به گزارش خیمه مگ، آیین نکوداشت اندیشههای کلامی آیتالله مصباح یزدی (ره)، روز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه ۱۴۰۳ در سالن همایش انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد رنجبرحسینی عضو هیات علمی دانشگاه قرآن و حدیث و یکی از سخنرانان این مراسم، به تبیین اندیشههای کلامی آیتالله مصباح یزدی در دو حوزه راهنماشناسی و فرجامشناسی پرداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث با بیان اینکه ورود آیتالله مصباح یزدی در بحث راهنماشناسی و فرجامشناسی یک ورود متکلمانه است، افزود: ورود ایشان به این مباحث با رویکرد حراست از آموزههای اعتقادی است. همچنین در اکثر مباحث بویژه در کتاب معارف قرآن، استناد ایشان به آیات و روایات بسیار مشهود است.
حجتالاسلام والمسلمین رنجبرحسینی با بیان اینکه آیتالله مصباح یزدی، رسول، نبی، بشیر و نذیر را از بارزترین القاب انبیا میداند، گفت: ایشان در بحث تفاوت نبی و رسول، این دو واژه را عموم و خصوص مطلق دانسته و مفهوم رسول را خاص میداند.
وی با بیان اینکه مباحث آیتالله مصباح یزدی در مسئله معجزه در میان معاصران بینظیر است، گفت: ایشان به جزئیات معجزه به صورت دقیق ورود کرده است. ارزش معجزه را یقین منطقی دانسته است و نه یقین روان شناختی.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث، آیتالله مصباح یزدی معتقد بود معجزه منافاتی با علیت ندارد چون یا علت مادی ناشناخته و یا علت غیر مادی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین رنجبرحسینی افزود: یکی از ویژگیهای برجسته آیتالله مصباح یزدی در بحث عصمت، ورود به مصادیق و توجه به آیات است و در پاسخ به شبهات آیات عصمت، ایشان روش سیدمرتضی را در پیش گرفته و آن را از حالت انتزاعی خارج کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث گفت: ویژگی مباحث آیتالله مصباح یزدی در بحث امامت، توجه به آیات و پاسخ به شبهات مخالفان است.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین رنجبرحسینی، آیتالله مصباح یزدی در بحث معاد رویکرد کلامی داشته و از برهان حکمت و عدالت بهره برده است.