۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹

عاشورا؛ درس عزت و بندگی در سیر و سلوک زندگی است

عاشورا؛ درس عزت و بندگی در سیر و سلوک زندگی است
عضو گروه علمی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) بندرعباس گفت: مراسم عزاداری امام حسین(ع) در ماه محرم نه تنها فرصتی برای ابراز عشق و محبت به اهل بیت(علیهم‌السلام) است، بلکه به عنوان مسیری برای سیر و سلوک روحانی و نزدیک شدن به خداوند تلقی می‌شود.
کد خبر: ۹۹۱۳

به گزارش خیمه مگ،خانم زینب عطاءالهی بیان کرد: وقتی هلال ماه محرم بالا می‌آید، فرشته‌ها پیراهن خون آلود و پاره پاره شده امام حسین(ع) در عرش می‌آویزند و با این اتفاق تمام عالم محزون می شود، فرشتگان و ائمه(علیهم السلام)، همه گریه می‌کنند و محزون می‌شوند و باطن این عالم در ماه محرم و صفر این چنین است.

عضو گروه علمی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا سلام الله علیها بندرعباس اظهار داشت: اهل بیت(علیهم السلام) ما را که در مجلس عزاداری اباعبدالله(ع) شرکت کرده‌ایم، صاحب عزا دانسته و وظیفه خود می دانند که در این مجالس حاضر باشند و از شرکت کنندگان تعزیت و تشکر کنند چنانچه امام صادق(علیه السلام) به فضل این مطلب را فرموده بود.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: بعضی از علما معتقدند که فرصت دهه محرم فرصت سیر و سلوک است، این ایام از یک قداستی برخوردار است و گریه بر امام حسین(ع) علاوه بر بعد دلسوزی، بعد معرفتی هم دارد و این گریه انسان را به امام حسین(علیه السلام) نزدیک می کند و نزدیکی به امام حسین (ع) انسان را به خداوند متعال نزدیک می‌کند؛ زیرا اهل بیت(علیهم السلام) باب الله هستند.

خانم عطاءالهی تأکید کرد: اگر انسان قرار است خدا را عبادت کند، به وسیله اهل بیت(ع) است که خداوند پرستش می‌شود و برای نزدیک شدن به خداوند نیز سفارش شده است که در مجالس امام حسین(ع) شرکت کنید که یکی از ویژگی‌های این مجالس، گریه کردن و کسب معرفت است. هر قسمت از زندگی امام حسین(علیه السلام) و حضرت زینب(س) درسی برای انسان دارد وقتی در یک مجلس امام حسین(علیه السلام) شرکت می‌کنید در واقع در یک مجلس وعظ آمده‌اید که باید عبرت گرفت.

وی اظهار داشت: محرم در زندگی عادی انسان مثل دوربرگردان است و هنگامی که به آن می‌رسید تابلوهای راهنمای زیادی مثل قرآن خواندن، نماز اول، گوش دادن روضه می‌بینید.

عضو گروه علمی مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) بندرعباس تبیین کرد: داشتن حال خوب در این ماه، به آمادگی روحی انسان بستگی دارد هر چقدر روح انسان آماده‌تر باشد پذیرش این مجالس برای او راحت‌تر، شیرین‌تر و دلنشین‌تر خواهد بود.

خانم عطاءالهی گفت: زندگی ما در دنیا گاهی اوقات مثل ماهی است که در قلاب گیر افتاده است، انسان‌هایی که در کربلا در مقابل امام خود قرار گرفتند، از دریای وجود با برکت اباعبدالله(علیه السلام) جدا شدند، به آنها وعده پول و مقام داده شد و آنها با گرفتن این قلاب گمان رسیدن به تمام دنیا را داشتند در حالی که هیچ چیزی نصیب آنها نشد.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: آن زمان این افراد معتقد بودند که امام حسین(علیه السلام) نباشد، ولی دنیا باشد، در زمان کنونی هم به همین شکل است؛ بسیاری از افراد معترض هستند که چقدر مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل می‌گویید بگذارید انسان زندگی خود را بکند. این تفکر پذیرش ذلت است. کسی که در مکتب امام حسین(ع) بزرگ می‌شود، ذلت را نمی‌پذیرد و تسلیم وعده‌های آمریکا نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عاشورا به انسان درس می دهد که اگر پشت امام زمان خود را خالی کردید دنیا را از دست می‌دهید ولی اگر پشت سر امام خود(علیه السلام) قرار بگیرید دنیا هم تأمین می‌شود. طلاب باید زندگی خود را با سبک و سیره زندگی امام حسین(علیه السلام) تنظیم کنند.