خانه امام صادق علیه السلام زیر نظر دستگاه غاصب خلافت بود، امام به هیچ وجه در چنین موقعیتی نمی توانست همراه با شیعیان دسته عزا راه بیندازد. در بررسی روایات می بینیم که امام زمانِ دوران ائمه علیهم السلام حتی در خانه هم باید با تقیه روضه میگرفتند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در گفتاری با موضوع «هتک حرمت خانۀ حضرت زهرا (س)» تصریح کردند: از مهم ترین پیامد های سقیفه، شکسته شدن حرمت پیامبر (ص) بود. در سقیفه سخنان صریح پیامبر (ص) در نصب علی (ع) برای خلافت و رهبری امّت به فراموشی سپرده و ابّهت حضرت در میان امّت شکسته شد.
هر روشی که ائمه علیهم السلام پیش گرفتند بر حسب امر خدا و تکالیف خاصی بوده است که به حسب اقتضای مصالح بر عهده آنها بوده و این بزرگواران در سکوت و تکلّم، صلح و جهاد، و احوال دیگر مأمور به امر خداوند متعال بودهاند و هرکدام در عصر خود حامی دین خدا و امان مردم و کشتی نجات بوده و هستند.
حضرت آیتالله مرعشی نجفی(ره) گفتند: «پدرم مرا سفارش میکرد که من قادر به زیارت ایشان نیستم، اما تو به زیارت آن حضرت برو، لذا من به خاطر همین سفارش، برای زیارت فاطمه معصومه (س) و ثامنالائمه (ع) آمدم و به اصرار مؤسس حوزه علمیه قم، آیت الله حائری در قم ماندگار شدم.»
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مردم عده ای گفتند خراسانی حضرت امام خمینی هستند؛ همان کسی است که پرچم را به امام زمان(ع) تحویل خواهد داد. خب، ایشان فوت کردند. به یاد دارم عده ای به این نتیجه رسیدند آیت الله منتظری سید خراسانی هستند. خراسان کل ایران است و نجفآباد و اصفهان هم بخشی از خراسان هستند. ایشان هم فوت کردند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران به بهرهمندی از تجارب حوزه علمیه خراسان در زمینه پذیرش و جذب طلبه تأکید کرد و گفت: برنامهریزی حوزههای علمیه باید به گونهای باشد تا جامعه به سمت جامعهای متدین و دینی پیش برود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: حضرت زهرا(س) نقطه کانونی عصمت و طهارت است و جریان خلقت به این سمت و سو هدایت میشود زیرا ایشان الگوی جامعه بشری و بهویژه بانوان هستند و تمام این پاکیها و دوری از رجس و پلیدی جز قدم گذاشتن در راه اهل بیت(ع) محقق نمیشود.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، با اشاره به تلاش های مخلصانه و دامنه دار روحانیت در طول تاریخ، به برخی از تلاش های وصف ناپذیر این علما در جهت ترویج فرهنگ دینی پرداخت.
همزمان با آغاز محرم و ایام حزن و اندوه و سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی مراسم عزاداری با حضور حضرات آیات عظام، علما، روحانیون، اساتید، طلاب و اقشار مختلف مردم در بیوت مراجع معظم تقلید آغاز شده است.
احساسات عاطفی حضرت زهرا (س) بهطور مؤثر در بیداری جامعه نسبت به آنچه که بر اهل بیت (علیهمالسلام) میگذشت، نقش داشت و نشان میداد که دفاع از ولایت حتی از طریق عواطف و احساسات نیز میتواند در برابر ظلم و فساد تاثیرگذار باشد.