: «حقیقت اشک»، «تعالی عقل در نهضت»، «مظلومیت در مکتب توحید»، «امام حسین علیهالسلام و کلمه تامّه»، و «جهاد ذبی»، در ۵۱۶ صفحه به همّت معاونت پژوهش منتشر شده است.
۳. کتاب "النهضة الحسینیة و الذب عن بیضة الاسلام" (النهضة الحسینیه و دفاع از حریم اسلام). این کتاب به بررسی هدف امام حسین (ع) از قیام عاشورا و به ویژه مسئله امر به معروف و نهی از منکر در این قیام میپردازد. این کتاب همچنین به تبیین مفهوم "جهاد ذبّی" (دفاع از حریم اسلام) در پرتو واقعه کربلا و اهداف امام حسین (ع) میپردازد.
نویسنده در این پژوهش دلائل وجوب حفظ اسلام را از قرآن و روایات و اجماع و عقل و ... استخراج کرده؛ و در پایان این تحقیق به احکام شهدا و مدافعین از دین و ممالک اسلامی پرداخته و آراء فقها شیعه را در این خصوص به بحث گذاشته است. تقسیم کردن جهاد به ابتدایی و دفاعی و ذبّی از مباحث قابل بیان در این مجموعه می باشد.
این کتاب به زبان عربی نوشته شده و فارسی آن با عنوان جهاد ذبی ( جهاد و دفاع از کیان اسلامی) توسط انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) منتشر شده است.
معاونت پژوهش مجتمع آموزشی ـ پژوهشی ائمه اطهار علیهمالسلام، ضمن دعوت از دانشپژوهان و اهل منبر برای بهرهگیری از این چهار منبع غنی، امیدوار است این آثار گامی مؤثر در ارتقاء بینش دینی، بصیرت انقلابی و عمق معرفتی جامعه شیعی در مسیر گفتمان عاشورا و امامت باشد.