۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۵

چه کسانی در کربلا مقابل امام حسین(ع) ایستادند؟

چه کسانی در کربلا مقابل امام حسین(ع) ایستادند؟
کارشناس مذهبی با بیان اینکه دو گروه در کربلا مقابل امام حسین(ع) ایستادند، گفت: عده ای به خاطر نشناختن جایگاه امام حسین(ع) و گروهی نیز به دلیل غوطه‌ور شدن در تسویلات نفسانی در مقابل حق ایستادند.
کد خبر: ۹۹۹۸

به گزارش خیمه مگ،حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر موسوی کراماتی، کارشناس مذهبی ظهر امروز در مراسم عزاداری هیئت رایة المهدی بندر دیر در شهدای گمنام این شهر اظهار کرد: افرادی که در کربلا مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند دو دسته بودند.

وی ادامه داد: گروهی به خاطر جهل علمی و نشناختن جایگاه امام حسین(ع) مقابل ایشان ایستادند به خاطر اینکه در نظامی از آموزش، تربیت و رشد یافته بودند که معارف به دستشان نمی‌رسید. معمولاً شامیان تحت حکومت معاویه از این جنس بودند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی کراماتی بیان کرد: معاویه در مجموعه سیاست‌هایی، این افراد را چشم و گوش بسته تربیت کرده بود تا جایی که از بسیاری از امور بی‌خبر بودند و سال‌های سال امام علی علیه السلام را لعن می‌کردند.

وی با بیان اینکه عامل محرومیت این گروه از افراد فضایی بود که در آن زندگی می‌کردند، گفت: معاویه بعد از اینکه حکومت را به دست گرفت ترکیب جمعیتی کوفه را تغییر داد و بخشی از کوفه را به عثمانی‌ها و ناصبی‌ها اختصاص داد که اکثریت کسانی که در کربلا مقابل امام ایستادند این گونه افراد بودند.

این کارشناس مذهبی گفت: این دسته اگر غوطه ور در گناهان زیاد نشده باشند با شنیدن صدای حق هدایت می‌یابند که نمونه آن حر بن ریاحی و زهیر بودند.

وی یادآور شد: اینکه امام حسین علیه السلام در روز عاشورا خود را برای لشکر عمر سعد معرفی می‌کرد ولی به دستور عمر سعد، لشکر هلهله می‌کردند از ترس این بود که قلوبی که هنوز حجاب کامل بر پرده قلب آنها کشیده نشده بود، جذب امام شوند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی کراماتی با بیان اینکه این افراد اگر جهلشان تبدیل به علم بشود هدایت می‌یابند، ابراز کرد: بسیاری از کسانی که در طول تاریخ مستبصر شده‌اند و به مذهب حق شیعه گرایش پیدا کرده‌اند از این نوع افراد هستند.

وی خاطرنشان کرد: گروه دومی که در کربلا مقابل امام حسین(ع) ایستادند، افرادی بودند که به خاطر غوطه‌ور شدن در تسویلات نفسانی در مقابل حق ایستادند با اینکه حق را می‌شناختند دست به انکار آن می‌زدند.

این کارشناس دین با بیان اینکه گناهان زیاد قلب این گونه افراد را به گونه‌ای تغییر داده که حق را تحمل نمی‌کنند، گفت: امام حسین علیه السلام در روز عاشورا خطاب به این گونه افراد فرمود: ملئت بطونکم من الحرام. حرام خوری بخشی از کوفیان را به امام‌کشی رسانید.

وی تصریح کرد: برخی از این گونه افراد با اقرار به فضیلت شخصیت امام حسین علیه السلام در مقابل حضرت ایستادند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی کراماتی گفت: در جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم که برخی از افراد که جزو ستون‌نویسان روزنامه کیهان بودند به طرفداری از اسرائیل جنایتکار در شبکه‌های ماهواره‌ای صحبت کردند.

وی افزود: این گونه افراد حق را دیده و شناخته‌اند ولی به واسطه کبر و غرور و گناهان بر روی واقعیت پرده‌ای از جهل می‌پوشانند.

این کارشناس مذهبی یادآور شد: یکی از راه‌های علاج این مریضی روحی این است که انسان روزانه محاسبه نفس داشته باشد.