به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام ابوالحسن رضایی تولیت مدرسه علمیه مسجد جامع فاطمیه در گفت و گویی با اشاره به نقش آفرینی بی نظیر مساجد در دوره جنگ ۱۲ روزه، اظهار داشت: دقیقا همین نقش آفرینی بی نظیر را این خانه های خدا در دوره دفاع مقدس هشت ساله و همچنین دفاع از انقلاب اسلامی در فتنه های ۱۳۸۸ و ۱۴۰۱ داشتند.
تولیت مدرسه علمیه مسجد جامع فاطمیه تهران افزود: نگاه راهبردی امامین انقلاب به مسجد و ارائه نظریه کاربردی «مساجد سنگر هستند»، امروز اثرگذاری کلیدی خود را در بحران ها و شرایط خاص کشور نشان می دهد، سنگر بودن مساجد در همه حوزه های مذهبی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
نقش آفرینی ویژه مساجد در دوره های مختلف انقلاب اسلامی
وی ادامه داد: خدمت رسانی اهالی مساجد به مردم به ویژه اقشار خاص همچون سالمندان و بیماران، در دوره شیوع بیماری کرونا نیز دیده شد، آن همه هجمه علیه مسجدی ها از یک سو و حمله و تخریب برخی از مساجد در جنگ ترکیبی ۱۴۰۱ به دلیل نقش آفرینی بچه های مسجد در دوره های مختلف بوده است.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه همیشه جوامع در شرایط پساجنگ با چالش های جدی در زمینه های مختلف روبرو هستند، یادآور شد: جبهه باطل با هجمه رسانه ای سعی در القای ناامیدی و اختلاف می کند و لذا مساجد باید در زمینه تحلیل مسائل روز با حضور شخصیت های موثری فرهنگی و سیاسی، فعال تر از گذشته عمل کنند.
وی اضافه کرد: مساجد در صدر اسلام مرکز همه حوزه های جامعه حتی حکومت داری بودند و پیامبر (ص) هر قسمت از مسجدالنبی را برای حوزه و ماموریت خاصی اختصاص داده بودند. این کارکرد در سال های اول انقلاب و دهه ۶۰ حفظ شده بود ولی با گذشت زمان و با ظهور برخی از مراکز جدید اجتماعی، هنری و فرهنگی، اثرگذاری مساجد از سوی مسئولان کم رنگ شدن بود.
تولیت مدرسه علمیه مسجد جامع فاطمیه تهران گفت: امروز نوبت مسئولان کشور است تا در عمل، نگاه ویژه ای به مساجد داشته باشند و البته هیئت های مذهبی، دقیقا در دوره ای که دستگاه ها و ادارات، تعطیل یا نیمه تعطیل بودند اهالی مساجد و هیئت ها به صورت جهادی و شبانه روزی در خدمت انقلاب اسلامی و مردم بودند.
حجت الاسلام رضایی تصریح کرد: روحانیون هم در مساجد و هم در هیئت های مذهبی در دوره جنگ نقش آفرین بودند و لذا باید در دوره پساجنگ نیز حضور فعالانه تر داشته باشند. حرکت تبیینی نیروهای انقلابی لازمه مدیریت فضای مجازی، رسانه ای و تبلیغی پس از جنگ است.